Wbrew powszechnej opinii wesz głowowa nie jest problemem dotyczącym wyłącznie dzieci. Pasożyt ten nie wybiera wyłącznie brudnych, niechlujnych włosów, lecz może zaatakować również czystą, zadbaną głowę.
ja w sumie nigdy nie widziałam i nie miałam do czynienia w moim najbliższym otoczeniu
trzxeba uwazac jak dzieci sa w duzych grupach
ja w szkole kiedys zarazilam sie tym , ale andzia16180 masz racje ![]()
szpital niby taki sterylny, a wszystkim potrafią zarazić
szpitale wcale nie są sterylne, dlatego jak się jest w ciąży nie powinno się oczywiście o ile się nie musi ich odwiedzać
leżąć w szpitalu po porodach nawet mi przez myśl nie przeszło że mogłabym sie zarazic wszawicą, a tu jednak… Ale na szczęście u mnie w szpitalu nie było tego
ja jeszcze nie słyszałam wśród rodziny i znajomych żeby ktoś się tym zaraził w szpitalu ale na pewnie jest to możliwe
nie słyszałam by ktoś ze znajomych przyniósł wszawicę ze szpitala
a ja słyszałam o pacjentce co miała takie wszy, ze ją ogolili na łyso w szpitalu
ja kiedy zarazilam sie w szkole
dobrzez ze ja takiej pamiatki do domu nie przyniosłam
moja mama kiedys podobno z pociagu przyniosla
Nie wiedziałam, że to jeszcze się jeszcze zdarza. To był problem w szkołach i przedszkolach z lat mojego dzieciństwa…
bywają, u mnie w pracy kiedyś dzieci miały, i musiałyśmy dezynsekcję robić
oj nie dość że ciąża, to szpital i wszy. nieprzyjemny zestaw. wystarczy że ktoś ma w szpitalu to zaraz się rozchodzą po ludziach
jak byłam przedszkolakiem koleżanka mnie zaraziła, mama sobie z nią szybko poradziła
od tego czasu brak problemów
Pamiętam, że w przedszkolu koleżanka miała, ja na szczęście nie doświadczyłam na własnej głowie
my na szczęście w szpitalu nie złapaliśmy żadnego paskudztwa
U nas wszystko było ok ![]()