Czy Wasze dzieci też są wrażliwe na brud? Na przykład jak ma brudne rączki to albo prosi żeby wytrzeć, umyć albo samo próbuje wytrzeć o chusteczkę bądź o siebie? Albo jak zobaczy że coś jest rozlane lub brudne czy to na stole czy podłodze to szybko biegnie po chusteczkę bądź zmiotke i próbuje sprzątnąć lub prosi żebyśmy my to zrobili? Jak to u Was jest?
O to powiem Ci szczerze, że masz super dziecko w przyszłości będzie dbać o porządek.
Mamunia dobrze uczy :)
mój syn miał taki etap gdy był 2-3 latkiem, a aktualnie niestety trzeba go upominać non stop, żeby umył ręce, buzie etc. poprawił koszulkę czy wytarł to co porozlewał. Także niestety przeszło mu to z wiekiem
Anulka może i coś pomogło moje ciągle przestanie upominanie, uczenie. Ale zobaczymy czy tak zostanie.
Ewe moja od początku tak miała a nie od niedawna więc liczę że tak zostanie
Aneczka brata córeczka też ciągle chce wycierac rączki, bratowa ja tak nauczyła :)
Mój synek nie lubi mieć brudnych rączek. Przerywa jedzenie także, jak ubrudzi stolik albo koszulkę.
moja siostrzenica jest bardzo wrazliwa, pokazuje gdzie sie zle posprzatalo. Do tego wywrocila mi sie spacerze to lezala z rekami do gory bo nie chciala ich w blocie miec :)
Qazz mojej właśnie brudne ubrana nie przeszkadzają ale tak wszystko wokół to tak
Fajnie, ze dzieci zwracaja na to uwagę ale tez wolalabym bez przesady. Nie chcialabym aby mi dziecko wytykalo gdzie sie zle wysprzatalo :)
Oliwka z jednej strony dobrze z drugiej źle. Są plusy i minusy tego
dodam ze siostra ani maz sie maja obsesji na pukncie sprzatania :) wiec samo z siebie tak ma
I później rosną mali kierownicy
Zeby te dzieciaki zostaly takie na zawsze porządne. Kto ma nastolatka w domu to wie, ze roznie z tym bywa :)
No w późniejszym wieku dzieci raczej nie dbają o porządek, bo im się nie chce
Albo sie nie chce albo mama robi wszystko za nie :)
Różnie z tym bywa. Chciałam prostu wiedzieć jak u Was jest. I czy to było chwilowe
Moi chlopcy sa jeszcze tacy mali ze jao cos rozleja np. Wode to chusteczka wycieraja odrazu :)
Oliwka to dobrze oby tak zostało