Drogie mamy czy jak wasze maluszki wyrastały z ubranek czy butelek,smoczków i innych rzeczy zostawiałyscie sobie na pamiatke?
Ja przyznam sie szczerze ze było by mi sie ciezko rozstać sie z pierwszymy śpioszkami czy smockiem mojej córki kupiłam taki sprecjalna skrzynke i trzmam tam jej rzeczy pierwsza butelke,smoczek,spioszki,skarpetki,buciki
Podzielcie sie swoimi pamiątkami:smile:![]()
Tez mam takie pudelko. Nie kupilam zadnego specjalnego, ale jak corcia dostała wyprawke wroclawska to wykorzystalam to pudelko.
Ma tam bodziaka, skarpetki, pamiatki z chrztu, pierwsze obcięte włoski i kartki z zyczeniami jakie dostala i jakies tam inne gadżety ![]()
Tak, zdecyodwanie jestem w team przechowywanie pamiątek
mamy bransoletkę ze szpitala, smoczek, imienną zawieszkę do smoczka i pierwszą przytulankę
Ja jakoś nie jestem sentymentalna. Uważam że to zagracanie sobie domu czy mieszkania. Mnie wystarczą zdjęcia. Bo tak naprawdę z okresu niemowlęcego coś zostawić z chrztu zostawić, z roczki itp i cały starych zawalony a za kilka lat przy sprzątaniu się człowiek zastanawia po co to było
córka zostawiła sobie z komuni kartki z życzeniami teraz przy remoncie pokoju tylko robotę miała z wyzwalaniem tego także przyznała mi rację że można na bieżąco ![]()
Oo wlosków pierwszych jeszcze nie mamy ale napewno znajdzie sie w naszym pudełku super😄
Ja kupiłam ramke i wsadzilam do niej branzoletke ze spzitala i pierwsze zdjecie z USG😄
O świetny pomysł! Może tym razem coś takiego zrobie ! ![]()
Szczerze mówiąc nie, nawet chciałam oddawać jej rzeczy lub sprzedawać ale teściowa namówiła by te lepsze i fajniejsze pozostawić na później ewentualnie. Na pamiątkę zostawimy jedynie buciki z chrztu
Oczywiście, że mamy. Uważam, ze to super pamiątka chociażby dla mnie. Mam spakowaną bransoletkę ze szpitala, pierwsze USG, cały komplet „pierwsze ubranko”, smoczek, karty pamiątkowe z baby shower i kilka innych rzeczy. Na pewno jeszcze sporo dojdzie.
Moje dzieci mają skrzynki na swoje skarby , ja nawet zostawiłam obciętego Czarnego loczka mojego teraz już blondaska
Oo super potem taka swietna pamiatka🥰
To ja zrobiła tak ze wlasnie te ładniejsze czy sukienki co moja mam zrobila na szydełku zostawiłam a reszte oddałam szwagierce
My tak samo a potem jak corka dorośnie to fajnie tak powspominać🥰
też miałam pierwsze włoski gdzieś schowane… ale w biegu to całe nasze życie i nie wiem gdzie teraz są ![]()
Moze jeszcze sie znajda
Ja zostawilam sobie kilka pamiatek pierwsze spioszki smoczek opaske ze szpitala i skarpetki takie malutkie
Z tymi kartkami to tez ostatnio robilam porzadek zawsze zostawiane byly a ostatnio wszytko poszlo w kosz
O to my tylko mamy jak narazie kartki z chrztu świetego
Ja też nie jestem sentymentalna, mam dużo zdjęć, parę albumów już ma syn. Ubranka zostawiłam dla młodszego rodzeństwa. Zatrzymałam jedynie opaskę ze szpitala, ale ją mam wklejoną w album oraz kartki z życzeniami że chrztu
Ja chciałam zatrzymać opaskę ale zanim wróciliśmy do domu plus ta cała atmosfera gdzie ja miałam mega depresję w szpitalu że jestem JUZ w domu że kąpiel pierwsza karmienie itd. to zapomniałam powiedzieć mężowi by zostawił. On wziął przeciął opaskę i wyrzucił do kosza ![]()