Drogie mamy, jak planujecie spędzić Dzień Dziecka wraz z maluszkami? Czy macie zaplanowane jakieś konkretne atrakcje? ![]()
Akurat w mojej okolicy jest bardzo dużo festynów rodzinnych, więc zabieramy dzieciaki na taki festyn starsza się wybawi, młodszą da się na kocyś to też się pobawi na świeżym powietrzu.
My zabierzemy córki na dzień dziecka organizowany przez Strażaków : ) będzie poczęstunek , malowanie wozu strażackiego przez dzieci,lanie wody wężami ![]()
![]()
potem jedziemy na lody i gofry i dmuchańce ![]()
![]()
![]()
Ja planuje wyjscie do sali zabaw , raczej nie powinno byc duzo dzieci , bo jest to raczej malo popularne miejsce (8 km dalej jest podobny plac , ale duuuzo wiekszy , wiex kazdy raczej wybiera tamten ) mala jest jeszcze za mala na takie atrakcje
i w ogole , zeby skorzystala z pelnych mozliwosci tej sali to musi minac jeszvze sporo czasu , ale za to uwielbia swoj suchy basen . I tak pomyslalam , ze ma w domu rozowo- szare kulki wiec moze duzo wiecej kolorowych pileczek tez jej sie spodoba
najwazniejsze zeby byla zadowolona i szczesliwa. Jesli bedzie za duzo ludzi , a wiadomo to juz kwestia bezpieczenstwa to bedziemy szukac innej alternatywnej aktywnosci, zeby spedzic ten czas rodzinnie i wesolo
Mój syn urodził się dwa tygodnie przed czasem i mówię że dlatego, że chciał dostać prezent na dzień dziecka ![]()
Bedzie miał 10 dni więc u nas w planach dużo przytulania ![]()
My jeszcze nie mamy konkretnych planów. Ale pewnie pójdziemy na jakiś festyn
Oooo ja panuje obchodzić ten dzień w niedzielę już. Bo wtedy będę i ja i mąż. Niestety mamy trochę okrojony wybór bo mąż ma dyżur i nigdzie dalej z maluchem nie pojedziemy ale mamy już prezencik dla niego. Planuje się rozejrzeć po okolicy w której mieszkam i popatrzeć czy nie ma jakiś imprez plenerowych z tej okazji.
Natomiast w poniedziałek mój maluch ma dalszą adaptację w żłobku więc myślę że żłobek coś tam dla maluszków przygotuję …. Chodź ten etap jest
dla nas trudny bo maluszek płacze jak idzie do żłobka i jak go odbieram więc podejrzewam że nie będzie to dla niego aż tak cudowny dzień jeszcze w tym roku ![]()
Dzień dziecka będzie wyjątkowy bo to będzie
nasz pierwszy Dzień Dziecka z naszym synkiem. Chcemy spędzić go w rodzinnej atmosferze, dlatego zaprosimy dziadków by nasz synek czuł jak wiele ma miłości wokół siebie. I dla nas w ten dzień najważniejszy będzie jego uśmiech i chce żeby czuł się kochany i wiedział, że zawsze ma obok siebie ludzi którzy będą przy nim niezależnie od wszystkiego. stawiamy wspólnie spędzony czas, przytulenia i śmieszki ![]()
Aha zapomniałam! U nas 1 czerwca na wsi jest wielkie otwarcie sklepu chata Polska
na wsiach takie wydarzenia to wydarzenia roku także będą darmowe lody, kurczak z rożna i balony dla dzieci ![]()
My dzień dziecka zamierzamy spędzić oczywiście w weekend z racji iż 1 czerwca mi akurat ciężko będzie z maluchami gdzieś samej się wybrać bo mąż będzie w pracy ale w weekend do galerii przyjeżdża psi patrol a córeczka jest fanką sky więc nie możemy przegapić, a później jesteśmy umówieni na sesję rodzinną, oczywiście pojedziemy na lody i napewno jeszcze jakiś ciekawy wyjazd z atrakcjami nas czeka . Za to 02 czerwca u mnie w miasteczku jest dzień dziecka dla dzieci pełno atrakcji , także u nas będzie bardzo aktywnie spędzony dzień dziecka.
My akurat mamy w planach udział w imprezie plenerowej od córki z zajęć dodatkowych : ma być turniej siatkarski dziecko-rodzic/pianaparty/pieczenie kiełbasek itp
oby tylko pogoda dopisała ![]()
![]()
Znam to ja żałuję, że u nas co chwilę jest Kicia Kocia a psi patrol był tylko raz i już później się nie pojawił ![]()
Ja jeszcze przed dzieckiem, ale już nie mogę się doczekać korzystania z tych wszystkich atrakcji które są organizowane w różnych miastach co roku ![]()
W niedzielę w okolicy dzieje się duzo fajnych rzeczy, festyny, dmuchane zamki , pogoda sie zapowiada piękna , więc po prostu idziemy tam i spędzamy ten dzień razem , a w poniedziałek pójdziemy na spacer na lody
U mnie też jeszcze nie ma ulubionej bajki bo za mały ….ale ma ubranka z myszką, kaczorem Donaldem czy z psim patrolem. Zobaczymy czy będzie lubił te bajki
U nas na pewno będzie jakiś spacerek z naszym noworodkiem i lody dla rodziców ![]()
Nasza rodzina swietuje dwa dni:)
Jutro troszke osobno: starsza corka idzie do kina z mezem na “Skarpetki” przy okazji ma byc konkurs z nagrodami z okazji dnia dziecka. Dodatkowo corka dostanie ksiazke od nas po seansie, kolejna z serii “sekretna historia skarpet”. W tym samym czasie ja z maluszkiem wybieram sie do parku na spacer i jakas fajna kawe. Pozniej corka jedzie na basen wiec spotkamy sie dopiero wieczorem.
W niedziele za to na naszej wsi jest spotkanie sasiedzkie organizowane przez kolo gospodyn wiejskich i wspolnie bedziemy swietowac dzien dziecka. Bedzie wata cukrowa, popcorn i co tam kto z domu przyniesie. Wspolnie wybieramy sie tam cala rodzinka, bedziemy sie bawic i swietowac razem z naszymi pociechami.
Dziecinstwo trwa tak krotko i chcialabym, zeby poprzez celebrowanie ich dnia wracali pamiecia do tych wspolnych chwil jak juz beda dorosli 🩷
Planujemy iść na plac zabaw i lody. O 18 bd kooncert małe TGD
Nasz maluszek na razie jeszcze nieco za mały na szalone dziecięce atrakcje, ale na pewno spędzimy wspólnie ten czas, rodzinny spacerek, zabawa, czytanie książeczek i śmieszki, które całej naszej ekipie zawsze poprawiają nastrój ![]()
![]()
![]()
![]()
Pierwszy Dzień Dziecka naszego Synka poza brzuszkiem
z radością będziemy go świętować ![]()
My w sobote jedziemt do dziadków:) Synek chce posiedzieć na traktorze i pobawic się z kuzynostwem.
W.niedziele zapowiedziala się chrzesna Malego. Takze jak bedzie pogoda to zaliczymy na pewno spacer i plac zabaw.
Ja bardzo lubiłam jedną z pierwszych bajek którą oglądała córka był Bing. Podobno jeszcze super jest wyspa Puffinów