Większy nocnik dla dużego chłopca

Ostatnio próbujemy powoli zacząć przyzwyczajać małego do nocnika. Udało nam się 2 razy ale syn jest dość masywny i trochę nie mieści się na tym nocniku, wszystko leci obok mimo że przód jest dostosowany do anatomii chlopca :sweat_smile: Obecnie mamy taki najzwyklejszy, najtańszy w kształcie fotelika z wyjmowyną wkładką jeśli wiecie o co mi chodzi. Macie do polecenia jakiś większy nocnik na którym faktycznie się zmieści czy zostaje nam tylko nakładka na sedes?

Ja bym szczerze odpuściła nocniki i od razu poszła w nakładkę na sedes, obawiałabym się że po prostu kolejny zakup będzie failem i będzie za mały :grinning:

Chicco Nocniczek dziecięcy z wysokim oparciem zielony nocnik dla dziecka 18m+ a może taki?

My mamy ten i mój 2.5 latek na niego normalnie siada. Jest zamykany i ma wyjmowany środek. Zawsze możesz zamówić a jak będzie za mały to zwrócić

Chyba tez bym przerzucila sie na nakladke na toalete. Polecam taka skladana, w podrozach nie raz uratowala mi zycie :slight_smile: jest z nami 3rok
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/nocniki/nocnik-potette-plus-30229pp-szaro-bialy?gad_source=1&gad_campaignid=2057530961&gbraid=0AAAAADoIO68hQAyKLQg-nIXrVjWWg-Keu&gclid=CjwKCAjw04HIBhB8EiwA8jGNbcYz8yHEzj-YyLFdsXTG9RkiLgPXhpWnHsuJv0Y6nFZIGwL06J1wsBoCctQQAvD_BwE

U nas sprawdziło się coś takiego

https://allegro.pl/oferta/nocnik-dla-dziecka-antyposlizgowe-dno-stabilny-bezpieczny-podest-dzieciecy-17916821399?context=62daa23b20c3dc487387b2e4fa5fe6b4c34ba45d74fb155904e47027f7287acf37f0e7cf55b823880438cdf8eaa1bd2eee60b9e8e4e744aea540b28466e775997694b8bb0df628e12db1bd8195d0b98a29cd5b376e028a793d9926ac79e48f9cfbcf6fb1cbf853c6935b7736938e7f25b81779aabac3e0bba1eaa33e553ab57bac41f2b9c6df139bcc6ab9ead4110fcd&sellerHasChanged=false&fromVariant=17916821325

Co prawda ja dorwałam swój w pepco za 30zł :sweat_smile:
Ma 3 elementy i z nocnika możemy zrobić nakładkę i podnóżek i u nas ta opcja wygrała

Może zamowic coś na próbę i zmierzyć, jak będzie mały to zawsze mozna oddać.
Ale ja tak naprawdę nie wiem czy nie odpuscialabym faktycznie nocnika i przerzuciłbym sie na nakładkę na toaletę. Nawet wygodniej bo później nie trzeba nic myć :slightly_smiling_face: Dziecko uczy się też odrazu na toaletę. Wiec same plusy :grin:

Nakłada na sedes albo pisuar np. żabka

@kusia2311 Znam ten problem bo u nas było to samo, syn jest wysoki i masywny, każdy nocnik był za mały, kupiliśmy klasyczną nakładkę na toaletę i schodki no i wtedy zaczęła się rewolucja toaletowa, bo syn bardzo chętnie zaczął korzystać ! Mieliśmy też ten pisuar żabkę ale to była tragedia, odklejała się i było więcej sprzątania niż pożytku, a z kolei takie mini sedesiki dla dzieci też są bardzo małe użytkowo, a miejsca zajmują w cholerę.

U nas też synek wysoki i dupką nie umiał usiąść tak aby rozstawić uda na szeroko żeby siusiak wcelować do środka. Mieliśmy zwykły nocnik podajrze Smiki z naklejką z postaciami Bing,no taki sobie wybrał, natomiast u mojej mamy miał nocnik z IKEA,ten z zieloną wkładka i moim zdaniem był dużo lepszy, wyższy,bardziej zabudowany i raczej mu się nie zdarzało nalać poza nocnik, natomiast spodobało mu się jak mu kupiliśmy nakładkę na sedes i wchodził sobie po stopniach i siusiał tak jak dorośli :+1:t2:no a gdy sam podbiegał szybko do toalety i nie miał czasu no rozbieranie się i siadanie , tylko wyciągał siusiaka i sikał to podbiegał do bidetu i tyle, więc jeśli tego nie macie to polecam tę pisuary żabki, wtedy dziecko szybko skorzysta z toalety, nauczy się siusiać prosto i samodzielnie :+1:t2:

My mamy coś takiego alejak mówisz że szukasz czegoś dla chlopca żeby się nie wylewało to myślę że lepiej kupić nakładkę na sedes .

My ostatnio wymieniliśmy zwykły nocnik z Rossmana na taką toaletkę z Leroy Merlin

Ten pojemnik wyciągany jest dość duży, fajnie się sprawdza. Ale to na co ja zwracałam uwagę przy zakupie pierwszego kiedy odpieluchowałyśmy się przed 2 rż to żeby nocnik był niski i dziecko mialo zgięte nóżki. Im wyższy nocnik czy nakładka na toaletę to dziecko ma kąt prosty w kolanach co może przy wypróżnianiu nie być tak swobodne. Mieliśmy sytuację w rodzinie jak się dziecko zacięło przez zatwardzenie i przez rok nie było w stanie zrobić normalnie kupki nawet do pieluchy… Chłopca się dopiero spodziewam więc moze dopiero mnie czeka inny wymiar problemów nocnikowych :sweat_smile: