Wieksze melony a dobór laktatora

Hej kobietki,

Czy któraś z Was z większym biustem korzysta z laktatora muszlowego?

Doradcy mówią mi, że przy moim rozmiarze- mały obwód- duża miska laktator muszlowy może nie zdać egzaminu.

Nie mam pojęcia aktualnie jaki mam rozmiar, bo jestem w trakcie nawału. Ale pewnie 70E lub F.

Odradzili mi na pewno Momcozy s12 Pro. Kusi mnie Momcozy M6, ale bardzo proszę o wasze polecajki dla takiego przypadku. Pilnie muszę odciągnąć pokarm :grimacing:

Możecie też podpowiedzieć jakiego biustonosza używałyście podczas odciągania.

Dzięki!

Z tego co czytałam i rozmawiałam z doradczyniami to właśnie odradzają, moze masz kogos kto mógłby Ci pożyczyć? Ja nie mam bardzo duzych piersi ale muszlowy czasami sie przekreci itd i musze np znowu sciagac z jednej piersi, wiec nie zawsze się sprawdza, moze na poczatek kup ręczny?

1 polubienie

70E to ja noszę normalnie i nie powiedziala bym że to jakiś wielki biust. W trakcie nawału to miałam dwa razy większe. Ja miałam muszlowy ale ten przyssawkowy i spokojnie dawałam radę. Używałam zwykłego biustonosza do karmienia. O momcozy nic nie powiem bo to nie moja półka cenowa. Ale laktator Canpola ma różne rozmiary lejków więc na pewno coś dobierzesz. Jeżeli chcesz odciągać pokarm tylko czasami jak właśnie przy nawale bądź okazyjnie to kup sobie zwykły laktator nie muszlowy. Muszlowy jest super ale moim zdaniem przy kpi do takiego okazyjnego zwykły jednak najbardziej w porządku

1 polubienie

Mamy już jeden ręczny. Właśnie chodzi mi o coś minimalnie angażującego ręce na przyszłość :stuck_out_tongue:

Hej, dzięki wielkie. Na ten moment mamy ręczny, ale chciałabym odciągać obie piersi jednocześnie.‚ciężko stwierdzić jak to będzie w ilością pokarmu, bo na ten moment nie wyrabiam z produkcją tej fabryki

Pomyślę jeszcze co będzie lepsze w naszym przypadku.

1 polubienie

No to faktycznie muszlowy by się przydał. Powiem ci że ja miałam ten muszlowy taki zwykły na przyssawki i dawał radę więc myślę że elektryczny też spokojnie da radę. Jak masz za dużo to możesz zamrozić sobie pokarm na później. W zamrażarce może leżeć do pół roku

1 polubienie

Ja będą KPI miałam Neno Bella Twin. Przy karmieniu piersią a już zwłaszcza przy nawale też miałam duży biust. Ja teraz zamierzam kupic podwójny z Canpol. Nie wiem czy muszlowy bo też słyszałam że nie zawsze się sprawdza, ale chce sprawdzić jak nam pójdzie karmienie. Daj znać jesli zdecydujesz się na muszlowy jak się sorawdza

1 polubienie

Tez mialam na poczatku reczny , jak przeszlam na elektryczny to bylo najlepsze co moglam zrobic

2 polubienia

Ja przed ciążą miałam rozmiar 75 E, używałam laktatora muszlowego, canpolhandsfree i zdawał egzamin bardzo dobrze

1 polubienie

Ja miałam z canpola świetny elektryczny ale pojedynczy , bylam mega zadowolona świetnie zciągał pokarm i dokładnie. Miałam także muszlowy ale z babyono mimo świetnych opini jak dla mnie , wielki i nie zciągał wszystkiego dokladnie musiałam elektrycznym dokończyć bo czułam że w piersiach jest jeszcze sporo mleka. Teraz kiedy urodziłam trzecie moje dziecko kupiłam podwójny laktator bezprzewodowy, użyłam dwa razy i nie opróżniał piersi porządnie bo były tak nabrzmiałe jakby miały zaraz strzelić…i sprzedałam odrazu …

Te laktatory ‘lejkowe’, mają też specjalne Staniki chyba, przynajmniej widziałam na filmikach u innych mam :grin: wtedy nie trzeba je trzymać

