Wszystko, co powinnaś wiedzieć o wodach płodowych

Mi przebijala położna na koncówce porodu. Nie życzę nikomu. Mega bolesne

boję sie że wody mi odejdą gdzieś w sklepie, na zakupach… w takim miejscu gdzie się zrobi nie daj boże sensacja… :stuck_out_tongue: mam nadzieję że jesli już mi odejdą to w domu, żebym nie musiała dodatkowo się stresować … :stuck_out_tongue:

Mi wody odeszly dopiero na porodówce, ale tez balam sie ze odejdą mi gdzieś na mieście dlatego gdy zblizal sie termin porodu to wychodzilam jedynie gdzieś blisko. Pocieszalam sie tez myślą ze przewaznie pierwsze porody trwaja dlugo wiec powinnam zdążyć dojechac do szpitala

U mnie wody płodowe przebijali

Najwazniejsze by szybko reagować jak są zielone

u mnie wody były czyste

Funkcja wod plodowych jest bardzo ważna bo ochronna.

u mnie też byłu czyste, ale znam dziewczyne gdzie wody podobno robiły sie zielone i miala CC

Ostatnio słyszałam że pod koniec ciąży wody potrafią się sączyć - ale myślę że wtedy trzeba biegiem do szpitala.

mi się właśnie sączyły i dobrze ze pojechalam do szpitala, musieli wywolywac poród bo dziecko mogłoby sie udusic…

U mnie musieli przebijać chlusnelo niemiłosiernie

u mnie tez przebijali

mi też przebijali podczas porodu ale były okej

tamer, tak często właśnie wody się sączą, rzadko się zdarza by tak gwałtownie odchodziły jak to na filmach pokazują :slight_smile:

ja się właśnie tak zastanawiam jak mogą wody odejść tuz po wstaniu z łóżka u mojej siostry tak było jak córkę rodziła

Na każdej wizycie ilość wód płodowych sprawdzała mi pani doktor a w szpitalu same odeszły przed samym badaniem

u mnie dopiero na porodowce odeszly

Wody płodowe ważne żeby nie były zielone.

mi równiez wody odeszły w szpitalu w cąłości tak to mi się delikatnie sączyły w domu

Od niedawna moje dziecko pije wody płodowe i miewa czkawki.