Ja jednak na wesele staram się dzieci nie brać . Ewentualnie na poprawiny
Mam takie pytanie, czy barman na wesele to nie jest przesada? Moja mama mówi że to niepotrzebny wydatek a ja uważam że to może być fajny akcent. Jak to wygląda w praktyce, czy goście faktycznie z tego korzystają? Nie chcę płacić za coś co potem będzie stało puste całe wesele…
Atrakcja może i fajna, ale osobiście na swoją uroczystość bym się nie zdecydowała. Byłam na weselu gdzie był automat do drinków, był szał, goście na pierwszy ogień w kolejce stali, potem te szklanki z niedopitymi drinkami wszędzie stały (na dworze, w wc), goście chcieli wszystkiego próbować, było mieszanie %, co różnie się kończyło, wódka ze stołu za bardzo nie szła. Właściciel sali weselnej bardzo się denerwował, że nie swoje szkoło musi zbierać, początkowo je myli, potem odkładali na bok, no masa nieporozumień z tego tylko wyszła. No i to chyba dość droga przyjemność.
Ja byłam na kilku weselach gdzie byli barmani i zawsze to był hit. I na ogół kobiety piły drinki. Zawsze są jakieś atrakcje, moim zdaniem ta jest bardzo fajna
Mogę Ci powiedzieć z autopsji bo miałam barmana na swoim weselu i to była jedna z najlepszych decyzji jakie podjęłyśmy planując tę imprezę. Goście naprawdę chętnie korzystali, bar był oblegany praktycznie przez cały wieczór i ludzie do tej pory wspominają te koktajle. To wcale nie musi być mega drogo, a daje naprawdę dużo, bo zmienia standardowe wesele w coś bardziej eleganckiego i nowoczesnego. Barman nie tylko miesza drinki ale często robi też takie mini show z potrząsaniem shakerami i żonglowaniem butelkami co przyciąga gości i tworzy fajną atmosferę. Kolorowe drinki wyglądają świetnie na zdjęciach więc fotograf też będzie zadowolony, a goście uwielbiają fotografować się z tymi pięknymi koktajlami. Dla osób które nie piją alkoholu też jest super opcja bo dobre koktajle bezalkoholowe to zupełnie inna bajka niż soki z kartonu. Jeśli zastanawiasz się nad budżetem to możesz wziąć barmana na część wesela, nie koniecznie na całą noc, wtedy będzie taniej a efekt i tak mega. Pamiętaj tylko żeby rezerwować wcześniej bo dobrzy barmani są zazwyczaj zajęci nawet rok do przodu, szczególnie w sezonie weselnym. Ja znalazłam super ekipę tutaj Barman na wesele, poprawiny - drink bar i atrakcje – cennik usług | Oryginalny Bar i naprawdę polecam, goście mówili że to był jeden z najfajniejszych elementów całego wesela, więc zdecydowanie warto się z nimi skontaktować i zapytać czy mają wolny termin!
@talumka ja uważam, że braman to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć na swoim weselu, na początku uważałam to za coś zbędnego ale dałam się namówić i nie żałuję ! Drinków szło bardzo dużo, szczególnie cieszyły się powodzeniem wśród Pań, które raczej wódkę średnio preferują. Co do ceny wcale to dużo nie wyszło, bo płaciliśmy tylko za obsługę drink baru, a potrzebny alkohol kupowaliśmy sam, co wyszło nam sporo taniej. Dostaliśmy listę od barmanów co jest konkretnie potrzebne i w jakiej ilości więc mieliśmy pełną kontrolę nad wydatkami.
My nie mieliśmy.
Ale oboje żałujemy🤣 Bardzo fajna atrakcja dla gości, tym bardziej jak ktoś nie lubi zwykłej wódki a chciałby się napić