To na pewno a zwłaszcza w ciąży
Tak dziękuję trochę poczytałam porad i zmieniłam co nieco w mojej diecie
Woda i błonnik. Zapytaj o ginekologa. Ja miałam i zaparcia a potem hemoroidy ;( co prawda samoistnie zniknęły po ciąży ale wiem że to mega uciążliwe. I to uczucie takiego zapchania ;(
O to fajna sprawa z takim pojemnikiem
z pewnością się przyda
O tak, odstawienie słodyczy dużo pomaga. U mnie nawet bez ciąży jak zjem za dużo słodyczy a do tego zjem za mało warzyw to mam problemy z zaparciami.
U mnie hemoroidy nie zniknęły i chyba pójdę je usunąć, bo bardzo dokuczają ![]()
Dobrze że już ci lepiej
Oj tak słodycze to największy wróg
Tak, ale czasem ciężko sie powstrzymać przed ich jedzeniem
ja bym jednak spróbowała wszystkich możliwych metod domowych zanim zdecydowałabnym się na ingerencję z zewnątrz,
Tak to chyba pomogło najlepiej bo tych słodyczy to jadłam za dużo
Też uwielbiam tak jeść
takie szybkie i zdrowe na śniadanie czy między posiłkami ![]()
Ja już tydzień czasu nie jem słodyczy
zaczęłam mieć po nich coś jakby zgagę. To nie taka zgaga , ale jakby ciężkość na żołądku. Słodycze odrzuciłam i jest lepiej
Tak, to naprawdę fajne rozwiązanie, jak lubisz podjeść między posiłkami, a chcesz coś zdrowego, a nie np baton, to sprawdzą się super. Ja często wrzucałam do torebki to, albo jakąś małą paczkę orzechów
Na zaparcia polecam kiwi. Pod koniec ciąży starałam sie jesc jedno dziennie, mi bardzo pomagały.
Muszę zapamiętać, ale skorzystam w chwili dużej desperacji bo nie znoszę kiwi, strasznie mnie szczypie w język
Takie przekąski są świetne właśnie do torebki. Czasem głód łapie w najmniej oczekiwanym momencie
także warto się wspomagać
I jak nadal ci się udaje ? Ja to chyba najdłużej to może 2 tyg bez słodyczy wytrzymałam ![]()
Tak daje radę
w sobotę zjadłam dwa kawałki ciasta i aż mnie zemdliło
kiedyś to bym zjadła 5 i nawet bym nie odczuła
a tutaj do końca dnia nie mogłam jeść.
U mnie pojawiły się zaparcia , ale teraz jem codziennie jabłko rano i/ albo wieczorem zależy jak mam ochotę i ten problem zniknął
Alleluja bo to takie uciążliwe