Mamusie co sądzicie o wkładkach laktacyjnych wielorazowych, interesują mnie opinie osób które je używają i mają doświadczenie w tym zakresie, przymierzam się do kupna takich wkładek ponieważ mam uczulenie na wkładki laktacyjne jednorazowe, podobno też ze względów ekonomicznych warto używać wkładek wielorazowych, które można przeprać i używać wielokrotnie. Czy któraś z mam używała wkładek wielorazowych Medela bo zamierzam je kupić.
Poniżej link to wątku, który sama zakładałaś i dziewczyny tam już sporo napisały o wkładkach wielorazowych - https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=5&t=374&p=1 chyba lepiej go kontynuować niż zakładać nowy bardzo podobny
Tamten wątek dotyczył uczulenia na wkładki jednorazowe
A ja chciałam poznać opinie mam które konkretnie stosują lub stosowały wkładki laktacyjne wielorazowe i to najlepiej tej konkretnej marki czekam na opinie mam które z własnego doświadczenia mogą coś napisać… bo niewiele kobiet stosuje wkładki wielorazowe nawet w sklepach asortyment tego typu jest bardzo ubogi
Myślę że ile mam tyle opini, ja korzystałam z canpolu i kestem zadowolona, chodź ja miałam tylko dwie paczuszki bo szybko unormowala mi się laktacja i już później mi nie.cieklo
Ale mi chodzi o wkładki wielorazowe !! a nie jednorazowe
z których niewiele mam korzystało…
I czy ktoś korzystał z wkładek Medela
Fajne też są muszle na piersi do muszli kapie mleko tylko co jakiś czas trza wymienić i minus jest taki że trzeba uwazac przy schylaniu
Muszle mnie jakoś nie przekonują wolę wkładki chyba niewiele mam ma doświadczenie w kwestii tych wielorazowych
Anna nie rozumiem powielania wątku, robi się bałagan na forum… Z tego co zauważyłam w tym o uczyluleniu na jednorazowki wkladek wielorazowych używam ja i BabaYaga… Raczej malo kto nawet o nich słyszał.
W takim razie powtorze się - wkladki wielorazowe wg mnie są lepsze od jednorazowek. Z racji wyboru materiału z jakiego mogą być wykonane nie uczula Cię - dobierzesz sama jakie Ci najbardziej odpowiadają. Ja używam wkladek z wełny merynosowej, są niezwykle miłe i przyjemne w dotyku. Dla mnie są wygodniejsze od jednorazowek, nie zdarzaly mi się przecieki od poczatku laktacji, a pokarmu mam mnóstwo. Wełna ma właściwości antybakteryjne, szybko schnie, wkladki po “zalaniu” nie mają żadnego zapachu. We wkladkach merynosowych ciągle masz poczucie suchosci. Mam kilka kompletów w roznych kolorach, dla mnie są idealne. Jednorazowe “zalewaly” mi się mlekiem i ogólnie były nieprzyjemne w dotyku, draznily mnie.
Nie wiem czy od kogoś uzyskasz odpowiedź akurat o konkretną marke Medela… Napisalam Ci więc zalety wkładek, które ja używam.
Nie kupuje gotowych tylko sama szyję, bo wkladki to akurat banalnie proste zadanie. Tak jak wspominałam w poprzednim wątku można je kupić od dziewczyn ktore szyją. Trzeba tylko poszukać na facebooku czy na różnych forach, wychodzi duzo taniej niż gotowce z drogerii.
Ja niestety nigdzie nie znalazłam do kupienia tych z merynosów a chętnie bym takie kupiła
Założyłam nowy wątek właśnie by przyciągnąć osoby które może mają doświadczenie we wkładkach wielorazowych tam pisałam ogólnie o uczuleniu na jednorazówki zazwyczaj często wypowiadają się osoby które nie mają podonych doświadczen i piszą tylko aby pisać
A nie chciałabyś mi uszyć za odpłatnością
Sama nie używałam wkładek wielorazowych, ale to głównie dlatego, że jeszcze przed porodem zaopatrzyłam się w jednorazowe i po prostu je chciałam zużyć w pierwszej kolejności. Wówczas jakoś nie brałam pod uwagę wielorazowych. Teraz zdecydowałabym się na wielorazowe. Dużo pozytywnych opinii o nich słyszałam. Jeśli chodzi o jednorazowe to używałam Canpol Babies, Lovi i Lansinoh.
No właśnie a mnie interesują opinie o wielorazowych
Ja kiedys chciałam je kupić, czytalam dużo, oczywiscie opinie bardzo podzielone, ale w koncu po zastanowieniu sie zrezygnowalam, bo stwierdzilam ze na poczatku macierzynstwa i tak mam tyle nowych obowiazków, ze dodatkowe dbanie o wkladki odpada
No A ja jestem zmuszona bo na jednorazówki mam uczulenie a nie chce znowu chodzić po dermatologach a laktację mam bardzo obfitą
Takie wkladki nie wymagają jakiejś specjalnej pracy. Ja wrzucam z rzeczami syna do pralki i nie martwię się że coś się z nimi stanie bo mam ich dużo. Przy mniejszej ilości wystarczy recznie przepłukać i gotowe. Przynajmniej te merynosowe.
Anna wkladek nie szylam na sprzedaż tylko gatki welniane do pieluch wielirazowych szyje
Zaraz znajdę Ci grupy na fb tam dziewczyny wrzucają
Pieluszki wielorazowe - bazarek
Eko mama:
W kokosi jest teraz promocja na wielorazowe wkladki laktacyjne, druga para 50% taniej
Dzięki serdeczne przejrze może coś zamówię może to będzie dla mnie zbawienne rozwiązanie i zarazem ekonomiczne
Gdybym miała problem z laktacją, jak np hiperlaktacja u Aisy, to możliwe że bym o tym pomyślała. Natomiast wkładki były mi przydatne tylko na początku, więc wydawało mi się bezsensu inwestowanie w nie. Gdybym miała uczulenie to też pewnie byłoby to co innego. A tak jestem chyba wygodnicka, wolę wyrzucić i mieć z głowy.
ja też wolałam kupować zmieniać i wyrzucać ale byłam tak podrażniona w okolicach piersi że nie spałam po nocach wszystko mnie swędziało i żadne marki u mnie się nie sprawdzały… jeszcze się łudzę że to mi minęło albo że trafię na markę która będzie mi odpowiadać ale powątpiewam w taki cud
Wkładki wielorazowego użytku też trzeba wymieniać co jakiś czas bo tak samo się zużywają. Ja jestem za wkładkami jednorazowego użytku i takich właśnie używam. Jestem z nich zadowolona. Dostałam w prezencie od kuzynki kilka opakowań z lovi. Bardzo dobrze się sprawdzają. Ja często wymieniam wkładki laktacyjne nawet 4-5 razy dziennie.
Jednorazowe wg mnie bardziej higieniczne choć i wielorazowe są może i się sprawdzają ale trzeba mieć kilka par prac A co jakiś czas też nowe kupić bo się zużywają.