Aneczka rzadko ale zdarza się tak ale to już wszystko zalezy od hormonów. Na to wpływu jako takiego nie mamy
Aiisa zgodzę się że zależy od hormonów. Ale zdarzają się takie przypadki
Aneczka ale większości raczej włosy nie wypadają i robią się gestsze.
Teraz jest dostępny chyba Vitapil mama, aby zadbać o włosy po porodzie w trakcie karmienia piersią.
Qazz na pewno w czasie karmienia można olej z wiesiołka a on też dobrze wpływa na włosy ![]()
Mi najpierw wypadały ale jak w porę zareagowałam to stały się gęstsze
Niekiedy wypadają włosy z kwestii innych nie jest to fizjologia a objaw np chorej tarczycy.
Też tak.mkze być że jedno z drugim się zgra i ktos pomyśli że przez ciszę a problem.lezal gdzie
indziej
Oj już niedługo mnie to czeka... Takie piękne włosy miałam w ciąży, ani się zbyt nie przetluszczały, ani nie wypadały. A teraz mam wrażenie, że nadmiernie się przetłuszczają, no i niedługo zaczną wypadać garściami...
Aneczka po ciąży to fizjologiczne że wypadają ale jakiś czas a jak zaczyna to być dłuższym okresem to znaczy że coś więcej wpływa na to bo fizjologia raczej aż tak długo nie działa by np pol roku wypadaly włosy u mnie tak było właśnie na początku to było po ciąży ale jak się przedłużalo i powiedziałam o tym lekarce to stwierdziła że to już raczej inna rzecz na to wpływa że to już nie jesy normalna sprawa po ciąży że tak długo.
Aiisa pewnie masz rację
No i warto też zbadać się bo takie wypadanie włosów może być np z racji niedobory żelaza z racji problemów z tarczyca czy ogólnie hormonami.
No tak warto szukać przyczyny żeby szybciej zareagować
U mnie 4 miesiące po porodzie wypadaly. Kupiłam szampon. Teraz mniej wypadają. Słyszałam że po porodzie powinno się nadal brać witaminy żeby nie wypadaly
Ania tak jak się karmi piersią powinno się dostarczać witaminy gdyż oddaje się w mleku je dziecku więc trzeba też uzupełniać braki a nie wsystsko się da z jedzenia przyswoić zresztą one nie zapobiegają wypadaniu włosów bo po porodzie jak już hormony odpuszcza to zaczynaja wypadac włosy jesy to naturalne gdyż w ciąży hormony hamowalu proces wypadania włosów z tego też tytułu często w ciąży były gestsze i bujniejsze a po ciąży cóż muszą wypaść te co miały wypasc ale nie wypadły bo hormony zatrzymały proces wypadania.
Dla niektórych pomaga picie pokrzywy
Niektórzy robią też napary z pokrzywy na włosy.
Aiisa nie słyszałam jednak mi samo .picie pomogło
O widzisz to super a mi nic nie pomogło a pokrzywy nie tykam bo jestem uczukona na trawy drzewa aloes a jak kiedyś używałam szampon z pokrzywy to tak głową mnie swędziala że nigdy więcej nie użyje.
Aiisa no jak ma się alergię to wiadomo że się nie użyje nic takiego.