USG - 2D,3D i 4D

Dzięki badaniu USG można podejrzeć rozwijające się w brzuchu mamy maleństwo i upewnić się, że jest zdrowe. W odróżnieniu od prześwietlenia rentgenowskiego, jest to metoda diagnostyczna, która nie niesie potencjalnego zagrożenia dla płodu.

ja miałam usg 4D fajne przeżycie zobaczyć swoje maeństwo, a do tego tak ja dokładnie zbadali. nawet tak jak przebiega krążenie w sercu

krążenie u dziecka to i na normalnym usg widac :slight_smile: usg 4 D to dla lekarza nie robi roznicy , tylko dla rodzicow :slight_smile:

Ja puki co korzystam tylko z Usg 2 d i tak chyba zostanie do konca, poniewaz inne sa dośc drogie, wolę wydac te pieniązki na coś dla dzidziusia :slight_smile:

Raz widziałam maluszka w 3D, ale nie mamy tego nagranego - trochę żałuję teraz

fajnie jest takie nagranie z uzg

ja miałam tylko zdjęcia a nagranie bijącego serduszka miałam z KTG

A po dzisiajszej wizycie u lekarza chyba jednak się skuszę na 3 D :wink:

Miałam 4d w 13 tyg. Robi niesamowite wrażenie. Mój mąż był zachwycony. Z badania otrzymuje się płytę, więc jest pamiątka. W 22 tyg. Miałam 3d, a w 30 ponownie zrobimy 4d.

Na pewno fajna pamiątka zostaje z tego:)

ja miałam zwykłe USG, może przy następnej ciąży skusze się na 3D. Teraz może i dobrze że nie decydowałam się na płatne USG, poniewaz mój mały zawsze się odwracał podczas badań.

ja miałam 3D/4D wrażenia super i pamiątka na lata

My jestesmy po usg 3D i 4D i jestem zachwycona calkiem inaczej niz przy normalnym :slight_smile:

oj tak nagranie z usg Zostaje na lata i dziecku można potem pokazać

Miałam zwykłe USG może przy następnym zdecyduję się na 3D

a zwłaszcza jak mamy filmik do tego nagrany na p;ycie to super sprawa :slight_smile:

szkoda ze 3d i 4d nie jest refundowane na NFZ chociaz w polowie :slight_smile:

no przydałoby się u nas tylko zrobili wyjątek na dzień kobiet i było za darmo

to i tak cos :slight_smile:

ale za to 2d mialam co wizyte wykonywane :slight_smile: