Ja dopiero pierwszy raz je usłyszałam na pierwszych prenatalnych i mąż był wtedy obecny jejuuu nie zapomniane uczucie ![]()
![]()
Kurcze jak skręcona to średnio że dali ci gips. Nie chcę podważać nikogo ale mogli ci chociaż walkera (buta) dać zamiast gipsu ![]()
może za dwa tygodnie coś stwierdza.
Tak czy siak współczuję ![]()
![]()
Jedyny plus taki że odpoczniesz na pewno ![]()
Jej biedna , bardzo ci współczuję dużo sił dla ciebie i zdrówka 🩷
Dopiero? Czego tak późno? Nie robili ci usg?
Wiesz co mi lekarka mówiła że do 8 tygodnia ciąży lepiej nie sprawdzać przez USG bicia serduszka bo może to źle wpływać na płód jest wiele lekarzy którzy mówią właśnie takie rzeczy i wolał to po prostu zrobić później
Jak chodziłam do mojej ginekolog to bez dźwięku tylko było widać ruszające się serduszko , a żeby je usłyszeć to na prenatalnych dopiero ![]()
To u mnie tak samo było , nie wiedziałam że na początku to coś może wpłynąć . I mnie zastanawiało czemu mi nic więcej wcześniej nie pokazała
Moja tez nie uruchamiala dzwieku przed 12t.c
Mowila ze to ze wzgledu na to ze musi Dopplera wlaczyc, a to jest przy tak wczesnym etapie niebezpieczne dla rozwijajacego sie plodu. Bo to mocniejsza fala dzwiekowa, ktora miejscowo moze podniesc temp.tkanek.
Ja widziałam różnicę w zachowaniu dziecka na zwykłych badaniach a na tych prenatalnych, na pewno na prenatalnych są silniejsze promieniowania bo wtedy był tak ruchliwy a na zwykłych ma chill ![]()
Moja córeczka na prentalnych ani myslała harcować takze nooo. To ja musialam ją pobudzac do dzialania
U mnie to samo, na prenatalnych synek był leniuszkiem i musiałam go pobudzać spacerami, słodyczami itd
Ooo to u mnie tak się wiercił i kręcił że doktor nie mogła go zmierzyć , dopiero pod koniec się uspokajał ![]()
no każdy bobas jest inny
To mój synek też był śpiochem i nie chciał współpracować przy żadnym prenatalnym
musiałam wstawać, jeść batona i spacerować i to nie był taki chętny by się pokazać. Bo był ułożony w kłębuszek plecami do nas
U mnie na każdych badaniach, czy rutynowa wizyta czy prenatalne, czy echo serca była pozasłaniana
Na 3 prenatalny przed piłam coca-colę żeby trochę ją pobudzić - to jedną rękę z buźki wzięła ![]()
Moja corka na pierwszych prenatalnych tak szeroko nozki rozlozyla ze nie bylo zadnych watpliwosci co do tego kto sie urodzi. Do dzis jak sie bawi na dywanie tak samo nogi rozklada😂
Haha , chciała żeby od początku to było wiadome
charakterna dziewczynka ![]()
Aaa to różnie chyba , mój syn zawsze był ruchliwy a córka zawsze ładnie do USG się pokazała i można było ładne zdj zrobić ![]()
Jak widać to tu większości dzieciaczków była grzeczna na tych USG
mój charakter pokazuje już będąc w brzuszku ![]()
Odliczasz juz dni do porodu? ![]()
Taaak
tak liczyłam że coś się będzie działo w nocy bo wczoraj taki dziwny dzień miałam ![]()
Wlanśnie popijam herbatę z liści malin ![]()