Wybór butelki do karmienia

powinna miec skale miezenia pojemnosci pokarmu to chyba najwazniejsze

bardzo zachodzą też nie tylko smoczki, ale i butelki po herbatkach z rumianku i kopru

butelki sie brudza od soczkow :slight_smile: ciezko domyc potem wszystko

tak slala jak najbardziej powinna być na butelce jest to praktyczne i wygodne, ale na rynku niestety nie wszystkie butelki ja mają

ja rowniez nie widzialam butelki bez skali:) ale dla mnie butelka powinna byc ze smoczkiem antykolkowym poniewaz nie zasysa tak powietrza

Ja też butelki bez skali nie widziałam. Za to widziałam butelki plastikowe ze szkodliwym BPA, mimo iż we wszystkich innych krakach UE i na świecie, gdzie dba się szczególnie o dziecko - zostały wycofane a rodzicom zwrócono pieniądze za zakup.
Gdy tylko dowiedziałam się o szkodliwości bisfenolu A (córcia miała wtedy chyba 2 miesiące) zwróciłam uwagę na zawartość tej substancji w butelkach, których używamy. Niestety zarówno LOVI jak i CB je miały (mimo, że zostały kupione tuż przed urodzeniem dziecka, więc wniosek z tego taki, że przetrzymywano stare produkcje, by po prostu je wyprzedać). Wymieniliśmy butelki na bezpieczne!

lady_in_red84 u nas zanim zejdą zapasy to jeszcze minie sporo czasu. UE wprowadza u nas zakaz od czerwca tego roku, ale znając życie nie prędko znikna z półek

Muszę dopiero pomyśleć nad bezpieczną butelką,zakupiłam jedną ale nie wiem czy odpowiednią.

Doradzcie czy te butelki antykolkowe sa potrzebne czy na poczatek wystarczy zwykla butelka?

myślę ,że antykolkowe są dobre,ja nie kupowałam bo karmię jeszcze piersią.Mam zwykłą do soczków tylko

ja mam butelki z aventa takie trojprzeplywowe i z canpola takie z dziurka a co do antykolkowych to nigdy ich nie kupowalam

My butelkę mieliśmy z LOVI. Bylam zadowolona, ale ostatnio podalam z Canpola i powiem Wam, że jak kiedyś szybko szybko pić, a tu butela zaginęła i dałam LOVI to synek nie chcial z niej pić…

bo przyzwyczaił się i polubił już inna buteleczkę…:slight_smile:

kulcio i canpola i aventu są antykolkowe, mają specjalny system, który odprowadza powietrze. Mają takie specjalne rowki przy podstawie smoczka i powietrze ucieka podczas jedzenia przez dziecko

Moim zdaniem Canpol ma bardziej poręczną buteleczkę :slight_smile: moze też dlatego :slight_smile:

ja będę chyba wierna butelkom avent, ale smoczki z canpola, bo są prawie identyczne jak z avent, ale o połowę tańsze

ostatnio oglądałam szklane buteleczki,fajne są ale niestety ciężkie i nie kupiłam,bo póżniej dziecko i tak z niej raczej nie będzie samo pić

mili22 my miałysmy szklaną butelkę… miałysmy bo mała ją pobiła… tyle strachu się najadłam

my avent, jak Iga była malusi i pierwsze próby picia z butli to używaliśmy butelek dr brown z dodatkową rurką w środku, kolek nie było, ale nie powiem Wam, czy to zasługa butelki czy mleczka

polecam butelki z canpol jednak lepsze są gdy miarkę mają wytłaczaną bo przynajmniej miarka się nie ściera przy dłuższym użytkowaniu