A Wy kupujecie jakieś upominki idąc z wizytą do rodziny z dziećmi? Co najczęściej otrzymują Wasze dzieci?
Często wybierając się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, którzy mają małe dzieci chcemy podarować maluchom jakieś drobne upominki. Z braku pomysłów i ograniczonych funduszy wybór najczęściej pada na słodycze lub wątpliwej jakości chińskie zabawki z bazaru. Nie jest to ani zdrowe ani bezpieczne. Co zatem kupić? Poniżej przedstawiam kilka swoich pomysłów na praktyczne i niedrogie prezenty dla dzieci (przetestowane!). Większość z nich kosztuje mniej niż 10 zł.
Kiedyś kupowałam im… słodycze. Ale odkąd zostałam mamą zaprzestałam tego zachowania Staram się teraz kupować jakieś ksiażeczki, bańki mydlane czy zabawki, które będą rozwijać się razem z dzieckiem. Ale to wszystko raczej pow. 10 zł
mamma_pchela ja też zanim zostałam rodzicem, to kupowałam słodycze :). Jak to się wszystko z czasem zmienia!
Fajna porada, dobre podpowiedzi.
Ja najczęściej kupowałam ubranka lub słodycze.
Niestety ceny zabawek mogą sprawić ból głowy. Fajna porada. Córka zawsze cieszyła się z kolorowanki a to niezbyt duży wydatek. Uważam, że puzzle też są dobrym podarunkiem, nie są jakoś bardzo drogie a mogą sprawić wiele radości i zając dziecko na dłuższy czas.
Właśnie zazwyczaj idziemy na łatwiznę i kupujemy słodycze, ale faktycznie wystarczyłoby pomyśleć i kupić coś praktycznego i pożytecznego a nie koniecznie wcale droższego od tej czekolady....
Ja to rzadko kiedy kupuję jakieś słodycze
Ja nie mając dziecka to właśnie kupowałam, ale dziewczyny z forum mnie uświadomiły, że właśnie to błąd i takie owoce czy inne rzeczy byłyby lepszym pomysłem.
U nas o nawet nie da te słodycze, są tylko dla gości
pewnie, że lepiej kupić owoce, które zawsze będą leżały na tacy, i jak złapie ochota to zawsze można sobie skubnąć zamiast słodyczy.
Dokadnie. Ja też jakoś teraz w ciąży bardziej za słodyczami jestem
Lepiej kupić owoce , teraz też można kupić popit ta zabawkę ona jest fajna sensoryczna i można ją kupić za grosze u nas w dealz są po 5 zł
U mnie są i owoce i słodycze a i tak częściej po słodycz się sięga bo szybciej z papierka wyjąć niż umyć obrać i pokroić
terazMama no ja też się na tym łapie, że owoce w koszyku a idę po coś słodkiego:D
Zależy w jakim wieku dzieci. Bo nawet kredki czy kolorowankę można kupić jak już trochę starsze dzieci
U nas właśnie dużo czasu córka rysuje po swojemu po kartkach
Ja często kupuje w pepco lub action.
Kolorowanki wieloktonegi użytku są fajne z pisakiem wodnym