Wykańczanie mieszkania deweloperskiego

Zatrudnij projektanta. Ja od razu wiedziałam,że nie dam rady rozplanować gniazdek, oświetlenia, wiedziałam,że w życiu nie wymyślę i nie zaprojektuje kuchni ani łazienki. Zasięgnęlam porady projektanta, mam świetnego i niedrogiego. Pomyślał totalnie o wszystkim. I zawarł w projekcie to o czym marzyłam, uwzględnił takie materiały/faktury/kolorystykę jaka mi się podoba. Jestem mega zadowolona. W życiu bym tego sama nie ogarnęła.

Jeśli szukasz ładnych mebli, polecam stronę: https://www.luxuryproducts.pl/wloskie-meble-do-salonu.html

W sklepie znajdziesz dobrze wykonane meble wloskie. 

Od czego zacząć oraz jak ogarnąć?Czeka mnie wykańczanie mojego pierwszego mieszkania i nie wiem za co się zabrać na poczatku. Doradzicie? 

Najpierw to trzeba się dowiedzieć jakie prace zostały wykonane bo niektóre firmy przez stan deweloperski rozumieją też instalację ogrzewania, przyłącza instalacji wodno-kanalizacyjnej, instalację elektryczną (zarówno gniazdka, jak i włączniki). 

Też Widziałam te meble. Super wyglądają. Wiem że włoskie są :)

Napewno doklasnie obejrzeć mieszkanie przed odebraniem kluczy 

Superczas trzeba wziąć ze sobą kogoś kto na tym się zna i wyłapie mankamenty jak już. Bo taka zwykła osoba nie zauważy więc oglądanie mało co da 

Trzeba na wszystko zwracać uwagę 

Ja bym wzięła fachowca 

dziewczyny a jakiej firmy agd do kuchni polecacie ?

Ja prawie wszystko z bosch mam 

ja mam mix, zmywarka zawsze bosch - tu lepszej w trakcie swojego życia nie spotkałam, podobnie suszarka bębnowa. Lodówka haier - moje odkrycie pod względem designu i funkcjonalności. W płytach indukcyjnych nie widzę wielkich różnic pomiedzy firmami - pewnie zalezy kto czego potrzebuje, okap to  u mnie bardziej ozdoba niż wyciąg, bo działa rekuperacja, a piekarnik od lat amica i jestem zadowolona

ja kupiłam lodówkę, zmywarkę, okap, piekarnik i płytę gazową amica. Zobaczymy jak to nam się sprawdzi.. meble mają być do ć