Waga w ciąży - ile przytyłyście?

Tez brązowe i przesuszone :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: ale zjadłam jeden , córka też :wink: ale nie mart sie to mój debiut wiec następnym razem zmniejszę moc i czas :wink: moj piekarnik jest takinze nie zawsze go wyczuję :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

A jakie dałaś proporcje składników ?

Miałam dwa dojrzałe banany wiec składnikow dalam 3/4 .

1 polubienie

@MamaSloneczka bo ja tak podejrzewałam , że coś się nie dogadałyśmy :joy: myślałam , że pieczesz ciasteczka owsiane - o nich też właśnie pisałam . A to co upiekłaś to przepis na chlebek bananowy :joy: jego się piecze w keksowce w formie bardziej ciasta.
I pewnie dlatego nie wyszło tak jak powinno

Hahahaha to się dogadałyśmy :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: no nic bede wiedziała :joy::joy::joy::joy: to się nazywa umiejętność czytania ze zrozumieniem :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::joy:

No właśnie tak mi coś nie pasowały te owsiane bakaliowe ciastka bez bakalii :joy::joy: a chlebek bananowy jest pyszny i szybciutko się robi. Do kawki i na drugie śniadanko idealny :slight_smile: moje dzieci naprawdę uwielbiają. Fajny bo taki miękki i wilgotny. Chociaż ja robiłam wczoraj i wlałam za dużo oleju ;( lałam już na pewniaka bo przecież wiem ile :joy: i wyszedł taki bardziej zakalcowaty

Nigdy nie robiłam tego placka bananowego, muszę spróbować kiedyś :heart_eyes:

1 polubienie

Jest obłędny polecam :slight_smile: dość tani bo banany są często w promocji, mąkę , proszek do pieczenia , jajka i olej to zawsze ma się w domu :slight_smile:

2 polubienia

Ja robiłam do tej pory chlebek bananowy z TM. Ale chętnie spróbuje innego :slightly_smiling_face: Także zrobilam sobie screena przepisu.

Ja zawsze robię chlebek bananowy jak już banany są takie brązowe i szkoda mi wyrzucić :smiley: wtedy chlebek wchodzi jak złoto :smiley: zawsze jeszcze sobie smaruję je maslem orzechowym :smiley:

Ja kiedyś takie tiramisu zrobiłam. I ktoś tak zachwalał a to się wgl do jedzenia nie nadawało.
Ja odstawiłam czekoladę na kilka dni i waga mi poleciała 2 kg w dół :smile:

1 polubienie

Ooo dobrze wiedzieć że olej powodować może ze wyjdzie zakalec :wink:

Ja czekam aż urodze i potrzebuje zadbać o ciało bo codziennie jestem coraz bardziej przerażona :smiling_face_with_tear:

Ostatnia ciąza to teraz nie ma wymówek i trzeba szybko zrzucać te kg i ujędrnić cialko :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Tak za duża ilość niestety może spowodować zakalec . Jak jest odpowiednia ilość to ciasto jest miękkie i wilgotne. Jak za dużo to ciasto robi się ciężkie i się nie dopieka :slight_smile:

1 polubienie

Ja mam takie samo podejście :smile:

Przytyłam około 15 kg ale już zaraz po porodzie było -7, najważniejsze to nie przejmować się cyferkami, Twoje ciało tworzy nowego małego człowieczka