Waga w ciąży - ile przytyłyście?

Nawet najlepsza dieta nie działa, jeśli nie da się jej trzymać na stałe.

1 polubienie

Oby tak było bo ja w tej ciąży to dużo tego tłuszczyku mi się odłożyło :rofl::rofl:

1 polubienie

O jeju jakby to wspaniale było i szczerze na to liczę! Bo mam jeszcze nadmiar po pierwszej ciąży :joy: teraz w miarę się trzymam z wagą ale jest ciężko :sweat_smile:

Ja przytyłam 15 kg, przed ciążą ważyłam 63 kg teraz po 5 i pół miesiącach po porodzie ważę 57 kg

Razem z @Magdallenka0897 w wątku o ciastach zaczęłyśmy ciekawy temat jak tu się ubrać żeby ukryć oponkę na brzuszku. :grinning: Dziewczyny jakie macie sposoby poza długimi swetrami w których wygląda się jak w worku? Zdradźcie swoje modowe triki, jaki krój spodni ukrywa to i owo, może kupiłyście ostatnio jakieś fajne łachy?

2 polubienia

@Wesola95 no ja się pozbyłam kg i ważę mniej niż przed ciąża ale to przez to że ja w ciąży mało przytyłam. Zrzuciłam kg bo przez miesiąc po porodzie jeździłam do maluszka do szpitala bo mam wczesniaczka i żyłam wtedy w takim biegu, codziennie musialam kawalek dojść do szpitala plus malo czasu na jedzenie. Teraz jak jesteśmy w domu to waga już stoi bo wszystko wrócilo dp normy a przez laktacje faktycznie jestem ciagle głodna, Więc ja już raczej wiecej nie zrzucę :grin:

@DominikaM89 Oj, miałaś co przeżywac, stres też robi swoje, ale ważne że jesteście w domku razem i jest wszystko dobrze :smiling_face_with_three_hearts: wiem co to znaczy odchudzanie bo schudłam swojego czasu 15kg, ale teraz jak na razie kg przybywa :sweat_smile: przed ciążą byłam bardzo aktywna, więc po porodzie planuję jak najszybciej wrócić do swojej treningowej rutyny :grinning:

Ja też początkowo myślałam, że trzeba jeść naprawdę dużo, żeby tą laktację podtrzymać, bo inaczej koniec… I po porodzie nawet zaczęłam tyć przez to. Więc zaczęłam się trochę ograniczać- nie jakoś drastycznie, ale żebym nie była pełna. Nie głodzę się, jem z rozwagą pełnowartościowe posiłki i dzięki temu udało mi się utrzymać laktację i mleka mam pod dostatkiem :grin:

1 polubienie

@Mika1 jeść mądrze, a nie za dwoje! :grinning:
Ja mam dużą nadzieje, ze dane mi bedzie karmić piersią i tych problemów z laktacją nie będzie, chociaż wiem ze ta droga nie zawsze jest łatwa, ale jestem dobrej mysli :face_holding_back_tears:

2 polubienia

Ja nigdy nie byłam taka głodna jak wtedy jak ruszyła mi laktacja. :smiley:

To ha miałam na odwrót w ciąży mi tarczyca niedomagała miałam niedoczynność i cukrzycę , po wszystko wróciło do normy i rok temu jak byłam w ciąży było to samo.
@Magdallenka0897 to prawda jak się ma dietę trzeba ją trzymać inaczej stosowanie diety jest bez sensu bo wszytko wraca.
@MamaKins haha znam to ja w ciąży chciałam jak najmniej przytyć a te wszystkie dobroci na stole , w lodówce i sklepie wolały weź mnie …:sweat_smile::rofl: i jak tu nie zjeść :rofl:

1 polubienie

Miałam tak samo mówiłam sobie będę zdrowo się odżywiać , a pod koniec ciąży wyszło jak wyszło :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Jestem dziś po wizycie u lekarza i dowiedziałam się, że mam jeszcze 4kg zapasu :joy::joy: więc nie jest źle, w pierwsze ciąży na tym etapie byłam z 10 ponad normę :sweat_smile:

No to nie masz co się przejmować :laughing: możesz sobie jeszcze podjadać na spokojnie :laughing::rofl:

Oooj ja to się w ciąży nie oszczędzałam :sweat_smile: przytyłam ponad 20kg. Ostatnio jak zobaczyłam na męża telefonie zdjęcie które mi zrobił na pamiątkę pod porodówką jak czekałam z walizeczką to jak taka gruba Grażyna w klapeczkach :sweat_smile: Jeszcze miałam nogi opuchnięte jak wieloryb

4 polubienia

Oooo nogi jak wieloryb, idealne określenie. Ja aktualnie zaczęłam 33 tydzień i już mam +17 kg. Ogólnie jestem drobnej budowy i nie spodziewałam się, że osiągnę aż takie rozmiary, no ale cóż :smiley: Ze stopami też mam masakrę, chyba już nie dają rady i codziennie muszę patrzeć na tą opuchliznę, słabo to wygląda, bo już najluźniejsze adidasy nie dają rady :confused:

1 polubienie

Ja jestem na etapie że Face ID nie rozpoznaje mojej twarzy :joy::joy::joy::joy:

2 polubienia

Hahahaha, uśmiałam się :joy: :joy: :joy:

Ja jak patrze na zdjecia przed ciaza to az nie wierze ze wtrdy mowilam ,ze jestem za duza :sweat_smile:przytylam 24 kilo i obecnie staram sie wrocic do stanu przed ale idzie naprawde ciezko . Zeby zajsc w ciaze tez musialam schudnąć i dlugo sie tym moim malym “M” nie pocieszylam :laughing: ale to tylko waga a moje szczescie jest juz z nami wiec pomalu do przodu :rofl:
@mamapo30 dlatego ja ciagle na odcisk palca , to sie nie zmienia :rofl: paluchy nie łapią drugiego podbrudka :laughing:

Podobno dopiero jak szczupła byłaś docenisz dopiero jak zajdziesz w ciążę i coś w tym jest bo jak patrzę na zdjęcia porównawcze teraz w ciąży a przed ciążą to naprawdę byłam szczuplutka😍

@mamapo30 dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam ten problem, chociaż wszyscy mi mówią że na twarzy nie przytyłam to jednak Face ID wie lepiej!:sweat_smile: