Upominki za grosze

A Wy kupujecie jakieś upominki idąc z wizytą do rodziny z dziećmi? Co najczęściej otrzymują Wasze dzieci?

Często wybierając się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, którzy mają małe dzieci chcemy podarować maluchom jakieś drobne upominki. Z braku pomysłów i ograniczonych funduszy wybór najczęściej pada na słodycze lub wątpliwej jakości chińskie zabawki z bazaru. Nie jest to ani zdrowe ani bezpieczne. Co zatem kupić? Poniżej przedstawiam kilka swoich pomysłów na praktyczne i niedrogie prezenty dla dzieci (przetestowane!). Większość z nich kosztuje mniej niż 10 zł.

Kiedyś kupowałam im… słodycze. Ale odkąd zostałam mamą zaprzestałam tego zachowania :slight_smile: Staram się teraz kupować jakieś ksiażeczki, bańki mydlane czy zabawki, które będą rozwijać się razem z dzieckiem. Ale to wszystko raczej pow. 10 zł

mamma_pchela ja też zanim zostałam rodzicem, to kupowałam słodycze :). Jak to się wszystko z czasem zmienia!

Fajna porada, dobre podpowiedzi.

Ja najczęściej kupowałam ubranka lub słodycze.

Niestety ceny zabawek mogą sprawić ból głowy. Fajna porada. Córka zawsze cieszyła się z kolorowanki a to niezbyt duży wydatek. Uważam, że puzzle też są dobrym podarunkiem, nie są jakoś bardzo drogie a mogą sprawić wiele radości i zając dziecko na dłuższy czas.

Właśnie zazwyczaj idziemy na łatwiznę i kupujemy słodycze, ale faktycznie wystarczyłoby pomyśleć i kupić coś praktycznego i pożytecznego a nie koniecznie wcale droższego od tej czekolady....

Ja to rzadko kiedy kupuję jakieś słodycze 

Ja nie mając dziecka to właśnie kupowałam, ale dziewczyny z forum mnie uświadomiły, że właśnie to błąd i takie owoce czy inne rzeczy byłyby lepszym pomysłem. 

U nas o nawet nie da te słodycze, są tylko dla gości 

pewnie, że lepiej kupić owoce, które zawsze będą leżały na tacy, i jak złapie ochota to zawsze można sobie skubnąć zamiast słodyczy.

Dokadnie. Ja też jakoś teraz w ciąży bardziej za słodyczami jestem 

Lepiej kupić owoce , teraz też można kupić popit ta zabawkę ona jest fajna sensoryczna i można ją kupić za grosze u nas w dealz są po 5 zł 

U mnie są i owoce i słodycze a i tak częściej po słodycz się sięga bo szybciej z papierka wyjąć niż umyć obrać i pokroić 

terazMama no ja też się na tym łapie, że owoce w koszyku a idę po coś słodkiego:D

Zależy w jakim wieku dzieci. Bo nawet kredki czy kolorowankę można kupić jak już trochę starsze dzieci 

U nas właśnie dużo czasu córka rysuje po swojemu po kartkach 

Ja często kupuje w pepco lub action. 

Kolorowanki wieloktonegi użytku są fajne z pisakiem wodnym