My biliśmy z córeczką dwa razy już na weselu raz jak miała 9 miesięcy a drugi raz jak miała 11 miesięcy. Dla mnie oczywiście nie było mowy o zabawie ale nie widziałam oznak by córka się męczyła. Była bardzo zainteresowana tym co się dzieje :)
Trzeba tylko pamiętać o słuchawkach wyciszających i by mieć pokój w którym na spokojnie będziesz karmić.
Dla mnie oba wesela skończyły się przed północą bo po porostu wcześniej poszłam z córką spać do pokoju.
Jeśli ma się z kim dzieci zostawić i oczywiście da się to zrobić to jest to super rozwiązanie a jeśli nie macie takiej możliwości to wszystko jest kwestią organizacji.
W sobotę mam brata ślub i wesele. Dzieci nasze mają 2 miesiące i 2,5 roku. Co robić? brać je na wesele. Mąż mówi żeby nie brać, ja mam chęć wziąć i małego trzymać w pokoju i tylko na karmienia chodzić. córka już by się trochę pobawiła, ale pytanie czy się nie namorduje na tym weselu, zamiast się bawić. Co myślicie? Jaki macie doświadczenia. Tym bardziej że teraz jest też taki czas chorób.
Niby mam komu zostawić w domu z teściową, ale mamy 80 km więc jak coś będzie się działo tlyo jest jednak kawał drogi. Znów tam mamy pokój i będzie kobieta która będzie na nich patrzyła czyli na mojego synka i mojego brata synka też ma 2 miesiące on i jak będzie płakał to by dzwoniła do mnie i ta jest kilka kroków do pokoju
Ja bym nie brała jeśli masz tylko możliwość zostawić z kimś dzieci to zostaw jedz wybaw się , odpocznij dla dzieci taka impreza też jest męcząca , jest dużo huku nie jest to wskazane :)
Jest to wesele brata więc raczej Pasuje wam na tym weselu być i pasuje wam się fajnie bawić inaczej jakby było to wesele jakiegoś dalekiego kuzyna kuzynki albo koleżanki mogłabyś się zastanawiać czy w ogóle pójść Natomiast jeżeli jest to wesele najbliższej rodziny Najlepiej byłoby pójść i dobrze się bawić wyluzować wam też to dobrze zrobi Jeżeli tylko masz Komu zostawić dzieci i jest możliwość żeby teściowa nakarmiła małego na przykład w twoim odciągniętym mlekiem Skorzystaj z tej okazji jeszcze nie raz będzie niejedno wesele w rodzinie gdzie będziesz mogła zabrać dzieci jak będą już trochę starsze a teraz idź i baw się dobrze sama z mężem
powiem szczerze ze mielismy dylemat ze ślubem chrześniaka meża;( mała dopiero co sie urodziła ciągle płacz kolki nie chciała z nikim być niz ze mna;( maz pojechał sam na slub dodam ze było to jakieś 4 godziny jazdy od domu;(
jeśli masz okazje z kimś zostawić malucha np. z teściami to moze warto to przemysleć, wg mnie nie jest to impreza dla niemowlat, niby słuchawki wyciszajace jednak jest tam sporo gości tańce niejednokrotnie alkohol, tańce... wiadomo jak jest na weselu nikt nie siedzi jak przy obiedzie domowym tylko sie bawi.
Wybór nalezy do ciebie ale ja bym siebie wiedziała wiecej w pokoju dl amatki z dzieckiem niż na sali bardziej by sie umeczyła razem z dzieckiem niż bawiła i korzystała z przyjęcia
Ja ogólnie uważam, że wesele to nie jest miejsce dla dzieci bo zamiast korzystać z wesela będziesz musiał się nimi cały czas opiekować. Jak miałabyś się denerwować i myśleć cały czas co z dziećmi albo zostawić gdzieś daleko od miejsca wesela to lepiej je w sumie zabrać. Jakbyś miała możliwość mieć kogoś do pilnowania w pokoju na górze to też fajnie. Jednak na weselu jest tak głośno że najlepiej żeby dzieci i to jeszcze takie małe raczej nie były bezpośrednio na sali ;)
Na salę synka na pewno bym nie wzięła.. ale zastanawiam się nad córką. I tak będę musiała chodzić i odciągać pokarm bo moje piersi nie wytrzymają tyle czasu bez ściągnięcia.
