Ja stosuję nawet w ciązy lactovaginal, ale po kuracji antybiotykiem
Zastanawiam się nad tabletkami dopochwowymi w celu przywrócenie po porodzie naturalnej równowagi mikrobiologicznej w pochwie i zmniejszenie ewentualnej podatności na infekcje. Czy stosowałyście coś po porodzie? Co możecie polecić i czy są jakieś przeciwskazania podczas karmienia piersią?
Ja po ciąży stosowalam mucovagin. Teraz tez zamierzam odrazu po porodzie. Karmilam piersią.
Madziia może warto zapytać lekarza na ostatniej wizycie przed porodem co poleca
Stosowałam mucovagin żel z kwasem hialuronowym to to samo co globulki inna forma ale położna kazała od 4-6 tygodnia po porodzie nie ma żadnych przeciwwskazań jak karmisz piersia
Nati ja już dawno urodziłam. Pamiętam, że kiedyś po kuracji antybiotykiem miałam zalecone przez ginekologa właśnie jakieś globulki ale nie umiem sobie przypomnieć nazwy.
Mucovagin - żel do higieny intymnej stosowałam zaraz po samym porodzie - rodziłam sn i musze przyznać, że bardzo fajnie przyspieszało gojenie.
Potwierdzam ze zel do higieny intymnej mucovagin po prodzie sn jest ekstra:) Ten o ktorym pisalam to zel dopochwowy do "wstrzykiwania" w celu wlasnie odbudowy
https://e-melissa.pl/produkt/mucovagin-zel-dopochwowy-25-g,6318.html?gclid=CjwKCAjwvMqDBhB8EiwA2iSmPHwXyH7tmc9AVJkDCjcbdRgojSdHJIVFk3gE8ntfSEgn6jS6DRgg6hoCJdAQAvD_BwE
Mazią nie stosowałam żadnych takich tabletek po porodzie
To dawno rodzilas i dalej masz problem z pochwa ?
Nati - rodziłam 7 tygodni temu, nie mam póki co żadnych problemów, ale doszłam do wniosku, że po ciaży trzeba by trochę zadbać o siebie i swój organizm i tak samo jak biorę witaminy aby odbudować się po porodzie tak samo stwierdziłam, że dobrze byłoby odbudować florę pochwy.
Madzia no to faktycznie można coś stosować. Probiotyczne preparaty są raczej bezpieczne podczas karmienia, a odbudują i Twoją florę bakteryjną
Madzia ☺ rozumiem ☺ chętnie też coś wyprobuje po porodzie ☺
Ja uzywalam zel mucovagin
Ja stosowałam Provag jako probiotyk do ustny, i żele albo Lactovaginal albo Provag.
Kupiłam sobie ten lactovaginal :)
Madzia moim zdaniem jest najlepszy tzn zawsze go mi poleca przyjaciółka farmaceutka i lekarz kiedyś też go polecał,więc zawsze po antybiotyku go stosuje
mysle ze produkty o ktorych piszemu sa konkurencyjne i ktory bysmy nie wybraly to powinien byc ok
No w zasadzie masz rację wszystko ma podobny sklad. Jeśli istnieje taka potrzeba to z pewnością nie zaszkodzą,a wręcz pomogą