Aa tak czy siak znając siebie bym nie wytrzymała weekendu na spokojnie i bym musiała tam jechać załatwić i dopytać bo moje myśli by zwariowały ![]()
także podziwiam mimo wszytsko! ![]()
No i dobrze, że w końcu odpisali!
Aa tak czy siak znając siebie bym nie wytrzymała weekendu na spokojnie i bym musiała tam jechać załatwić i dopytać bo moje myśli by zwariowały ![]()
także podziwiam mimo wszytsko! ![]()
No i dobrze, że w końcu odpisali!
No to szybciutko wizyta. I później neszyu twojego lekarza. Najważniejsze że nie musisz w szpitalu leżeć i że wszystko jest ok z dzieciątkiem no i z tobą oczywiście
@Wesola95 pewnie jakby to było w pierwszej ciąży to bym panikowala i zaraz jechala.
W tej jakoś tak spokojniej do wszystkiego podchodzę.
Bo i Synek.w domu.
I jak dostaje w szpitalu wiadomosc.od specjalisty ze jest ok to staram sie na zapas nie martwic juz.
Od poczatku tego roku sporo juz bylo stresu najpierw związanego z Synkiem. Potem ten moj Holter. Juz wystarczy. Bo ten stres nie pomaga zdexydowanie. A czuję się ogólnie naprawde ok jak na ten etap ciąży ![]()
Taak, pewnie tak by było, ja jestem straszna panikara i to jeszcze moja pierwsza ciąża i do wszystkiego sobie niepotrzebnie dodaję
wystarczy dziwne spojrzenie gin a ja już w głowie milion scenariuszy ![]()
![]()
Także super, że Ty podchodzisz do tego tak racjonalnie ![]()
Stresów na ten rok już wyczerpałaś limit - teraz tylko same dobre wieści ![]()
![]()
Jejku tak , ja tez pamietam jak moja ginekolog kiedys tak sie zapatrzyla w ekran i zmruzyla oczy , a ja juz milion czarnych scenariuszy . Pytam jej czy wszytko wporzadku . A ona jakby sie “odwiesila” usmiechnela i mowi " jeeej przepraszam ja czasem sie tak zawiesze jak sie koncentruje , tak , tak wszytsko super " ![]()
Jesli lekarz mowi , ze jest wszytsko wporzadku to nie ma co sie stresowac i dodawac , teraz tak mowie , ale nie bylam taka madra gdy dzidzia byla jeszcze w brzuchu ![]()
No to super
ja myślę, że lekarze wiedzą co robią:)
A ja nabrałam trochę wątpliwości do lekarzy
tzn nie swojego lekarza, ale dzisiaj właśnie się zgadałam z klientką w pracy na tematy ciąży, aborcji, chorób itp. I powiedziała mi, że w jej rodzinie, jej 2 bratowe miały przypadek, gdzie lekarz ukrył przed nimi zespół downa… jednej cały czas mówił, że wszystko jest w porządku, dowiedziała się dopiero przy porodzie, że dziecko jest chore na zespół downa i to nie w żaden empatyczny sposób, a druga dowiedziała się tylko dlatego, że zmieniła lekarza, bo chciała swojego sprawdzić… urodziła to dziecko, okazało się że ma zespół Aspergera
Wow to straszne:/ aż ciężko uwierzyć l…
39 tc i 2 obie ciążę cc
Ja urodziłam przez CC w 39 tyg. + 2 dni
Dla mnie to w ogóle niepojęte, że lekarz o takim czymś informuje. Rozumiem, że ktoś może być przeciwny aborcji i ma myślenie, że a jak nie powiem, to uniknę usunięcia, ale kobieta ma prawo wiedzieć. Nawet jeśli z aborcji nie skorzysta, to ma prawo przygotować się do tego choć trochę psychicznie
U mnie 38+1 i teraz jeszcze czekamy ![]()
Ale zespół Aspergera to zaburzenie rozwojowe, to przecież na USG w ciąży to raczej nic nie widać. Ja też słyszałam o takich przypadkach, że lekarz zataja takie informacje. Moja ginekolog nie robi prenatalnych, dlatego ucieszyłam się że zawsze ktoś spojrzy innym okiem na dzidzię.
A tak mialam juz liedys zapytac- to tygodnie ciąży wg om, prenatalnych czy pierwszego usg? ![]()
Wg prenatalnych
teraz dokładnie 37+2
Bo tak pytam no.moj gin oatrzy na om/pierwsze usg - tutaj na 14.02/17.02.
A ostatnio na sorze usłyszałam ze tylko na prenatalne pierwsze sie patrzy teraz
a tutaj już 07.02. Takze ciąża tydzien starsza.
Ja zawsze wszędzie podawałam z om. I np w poradni patologii ciąży położna wyliczała sama z om, tym kółeczkiem. Ja sama tak neutralnie podchodziłam. Chociaż w pierwszej te terminy roznily się o dzień, a akcja zaczęła się w jeszcze inny.
To u mnie znowu patrzą na datę z pierwszej miesiączki
różnica w sumie jest niewielka bo dwa dni, ale cały czas gin powtarza tą datę z OM
Chociaż pewnie gdyby ta różnica wynosiła więcej np. 10 dni to pewnie by skorygowała tą datę
To u mnie z prenatalnych 11.02 a od lekarza prowadzącego 20.02 ? Bardzo duża różnica, bo aż 9 dni
lekarz trzyma się wersji 20.02 bo twierdzi że z miesiączki jest właściwa
Moj też twardo trzyma się terminu z om. Dlatego w szpitalu sie zdziwilam jak mi powiedziala że ciaza tydzien starsza - bo z prentalnych.
Ciekawa jestem co mi we wtorek w poradni patologii ciąży powiedza.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.