Tez brązowe i przesuszone ![]()
ale zjadłam jeden , córka też
ale nie mart sie to mój debiut wiec następnym razem zmniejszę moc i czas
moj piekarnik jest takinze nie zawsze go wyczuję ![]()
![]()
![]()
A jakie dałaś proporcje składników ?
Miałam dwa dojrzałe banany wiec składnikow dalam 3/4 .
@MamaSloneczka bo ja tak podejrzewałam , że coś się nie dogadałyśmy
myślałam , że pieczesz ciasteczka owsiane - o nich też właśnie pisałam . A to co upiekłaś to przepis na chlebek bananowy
jego się piecze w keksowce w formie bardziej ciasta.
I pewnie dlatego nie wyszło tak jak powinno
Hahahaha to się dogadałyśmy ![]()
![]()
![]()
![]()
no nic bede wiedziała ![]()
![]()
![]()
to się nazywa umiejętność czytania ze zrozumieniem ![]()
![]()
![]()
No właśnie tak mi coś nie pasowały te owsiane bakaliowe ciastka bez bakalii ![]()
a chlebek bananowy jest pyszny i szybciutko się robi. Do kawki i na drugie śniadanko idealny
moje dzieci naprawdę uwielbiają. Fajny bo taki miękki i wilgotny. Chociaż ja robiłam wczoraj i wlałam za dużo oleju ;( lałam już na pewniaka bo przecież wiem ile
i wyszedł taki bardziej zakalcowaty
Nigdy nie robiłam tego placka bananowego, muszę spróbować kiedyś ![]()
Jest obłędny polecam
dość tani bo banany są często w promocji, mąkę , proszek do pieczenia , jajka i olej to zawsze ma się w domu ![]()
Ja robiłam do tej pory chlebek bananowy z TM. Ale chętnie spróbuje innego
Także zrobilam sobie screena przepisu.
Ja zawsze robię chlebek bananowy jak już banany są takie brązowe i szkoda mi wyrzucić
wtedy chlebek wchodzi jak złoto
zawsze jeszcze sobie smaruję je maslem orzechowym ![]()
Ja kiedyś takie tiramisu zrobiłam. I ktoś tak zachwalał a to się wgl do jedzenia nie nadawało.
Ja odstawiłam czekoladę na kilka dni i waga mi poleciała 2 kg w dół ![]()
Ooo dobrze wiedzieć że olej powodować może ze wyjdzie zakalec ![]()
Ja czekam aż urodze i potrzebuje zadbać o ciało bo codziennie jestem coraz bardziej przerażona ![]()
Ostatnia ciąza to teraz nie ma wymówek i trzeba szybko zrzucać te kg i ujędrnić cialko ![]()
Tak za duża ilość niestety może spowodować zakalec . Jak jest odpowiednia ilość to ciasto jest miękkie i wilgotne. Jak za dużo to ciasto robi się ciężkie i się nie dopieka ![]()
Ja mam takie samo podejście ![]()
Przytyłam około 15 kg ale już zaraz po porodzie było -7, najważniejsze to nie przejmować się cyferkami, Twoje ciało tworzy nowego małego człowieczka