Urodziny dal 6 latka Sala zabaw czy warsztaty kreatywne

Hej! Chcę zrobić urodziny dla 6-latka w Krakowie, ale zastanawiam się, czy lepiej wynająć salę zabaw, czy postawić na warsztaty kreatywne. Czy ktoś ma doświadczenie z takimi atrakcjami?

Hej! Obie opcje są super, ale wszystko zależy od zainteresowań dziecka. Sale zabaw to świetny wybór, jeśli dzieci mają dużo energii – trampoliny, zjeżdżalnie i różne tory przeszkód na pewno je zajmą na długo. Z kolei warsztaty kreatywne, jak kulinarne czy plastyczne, są bardziej spokojne, ale też angażujące. W artykule (https://lifeinkrakow.pl/artykul-sponsorowany/8497,impreza-urodzinowa-dla-dzieci-w-krakowie-szukamy-najlepszego-miejsca) wspominają o organizacji imprez tematycznych, np. z naukowym eksperymentami, co brzmi naprawdę fajnie! Jeśli masz w ekipie dzieci o różnych zainteresowaniach, dobrym pomysłem może być połączenie aktywności – np. godzina zabawy w sali, a potem warsztaty.

Też zależy jaki masz budżet  :) 

Zabawa w bawialni wydaje się najlepsza,  bo można i poczęstunek zorganizować i zabawa dla dzieci :) 

Tak jest zależy wiele od tego, ile chcesz wydać :) cudowny pomysł z tymi warsztatami!

A może po prostu zapytasz  solenizanta co by wolał? No chyba że to ma być niespodzianka

Najważniejsze oczywiście zdanie solenizanta. Jednak z obserwacji dzieci (ostatnio córka była na wielu takich urodzinach ) to lepsza zabawa są różne warsztaty. Dużo zależy od przebiegu takich warsztatów. Przeważnie języczek czas na poczęstunek i zabawę. U nas była np. dyskoteka , zabawy ruchowe. Czas podzielony tak żeby każdy mógł się dobrze bawić . 

Myślę i to i to będzie fajną opcją, ostatnio jak byliśmy na sali zabaw, to dużo było zorganizowanych urodzin i fajnie to wyglądało, dzieciaki się bawiły i mogły skorzystać z jedzenia i przekąsek. 

Obie opcje super, a gdzie koledzy solenizanta zazwyczaj robią? Bo jeśli wszyscy w sali zabaw to takie warsztaty to była by super odmiana i na pewno by się im spodobały.

Sedli napisz co myślisz i co wybrałas ostatecznie 

my byliśmy na urodzinach na salach zabaw i było ok ale to dzieciaki 3,4 lata 

Też jestem ciekawa na co padł wybór :) wszystkie opcje fajne 

W zależności  jaka sala zabawzabaw. Ja chyba wybrałabym  sale zabaw.  To jeszcze  małe dzieci więc  wydaje  mi się  ze zbytnio  nie skupią uwagi  na warsztatach 

Obok mnie była  sala  zabaw  i sala z warsztatami. Utrzymała się  tylko sala zabaw. Wiec chyba bardziej  dzieciakom  się podoba.

To wszystko właśnie zależy jaki przedział wiekowy dzieci. Moje dzieciaki często mają wybór to lubią chodzić na te warsztaty , ale sala zabaw zawsze wygrywa ;) eksperymenty , jakieś mydełka itp. robimy często w domu i może dla tego nie jest to dla nich coś nadzwyczajnego. A w domu nie ma takich zjeżdżalni itp. atrakcji , które są w sali zabaw. Także tam mogą sie konkretnie wyszaleć 

Jeśli masz duży dom lub ogród to fajnie postawić na warsztaty i zaprosić animatora/animatorów do siebie, ale jeśli masz mało miejsca to stawiałabym na salę zabaw ;) 

u nas córka w kwietniu ma swoje urodziny ale robimy w domu, mam nadzieję że będzie ciepło i uda się zrobić na dworze 

6 latek pewnie chciał by w sali zabaw zaprosić kolegów. Zależy czy chcesz robić bardziej dla rodziny czy dla kolegów 

U mnie córeczka w podobnym wieku i chyba jednak sala zabaw... Warsztaty to świetny pomysł, ale wydaje mi się że dzieci w tym wieku potrzebują jeszcze się wyszaleć, pobiegać 

Też racja dziecko w tym wieku może się szybko znudzic i zmęczyć warsztatami. Najlepiej wypośrodkować aby był czas na zabawę i warsztaty

Teraz super dzieci bawią się w salach zabawach , ja bym to osobiście lepiej wybrała;)