Czy jest ktoś z okolic Warszawy i może polecić mi w Warszawie lub okolicy miejsce gdzie wykonują takie badanie na NFZ (mam skierowanie od lekarza)
Mam nadzieje ze ktoś poleci ci kogoś ekstra !
z innego forum dowiedziałam się że skierowanie jest tylko o danej placówki.. czy to prawda?
Tak - ja miałam akurat w Krk- ale konkretnie do Volumedu na przykład. Lekarz prowadzcy od razu zaznaczał że tylko tam.
Daj znać gdzie zrobiłaś
zapisałam się do Babka Medica w Warszawie tak jak mam na skierowaniu
Hej, teraz już większość miejsc prywatnych wykonuje te badania na NFZ na podstawie skierowania od lekarza prowadzącego :)
Dziala to tak, ze drukujesz skierowanie z danej placówki, lekarz prowadzący Ci podbija swoja pieczatka, dzwonisz i sie umawiasz :) ja np swoje pierwsze prenatalne robilam w fertinie u dr Roszkowskiego, a teraz połówkowe robie w boramed w dr Doruchowskiego. Oba na podstawie skierowania na nfz.
oo szkoda że wcześniej o tym nie wiedziałam, jutro już mam wizytę z tego skierowania co dał mi lekarz
7listopada miałam badanie, wszystko w porządku :) teraz w styczniu mam połówkowe :) na ten moment będzie chłopczyk :)
Również słyszałam o tym że teraz bada ja prenatalne są na NFZ i tak powinno być ja z pierwszym synkiem 10lat temu nie byłam wogole , z drugim byłam tylko na połówkowym i płaciłam 350zl a teraz mam 5mc córeczkę i z nią byłam w 13 tyg i w 21 i płaciłam 380zl także nie jest to tanie. Ale warto badać . U nas odrazy w 13 tyg było widać że dziewczynka , lekarz mówił że jestem tak szczupła że odrazu widać wszystko jak nie wiem;) że sobie moje USG zapisał na jakąś konferencje bo widać wszystko idealnie ;) i wysłał że dziewczynka i jest córeczka ;)
Moim zdaniem wszystkie prenatalne powinny był bezpłatne. Rozdawnictwo jest na prawo i lewo a tak ważne sprawy są płatne. Nie mówię że w 3d badania mają być ale te podstawy powinny.
My trafiliśmy na takiego lekarza że sam z siebie pokazywał nam 3d.
też jestem za tym aby akie rzeczy były za darmo. a jakość świetna wszystko pięknie widać
Też uważam, że wszystkie kobiety powinny mieć możliwość skorzystania z badań prenatalnych za darmo. Dobrze że teraz to się zmieniło i jest taka opcja.
Też teraz byłam to i z krwi i usg , na nfz , tak powinno być od początku, bo skoro ciężarna ma bezpłatną opiekę to dlatego za prenatalne miała kiedyś płacić :((
Mama słoneczna dokładnie, jeśli jest w ciąży to niemal większość badań powinno być refundowane. Po coś te składki opłacamy
dokładnie, dlatego bardzo się cieszę że to się zmieniło i mogę chociaż przy jednym dziecku mieć te badania za darmo
Ja się nie załapałam szkoda
Siostra męża teraźniejszości ma drugie prenatalne i też zadowolona ze jest darmowe
Ja też za pierwsze musiałam płacić, dlatego bardzo się cieszę że tym razem mogę skorzystać z darmowych.
Też się cieszę , chociaz ja mam 3dzieci i za każde musiałam płacić a teraz płaciłam dwa razy 380 zł więc jest to prawie 800zl za samo badanie prenatalne a nie mówiąc o resztę badan. To jest straszne że w tych czasach nie wiele pozostało na NFZ a jak już się na coś złapie na NFZ to za min. Pół roku najszybsze terminy! Naprawdę brak słów! wiem coś na ten temat bo mój synek jest po leczeniu guza mózgu i w wielu poradniach jest leczony, bo laryngologicznej, okulistycznej, onkologicznej, neurologopedycznej, alergologicznej, i wiele innych i ciężko się dostać a jak ma nawet pilne z względu że po leczeniu onkologicznym to termin ma za min. 3 mc a starszy synek już nie po leczeniu za pół roku więc to nie jest normalne. A ostatnio chciałam zapisać synka do alergologa to nie znalazłam nic na NFZ w naszej miejscowości ;/