Z tego co słyszałam to można pracować na urlopie macierzyńskiemu na umowę zlecenie .
Mam pytanie. Jestem na urlopie macierzyńskim do 6 lipca. Mój pracodawca potrzebuje ludzi do pracy, więc wydzwania do mnie czy nie mogłabym im pomóc chociaż jeden dzień w tygodniu.
Czy mogę podjąć pracę na umowę zlecenie będą na urlopie macierzyńskim ?
Czy jak podejmę pracę to będę miała normalnie wypłacane pieniądze na urlop macierzyński ?
ale czy tu tego samego pracodawcy ?
Właśnie, musisz podać więcej szczegółów.
Skoro pracodawcą proponuję to pewnie tak. Raczej nie zaproponowałby pracy bez konsultacji z księgową.
Też racja
Chyba można kiedyś tak słyszałam
Na umowę zlecenie można pracować na macierzyńskim, nie ma co do tego żadnych ograniczeń czy to godzinowych czy wynagrodzenia. Tylko nie można na umowę o pracę u swojego pracodawcy bo wtedy pomniejszany jest macierzyński. A u innego pracodawcy już na umowę o pracę można pracować nawet w pełnym wymiarze. Także z tym zleceniem to na spokojnie nie będziesz mieć żadnych problemów.
Tak możesz normalnie podjąć prace u swojego pracodawcy na umowę zlecenie ;) Macierzyński dalej normalnie będziesz miała wypłacany ;)
Dokładnie możesz normalnie pracowac :)
dowiedziałam się od kadrowej że mogę, ale na danym stanowisku to tylko do pół etatu, jak podpiszę umowę zlecenie na inne stanowisko to mogę pracować ile chce bez ograniczeń
Ja nie wiem, ale poczytałam co piszecie. Ja chyba zapytałabym jakieś pewnej księgowej/ kadrowej żeby mieć pewność. Bo np moja kadrowa wiem, że mogłaby mnie wpuścić w maliny... dlatego często konsultowałam wszystko z kimś innym
Oooo ciekawe
Tylko to księgowa w razie czego miałaby nieprzyjemności z wprowadzenia w błąd.. w końcu ona pilnuje spraw/formalności w firmie
Ja też bym właśnie zapytała księgową tak żeby to wszystko było prawnie dobrze aby później nie mieć żadnych nie przyjemności ani kontroli
Dokładnie bo te kontrole to później więcej problemów niż to warte
Może zadzwoń sobie do pipu , tam radcy prawni powinni udzielić Ci informacji, co do tej kwestii.
Księgowa powinna dobrze doradzić
mam nadzieję że nie wprowadziła mnie w błąd
MamaWojtusia na pewno nie wprowadziła Cię w błąd. są na bieżąco w tych przepisach, więc wie co mówi:D