No nie wiem Wiem że patrzysz na to pod tym kątem że córka trochę pobiega trochę się pobawi w międzyczasie ty i tak będziesz musiała i ściągnąć ten pokarm ale tak jak napisałaś wcześniej jest okres jesienny grypowy czy ona będzie miała Tam faktycznie na tyle rówieśników w swoim wieku żeby pójść i zabawić się samemu to jest też pytanie czy nie okaże się że twoje chodzenie i ściąganie pokarmu chodzenie za dzieckiem i pilnowanie go skończy się na tym że mała i tak mimo wszystko szybko zmęczy się całą tą imprezą towarzystwem głośno muzyką tym że nie będzie miała się z kim pobawić i tak naprawdę wesele wam zleci A wy nie pobawicie się w ogóle jeżeli tylko masz z kim dzieci zostawić Ja bym tak zrobiła No chyba że twoja teściowa obawia się tego czy poradzi sobie z dwójką na raz no to oczywiście faktycznie lepiej zostawić jej tylko małego a drugie dziecko zabrać ze sobą i po prostu podejść do tego tak pół na pół by się trochę pobawić się ona zostanie z małym to też jest dobre rozwiązanie natomiast wesele z dzieckiem nigdy w pełni nie będzie takim weselem i zabawą w każdym bądź razie jak masz nie wziąć potem przeżywać żałować że nie wzięłaś że mogła tam sobie pobiegać i fajnie się pobawić ale najpierw tak jak pisze zorientuj się czy będzie miała tam jakiś rówieśników w swoim wieku bo to też jest istotne ile córka dokładnie ma?
tak będą dzieci z rodziny, tylko oni mają bliżej do domu jakby się coś działo. Tak po większych przemyśleniach to myślę że synka zostawię w domu, zawsze odciągnąć pokarm to odciągnę i mam z głowy, a jak będzie płakał to będę co chwilę latać.
A z córką się jeszcze zastanowię, zobaczę czy będzie w pełni zdrowa jaka będzie pogoda i jaki będzie miała humor tego dnia.
Najlepiej znasz swoje dzieci i wiesz co im pasuje a co nie.
Mój starszak np. Nie lubił hałasu. Pamiętam jak miał 3 latka i z wesela wracaliśmy o 22. Wtulony i nie chciał szyi puścić. Za głośno, za dużo wszystkiego. Kolejną próbę podjęliśmy jak miał 5 lat to już było ok. Ale on taki był, że np. Gdy suszyłam włosy to podchodził i zamykał mi drzwi do łazienki, bo za głośno.
Średniak pierwsze wesele gdy miał 4 miesiące. Zero problemu. Tamtego lata mięliśmy pięć wesel. On tylko jadł, siedział i spał na każdym. Dużo gości to tylko zaglądało do wózka i komentowało że śpi i że możemy się bawić.
Ja zdecydowanie bym zostawiła dziecko w domu, ja miałam wesele w lipcu, mała miała 11 mc, uspiliśmy ją i pojechaliśmy, spała całą noc z ciocią i nie było żadnego problemu. A z kolei dziewczyna na tym weselu miała rówieśniczkę mojej córki i miała pokój w hotelu obok sali, ale mówiła, że mała nie mogła usnąć, słychać było muzykę normalnie... jej rodzice byli do pilnowania, ale ona powiedziała, że więcej siedziała w pokoju niż na sali, a my na luzie się wybawiliśmy:)
Ja się jesCze zastanawiam, jednak brat to bliska rodzina. I szkoda mi córki że nie będzie mogła sobie chociaż trochę potańczyć. Mam w razie w załatwiona teściową w domu, i jesCze dodatkowo mam pokój przy sali i tak mogłaby siedzieć z nimi moja koleżanka z chłopakiem więc myślę że dali by radę a ja bym chodziła tylko karmić małego.
Zabraliśmy dzieciaki ze sobą. I szczerze nie żałuje. Córka się świetnie bawiła do 23.30 przyszła sama i powiedziała że chce spać i zaprowadziłam ja do pokoju gdzie moja koleżanka opiekowała się synkiem. Po 5 minutach zasneła. A synek tylko jadł i spał i tylko chodziłam go karmić i tyle. Około 5 poszliśmy do pokoju i poszliśmy spać. Wstaliśmy około 10 i po 12 wyjechaliśmy do domu. Cieszę się że tak fajnie było córka miała swój świat prawie wcale jej nie pilnowaliśmy bo zawsze była gdzieś nie daleko nas. Sama się bawiła i od nas nic nie chciała oprócz nakarmienia.
Takiego maluszka bym nie zabierała na wesele jest zbyt głośno a wy ani się nie pobawicie i nie będziecie mieli chwili dla siebie jak już wyjść to lepiej skorzystać
Wzięliśmy dzieci i było super. Bawiliśmy się tak jakbyśmy byli sami na tym weselu wiadomo z przerwami na karmienie. Tylko chora jestem i córka też zagilona
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.