Wypadanie włosów, co skutecznego?

O ciekawe nie słyszałam o tym produkcie nigdy

Mi ta akurat nie pomogła, ale ta super przy regularnym stosowaniu https://drogerienatura.pl/produkt/anwen-grow-us-tender-ziolowa-wcierka-rozgrzewajaca-150-ml?gad_source=1&gad_campaignid=22937258589&gclid=CjwKCAiAlMHIBhAcEiwAZhZBUiJ_sUTk--QSpLeiVyTFXkG4M8VlWUqnXlATwqzPdE_zKre5EhKIFRoCGhgQAvD_BwE
Mam dużo małych włosów po niej :slight_smile:

Ja oczywiście supelemnty biorę. Witaminy te które w ci3azy plus pregna mama plus vitapil mama a czy to pomoże to się okaże bo czytalam, że co ma wypaść i tak wypadnie niestety.
Używam jeszcze tego szamponu ale to już od dawna i kiedy miałam problem z wypadaniem wczesniej jeszcze przed ciąża to pomógł bardzo, duzo nowych włosów po nim miałam

Poprzedni komentarz dodał mia się bez linku.
Tego szampony używam
https://allegro.pl/oferta/szampon-do-wlosow-przeciw-wypadaniu-wax-tricho-200ml-uzywaj-przed-odzywka-13229801272

Komentarz zawsze można edytować i wkleić link. A tego szamponu to nigdy nie widziałam ani o nim nie słyszałam , ale widzę że k dużo dobrych opinii

Przeszłam przez większość dostępnych wcierki na rynku, miałam okropny problem z wypadaniem, byłam i u trychologow i u dermatologów, wszystkie badania ok, i śmieje się teraz bo uzdrowiła mnie ciąża :grinning: i takie włosy jak w ciąży to nie miałam nigdy :grinning: ale do wcierek to tak :

1. Banfi - to fajna wcierka, ale ma specyficzny zapach i nie każdemu podejdzie 6/10
  2. Anwen - mimo dużej rzeszy fanek i fajnego efektu rozgrzewającego u mnie się niestety nie sprawdziła 2/10
  3. Neboa - żółta, ma piękne zapachy, coś tam robiła na włosach, ale bez szału 5/10
  4. Pharmaceris - godna polecenia, widziałam po niej efekty 9/10
    5.Bosco cosmetic - czerwona - najlepsza z najlepszych! Po tej wcierce miałam mnóstwo baby hair 10/10
  5. Nowa Kosmetyka Serum - warte uwagi, może bez efektu wow, ale fajne 6,5/20
  6. Aromatica - Rosemary Root - zero efektów :confused: 0/10
  7. Sleepy - od hair tale - nie zrobiła na moich włosach kompletnie nic 1/10 - za ładny zapach

Dzięki, jestem tutaj od niedawna i nie wiedziałam, pierwsze co przysło mi do głowy, że dodam w kolejnym komentarzu. A szampon naprawdę jest świetny. Ja uwielbiam kosmetyki do włosów z tej linii mają tez fajny przeciwłupieżowy i odzywki do włosów.

Kiedyś zainstalowałem w kurację tryhoxin (czy jakoś tak) i po miesiącu naprawdę były edekty

No dlatego każda skóra inne składniki potrzebujecie na każdego może być że inaczej zareaguje @Wesola95 a mi anwen bardzo pomogła

No widzisz, to co sprawdziło się u jednych, nie zawsze sprawdzi się u drugich, dlatego najlepiej próbować na własnej skórze i też dać trochę czasu każdej z tych wcierek, bo ciężko oczekiwać efektów po tygodniu, tu trzeba czasu i cierpliwości :grinning:
Ja naprawdę mam przetestowanych ich wieeeele i być może dla kogoś ta moja rozpiska będzie przydatna, a jak coś się sprawdzi to miód na moje serce :star2:

No na pewno , trzeba być zawsze systematycznym, bo inaczej nie będzie żadnych efektów

Ja co mogę polecić z czystym sumieniem to lotion Loxus 2, stres i dużo problemów spowodowały u mnie łysienie plackowate w kilku miejscach na głowie. Trycholog zaleciła mi używanie po każdym myciu, jedna pipeta na łyse placki, drugą punktowo na całą głowę i lekko wmasować, później normalnie suszyć włosy. Po jednej buteleczce łyse miejsca zarosły no i pełno nowych włosków. Naprawdę bardzo polecam, może nie należy do najtańszych bo kosztuje chyba ok 150 zł ale uważam że jest wart każdych pieniędzy, w takich sytuacjach krytycznych.

Tak naprawdę taką pielęgnację to trzeba dopasować do siebie metodą prób i błędów, bo coś co poleca nawet 90% użytkowników może sie po prostu nam nie sprawdzic :sweat_smile: każda skóra jest inna i polubi się z czymś innym

Dla mnie ważny był peeling skóry głowy
Mogę polecić wcierki Jantar widziałam po nich zdecydowanie różnicę.
Warto też pomyśleć o suplementacji - ja stosuję NOYO hair i jestem bardzo zadowolona z efektów.

Też stosowałam te tabletki i widziałam poprawę, ale po 3 miesiącach regularnego stosowania :slight_smile: tylko teraz one są drogie

A jak po zaprzestaniu? Efekt dalej się utrzymuje, czy znika?

Jako osoba z niedoczynnością tarczycy i początkami łysienia androgenowego przetestowałam już chyba wszystko na rynku, serio dziewczyny. Włosy to mój największy kompleks, co polecają na necie ja już używałam. Oczywiście jestem w trakcie leczenia, pamiętajcie żeby pilnować niedoborów, ale jest jeden jedyny kosmetyk który mogę szczerze polecić i który naprawdę działa a jest to wcierka pharmaceris taka z brązową etykietą. Każdemu szczerze polecam

Tylko to też na jednego zadziała, a na innego nie i każdy musi sobie wybrać pielęgnację na zasadzie prób i błędów, bo co jednemu podpasuje, na innym nie zrobi żadnego wrażenia.
Przy wypadaniu włosów, to co ma wypaść i tak wypadnie, niezależnie od ilości wcierek, peelingów i reszty kosmetyków

Utrzymuje się , już nie jestem taka łysa . Ale też zrobiłam wszystkie wyniki i mam w normie wszystko

1 polubienie