Nawet najlepsza dieta nie działa, jeśli nie da się jej trzymać na stałe.
Oby tak było bo ja w tej ciąży to dużo tego tłuszczyku mi się odłożyło ![]()
![]()
O jeju jakby to wspaniale było i szczerze na to liczę! Bo mam jeszcze nadmiar po pierwszej ciąży
teraz w miarę się trzymam z wagą ale jest ciężko ![]()
Ja przytyłam 15 kg, przed ciążą ważyłam 63 kg teraz po 5 i pół miesiącach po porodzie ważę 57 kg
Razem z @Magdallenka0897 w wątku o ciastach zaczęłyśmy ciekawy temat jak tu się ubrać żeby ukryć oponkę na brzuszku.
Dziewczyny jakie macie sposoby poza długimi swetrami w których wygląda się jak w worku? Zdradźcie swoje modowe triki, jaki krój spodni ukrywa to i owo, może kupiłyście ostatnio jakieś fajne łachy?
@Wesola95 no ja się pozbyłam kg i ważę mniej niż przed ciąża ale to przez to że ja w ciąży mało przytyłam. Zrzuciłam kg bo przez miesiąc po porodzie jeździłam do maluszka do szpitala bo mam wczesniaczka i żyłam wtedy w takim biegu, codziennie musialam kawalek dojść do szpitala plus malo czasu na jedzenie. Teraz jak jesteśmy w domu to waga już stoi bo wszystko wrócilo dp normy a przez laktacje faktycznie jestem ciagle głodna, Więc ja już raczej wiecej nie zrzucę ![]()
@DominikaM89 Oj, miałaś co przeżywac, stres też robi swoje, ale ważne że jesteście w domku razem i jest wszystko dobrze
wiem co to znaczy odchudzanie bo schudłam swojego czasu 15kg, ale teraz jak na razie kg przybywa
przed ciążą byłam bardzo aktywna, więc po porodzie planuję jak najszybciej wrócić do swojej treningowej rutyny ![]()
Ja też początkowo myślałam, że trzeba jeść naprawdę dużo, żeby tą laktację podtrzymać, bo inaczej koniec… I po porodzie nawet zaczęłam tyć przez to. Więc zaczęłam się trochę ograniczać- nie jakoś drastycznie, ale żebym nie była pełna. Nie głodzę się, jem z rozwagą pełnowartościowe posiłki i dzięki temu udało mi się utrzymać laktację i mleka mam pod dostatkiem ![]()
@Mika1 jeść mądrze, a nie za dwoje! ![]()
Ja mam dużą nadzieje, ze dane mi bedzie karmić piersią i tych problemów z laktacją nie będzie, chociaż wiem ze ta droga nie zawsze jest łatwa, ale jestem dobrej mysli ![]()
Ja nigdy nie byłam taka głodna jak wtedy jak ruszyła mi laktacja. ![]()
To ha miałam na odwrót w ciąży mi tarczyca niedomagała miałam niedoczynność i cukrzycę , po wszystko wróciło do normy i rok temu jak byłam w ciąży było to samo.
@Magdallenka0897 to prawda jak się ma dietę trzeba ją trzymać inaczej stosowanie diety jest bez sensu bo wszytko wraca.
@MamaKins haha znam to ja w ciąży chciałam jak najmniej przytyć a te wszystkie dobroci na stole , w lodówce i sklepie wolały weź mnie …![]()
i jak tu nie zjeść ![]()
Miałam tak samo mówiłam sobie będę zdrowo się odżywiać , a pod koniec ciąży wyszło jak wyszło ![]()
![]()
![]()
Jestem dziś po wizycie u lekarza i dowiedziałam się, że mam jeszcze 4kg zapasu ![]()
więc nie jest źle, w pierwsze ciąży na tym etapie byłam z 10 ponad normę ![]()
No to nie masz co się przejmować
możesz sobie jeszcze podjadać na spokojnie ![]()
![]()
Oooj ja to się w ciąży nie oszczędzałam
przytyłam ponad 20kg. Ostatnio jak zobaczyłam na męża telefonie zdjęcie które mi zrobił na pamiątkę pod porodówką jak czekałam z walizeczką to jak taka gruba Grażyna w klapeczkach
Jeszcze miałam nogi opuchnięte jak wieloryb
Oooo nogi jak wieloryb, idealne określenie. Ja aktualnie zaczęłam 33 tydzień i już mam +17 kg. Ogólnie jestem drobnej budowy i nie spodziewałam się, że osiągnę aż takie rozmiary, no ale cóż
Ze stopami też mam masakrę, chyba już nie dają rady i codziennie muszę patrzeć na tą opuchliznę, słabo to wygląda, bo już najluźniejsze adidasy nie dają rady ![]()
Ja jestem na etapie że Face ID nie rozpoznaje mojej twarzy ![]()
![]()
![]()
![]()
Hahahaha, uśmiałam się
![]()
Ja jak patrze na zdjecia przed ciaza to az nie wierze ze wtrdy mowilam ,ze jestem za duza
przytylam 24 kilo i obecnie staram sie wrocic do stanu przed ale idzie naprawde ciezko . Zeby zajsc w ciaze tez musialam schudnąć i dlugo sie tym moim malym “M” nie pocieszylam
ale to tylko waga a moje szczescie jest juz z nami wiec pomalu do przodu ![]()
@mamapo30 dlatego ja ciagle na odcisk palca , to sie nie zmienia
paluchy nie łapią drugiego podbrudka ![]()
Podobno dopiero jak szczupła byłaś docenisz dopiero jak zajdziesz w ciążę i coś w tym jest bo jak patrzę na zdjęcia porównawcze teraz w ciąży a przed ciążą to naprawdę byłam szczuplutka😍
@mamapo30 dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam ten problem, chociaż wszyscy mi mówią że na twarzy nie przytyłam to jednak Face ID wie lepiej!![]()