1 polubienie

Hej! Powiem Ci, że jestem zdziwiona, że doradcy powiedzieli Ci, że masz za duże piersi do laktatora muszlowego. Mój rozmiar przed ciążą to 65E lub F, więc jeszcze mniejszy obwód a nie powiedziałabym, że mam duży biust. Raczej z tych średnich. W ciąży biust urósł mi o dwa rozmiary a w czasie karmienia i nawału jeszcze bardziej, ale mimo to korzystałam z laktatora muszlowego z powodzeniem. Mi sprawdził się Canpol Hands Free. Nie kosztuje fortuny, więc myślę, że warto przetestować czy sprawdzi się u Ciebie. W czasie karmienia używałam biustonoszy do karmienia z aliexpress, ale nie były super wygodne, bo obwód był sporo większy. Dodatkowo kolor szybko się sprał. Jednak do laktatora muszlowego nadawały się jak najbardziej, bo były elastyczne i trzymały laktator. Teraz mam zamiar kupić biustonosze z Rossmanna, bo wiele osób je poleca. Dobre są też biustonosze z bonprix, ale ciężko było znaleźć mój rozmiar.

1 polubienie

Już mrozimy :laughing: ze szpitala wróciłam z 4 woreczkami pokarmu. Tak mi się poszczęściło!

1 polubienie

Poprawka, dopiero wyszłam ze szpitala i mój mózg nie pracuje jeszcze prawidłowo :laughing:

Przed ciążą miałam 70E/F a teraz po nawale mój biust urósł dwukrotnie… są wielkie i straszne.

Co do biustonoszy z Rosska- bardzo polecam! Ale bierz S, bo ja kupiłam M i obwód bardzo się rozciąga, więc nie starczy na długo :kissing_heart:

Przy wiekszym biuscie i malym obwodzie da sie korzystac z laktatora muszlowego, tylko trzeba dobrze dopasowac rozmiar lejka do sutka (nie do miseczki biustu!). Wiele dziewczyn poleca Willow albo Elvie, bo maja mozliwosc dokupienia roznych rozmiarow i lepiej trzymaja sie w staniku. Momcozy jest popularny i sporo osob go chwali, ale faktycznie zdarzaja sie opinie, ze S12 Pro przy wiekszym biuscie nie zawsze dobrze „siedzi”. M6 podobno jest wygodniejszy, ale to tez zalezy od tego jaki masz rozmiar sutka…Jesli teraz masz silny nawal, to na poczatek moze byc Ci latwiej z klasycznym laktatorem (np. Spectra) i dopiero pozniej wskoczyc w muszlowy, jak piersi troche sie unormuja…a co do biustonosza to najlepiej sprawdzaja sie takie typowo do pompowania, z mocnym podtrzymaniem i regulacja obwodu (np. Kindred Bravely, czasem dziewczyny przerabiaja zwykly sportowy i tez dziala). Najwazniejsze, zeby miska byla „sztywna” i trzymala muszle przy ciele, bo inaczej potrafi przeciekac. Ja mam philips avent o taki:

Mam miseczke C/D i mi on bardzo pasuje, lejki moce itp dobieralam z doradca laktacyjnym :slight_smile:
Ktorko mowiac: klucz to zmierzyc sutek i dobrac lejki, do tego dobry stanik i powinno byc ok :muscle:

1 polubienie

U nas sutki zmierzone, więc wiem które reduktory domówić. Bardziej właśnie martwiłam się samym utrzymaniem muszli przy biuście. Ale dzięki za polecenia, zaraz sobie je oba obejrzę :slight_smile:

1 polubienie

Nie próbowałam laktatora muszlowego bo koleżanki z mniejszym biustem od mojego mówiły że nie zdawał rezultatu więc wybrałam elektryczny i to był strzał w 10. :wink:

Oj tak bez porównania

Ja też kupowałam elektryczny ale powiem szczerze wkurzające jest to siedzenie w miejscu no i jak cię dziecko potrzebuje trzeba się odrywać od sciągania.

Na spokojnie da radę!
Ja przed ciążą miałam rozmiar 65H, teraz pewnie jakiś jeden-dwa rozmiary większy. Używam laktatora muszlowego z Canpolu i świetnie daje radę. Tylko ważne jest, żeby mieć większy biustonosz, żeby tnę laktator się swobodnie zmieścił. Ja mam zwykły biustonosz z Rossmanna i świetnie się do tego sprawdza, także polecam kupić trochę większy niż normalnie nosisz.