Urządzenie pokoju nastolatki

Witam potrzebuję pomocy w urządzeniu pokoju dla 17-latki. Pokój jest duży 4.10m x 5 m i bardzo wysoki 3.15m ona pełnić funkcję i sypialni i pokoju dziennego. Spróbowałam zeobic małą symulację ale tak nie do końca jak dla mnie. Co byście dodali, zmienili ????

Wydaje mi się, że łóżko gdzieś pod ścianą będzie zajmowało trochę miej miejsca i pokój będzie przestronniejszy :) 

ja bym zrobiła w budowana szafę jako garderobę myśle ze dla nastolatki napewno by się sprawdziła 

mam to samo odczucie co terazmama bo jednak na środku jest w tym momencie więcej miejsca :) no i krzesło do biurka :D 

Tak samo ustawiłabym łóżko pod ścianą, biurko pod oknem- będzie więcej światła jak bedzie sie uczyła czy coś pisała ;) 

a pytałaś córkę o zdanie? młodzież często ma swoje wizje i swoje zdanie niekoniecznie pokrywające się z naszymi :D 

Inspiracji najlepiej poszukać w internecie, instagram czy homebook powinny pomoc, nawet z córką usiądź i poszukajcie razem :) 

Łóżko nie w tym miejscu co jest ,lampka nad biurkiem albo obok :) moze jakąś szafka wisząca na książki ? Też super sprawa i nie zajmuje tyle przestrzeni albo tablica na notatki :)

Jak dobrze widze jest sofa i jest łoKo ja bym zrezygnowala z lozka na rzecz sofy sofe bym ppstawila w lewej strony tam gdzie regalik rtv a tv powiedzial miedzy regaliki moze nawet bym sie zastanowila nad nizszymi regalami ale juz na wzdluz sciany tv nad nimi ;)

Pod oknem z prawej strony postawilabym biurko aby bylo duzo swiatla;)

Ogolnie 17 latka to juz mlodzierz ktora sama wie czego chce i czego by oczekiwala podczas remontu;)

No właśnie do rzęs było by zapytać dziecka jaka ma wizję bo to już nie małe dziecko też ma pewnie jakiś zamysł :) są też różne pomysły w internecie i rozwiązania żeby zaoszczędzić pieniądze i miejsce :) 

Nastolatki potrafią być wybredne dlatego lepiej dać im wybór niż słuchać potem jak im się to nie podoba ;)

Ja bym posłuchała co córka ma dopowiedzenia w tym temacie i jaką ona ma wizję , bo później może być rozczarowanie. 

My niebawem bedziemy uzadzac pokoje w domku i tez corka mimo 10 lat juz wie co w pokoju chce  a co dopiero 17 lat;) mysle ze trzeba dac szanse młodzierzy ;) mysle ze taki pokoj wowczas bedzie najlepiej urzadzony pod gusta mlodego prawie juz pelnoletniego czlowieka;)

Ja bym znalazła gdzieś miejsce jeszcze na toaletkę z lustrem :) 

zobacz sobie na internecie jest dużo inspiracji