Wiosenne porządki w pokoju dziecka

Zdecydowanie regularność ułatwia sprawę :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 polubienie

Pewnie że są , ale ja mam w nawyku dokładać sobie zadań i wywracać dom do góry nogami :sweat_smile::rofl:

1 polubienie

Ale z dobrych rzeczy to umyłam dziś okna bo pogoda dopisała

To ja dosłownie w tym roku wywracam do góry nogami bo jeden pokój przymalowujemy pod starszą córkę a pokój starszej przerabiamy po młodszą.

Dzięki boku za śmieciarka jedzie :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Ale na wiosnę Ja dostaje taki wybuch energii i póki ja mam to lubię te zmiany i generalne porządki :broom: :high_brightness::face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

Ja staram się robić porządek u synka na bieżąco, za małe ubranka odkładamy do pudła i zostawiamy “na przyszłość”. Ostatnio ładnie zapakowałam wszystkie ciuszki na 0-3 miesiąca. Wyciągamy po mału zabawki, które mogą zainteresować 4 miesięczniaka. U nas szykuje się przeorganizowanie pokoju synka z pokoju do przewijania i pielęgnacji w pokój do zabawy dla synka :heart_eyes: szukamy na razie inspiracji. Wiosna sprzyja takim rzeczą i od razu się bardziej chce.

A na 4 miesiąc jaki rozm twój maluch ma ? Tak pytam bo moja mam wrażenie to taki grubasek i już chyba niedługo wskoczy w rozm dla 6 miesięcy dziecka :face_with_hand_over_mouth::rofl:

A jaką ma wagę.

Bo prawda jest taka że tutaj ponad wszystko nie decyduje wzrost a waga

6500 ma wagę :smiling_face::smiling_face::smiling_face::smiling_face:

Te oznaczenia miesiacami to pic na wode :see_no_evil: moja ma 7 miesiecy i 7 kilo +/- i mimo ze jest z tych mniejszych dzieci to i tak czasem rozmiarowo zupelnie sie nie zgadza

1 polubienie

Jej to ja nie wiem ile moja będzie ważyła w tym czasie . Ona by wiecznie na cycu wisiała , a nóżki ma takie pulchniutkie :smiling_face: rozm 74 jest na 6-9 miesięcy a ja chyba nie długo już zacznę kupować z tego rozm a ona ma dopiero 4 miesiace

No wlasnie moja tez teraz 74 nosi , to zobacz jaka roznica :see_no_evil: i oni oznaczaja to miesiacami . Najsmieszniej jak ktos chce cos na orezent kupic i sugeruje sie wlasnie tymi oznaczeniami :see_no_evil:

Dokładnie . Moja dostała na święta ubranka na które już była za duża a oznaczenie miesiącami pasowało :rofl:

1 polubienie

Te oznaczenia idealnie pasują na mojego synka, jak coś jest na 0-3 to zapomnij że w 4 miesiącu założy za to równo w 4 miesiącu wskoczył w 68.

1 polubienie

U nas tak samo xd jak te dzieci rosną, ale to dobrze xd

@Wesola95 ja też nie :stuck_out_tongue_winking_eye: nasze zimowe ubrania juz wylądowały na strychu :stuck_out_tongue_winking_eye: nie chciałabym ich znosić :joy:

1 polubienie

To moja ma 7,5 kg a dopiero za kilka dni będzie miała 6 miesięcy

A z jaką wagą się urodziła ? Tak pytam z ciekawości bo ostatnio byłam u pediatry z synkiem (jak miał 3,5 miesiąca) i ważył chyba 6,4 i pediatra stwierdziła że mało :o i że mało przybiera

Powiem tak moja starsza córka urodziła się z wagą niepełnym 3 kg i na 6 miesięcy miała wagę 7,300

Zaś młodsza urodziła się z wagą 3500 i już na początku 5 miesiąca miała tę samą wagę co siostra miesiąc później

1 polubienie

No to synek u mnie podobnie 3300 się urodził i dlatego się zdziwiłam jak pediatra powiedziała że mało przybiera :o ale to była pediatra do której zazwyczaj nie chodzimy, ta do której zawsze chodzimy mówiła że wszystko ok