Kiedy byłam w ciąży zawsze zadawałam sobie wiele pytań dotyczących moich włosów i skóry głowy. Słyszałam wiele przesądów między innymi, że nie powinno się obcinać włosów, a także porad typu, że nie wolno farbować włosów przez całą ciąże. Całe szczęście mam zaufaną fryzjerkę, do której mogłam się zwrócić z każdym zapytaniem.
ja musiałam obciąć włosy w ciąży i nic złego się nie stało
Większych zmian w ciąży nie zauważyłam. Nie farbuje włosów na codzień, więc dylematów nie miałam w tej materii.
ja też nie widziałam większych zmian, a włosy 2 razy obcinałam w ciąży, na co moja teściowa stwierdziła że moje dziecko łyse będzie;)
Ja szczerze mówiąc podcinałam koncówki ze 3 razy, myśle że kondycja moich włosów jakoś specjalnie się nie zmieniła, może troche mniej ich wypadało, ale też nie były super gęstę, a pielęgnowałam je jak zawsze szampon,odżywka która jest nie zbedana w celu zamkniecia łusek włosowych, no i jedwab lub olejek.
Często też je szczotkowałam
Szczególnie przed położeniem się do łóżka, bo wiadomo że wtedy włoski plączą sie nam najbardziej, czasem tez a noc wiązałam w warkocz ![]()
u mnie skóra i włosy w ciązy bardzo się poprawiły włosy zgęstniały za to po ciąży traciłam je w zaskakującym tępie
ja nie miałam problemów z włosami
ja jak na razie nie mam problemu z włosami
ja sądziłam że maluch ‘‘zabierze’’ mi wszystkie cenne minerały i witaminy a okazało się że ciąża sprawiła że moje włosy były mocniejsze, gęstsze a paznokcie się nie łamały.
A paznokcie też mi się zobiły gorsze niż przed ciążą, zawsze miałam dość mocne a teraz się łamią ![]()
to ja miałam w ciąży jak z betonu paznokcie nie mogłam wręcz ich obciąć;)
Ja w pierwszej ciąży też tak miałam. Zaś po porodzie to się zmieniło o 180 stopni.
ja teraz cierpię na masowe wypadanie włosów, ale wiem że jest to normalne po ciąży
włosy strasznie mi wypadały
a mi nie wypadały, dopiero po porodzie
czytałam, że wypadają te włosy, które normalnie powinny wypadać w trakcie ciąży, ale za sprawą hormonów nie wypadały, dlatego sie nie martwię. Za to szybko mi rosną teraz włosy jak dawniej bardzo wolno, to od czasu kiedy zaszłam w ciążę zaczęły rosnąć ekspresowo i tak już zostały po ciąży
a mi nic a nic nie chcą podrosnąć. znaczy i tak mam do pasa ale nie zaszkodziło by jakby urosły jeszcze ![]()
ja obecnie przechodzę okres wypadania włosów po porodzie
w ciąży nie miałam problemu z łupieżem, ale po porodzie non stop
ja przed porodem ściełam na “chłopaka” a teraz już spokojnie mogę je za ucho założyć w niecałe 4 miesiące, kiedy czekałabym pewnie z pół roku albo i dłużej, no ale strasznie mnie denerwuje to wypadanie bo ciągle muszę uważać żeby maluch ich nie złapał