Wodniak u niemowlaka

Temat był ale z tego co widziałam to bardzo dawno…

Zauważyłam że u syna zrobił się wodniak czy któraś się z tym borykała i może tak z doświadczenia powiedzieć jak się to zakończyło

Mamy lekarza dopiero we wtorek, chyba oszaleje do tego czasu od natłoku myśli…

U synka nic takiego nie było ale teraz poczytałam że u niemowlaków to często samoistnie przechodzi. Może tak będzie też w synka przypadku. Dobrze że masz lekarza umówionego.

1 polubienie

Kurcze tu nie pomogę bo nawet szczerze to pierwsze o tym słyszę :frowning:
Od dawna to ma ? To przy kąpieli , przy zmianie pieluszki , przy dotyku to zauważyłaś?

1 polubienie

Jak go kąpłam wczoraj to zauważyłam bo ma to troche duże. Wyglądało jak trzecie jajko :woman_facepalming: i z dnia na dzień się takie zrobiło

Też czytałam że niby do 3 roku życia może się wchłonąć ale kurcze ma to dosyć duże i boję się że skończy się operacją :woman_facepalming::face_holding_back_tears:

Narazie nie miej takich myśli. Zrozumiale że się denerwujesz. Jak będzie się powiększać niepokojąco albo go boleć to zawsze możesz jechać z nim na SOR. A jak nic się nie będzie więcej działo to do wtorku niedaleko. Jk to mówią strach ma wielkie oczy więc myślisz o najgorszym a pewnie nic takiego się nie wydarzy

Wygooglowalam, bo pierwsze o tym słyszę … ale spokojnie, czytam ze to się wchłonie :heart: nie stresuj się na zapas, dobrze że masz szybko lekarza to oceni co i jak… a ile synek ma ?

1 polubienie

Ile ma maluch?
U nas były wodniaczki jak mały miał z miesiąc :wink: wszystko się wchłonęło, to bardzo częsta przypadłość :wink:

1 polubienie

2.5 m-ca ma ale juz trafilismy na SOR bo jest podejrzenie przepukliny mosznowej :woman_facepalming:

No to dziewczyny my dzisiaj najpierw NOL bo strasznie mu wywalilo tak jakby spuchnela mu moszna wygladalo jakby mial trzecie jajko a z NOL’u odeslali nas na SOR chirurgii z podejrzeniem przepukliny :woman_facepalming:

O! W takim razie trzymam kciuki, szybka reakcja i jesteście w dobrych rękach!
Jak się czujesz?

1 polubienie

Jesteśmy po usg i nic jednoznacznie nie wiadomo :woman_facepalming: także czekamy na dezyzję lekarza :wink: czuję się dobrze :blush: na tyle ile mama może się czuć :face_with_hand_over_mouth: :kissing_heart:

Najważniejsze, że jesteście pod opieką specjalistów, USG zrobione, teraz trzymamy mocno kciuki, tylko oby nie potwierdziła się ta przepuklina i żeby Was puścili do domku :kissing_heart:
Jesteście dzielni! :muscle:t2: Ściskam :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Ooo rany , przepuklina na jajkach , aż ciekawa jestem co dalej bedzie z Twoim synkiem i co dalej powiedzą lekarze :roll_eyes::roll_eyes::hugs:

To super że jednak pojechaliście do lekarza i na SOR. Zaopiekują się wami najlepiej. Rzycie Ci dobrych informacji

Kurcze pierwsze słyszę o tym. Aż musiałam zobaczyć co to jest. Daj znać co po wizycie bo pewnie jesteście już w domu

Synek znajomej mial wodniaka ale po roku sie wchłonął. Ile miesiecy ma Twoj synek ?

Pisała kilka wiadomości wyżej, że ma 2,5 msc :grinning:

Jak już bedzie po wszystkim to daj koniecznie znac! Trzymam kciuki :smiling_face_with_three_hearts:

Tak puscili nas wcaoraj do domu ale bez jednoznacznej diagnozy :woman_facepalming: musimy obserwować, we wtorek do kontroli do swojej przychodni a w poniedziałek muszę dzwonić do przychodni chirurgi żeby tam też umówić wizytę. Podejrzenie jest wodniaka przowrózka nasiennego ale jest on tak usytuowany że nie można wykluczyć przepukliny :woman_shrugging: