Wypadanie włosów

Dokładnie, ja tez tak miałam. Włosy najlepiej tylko rozpuszczone a teraz tylko spięte, ale na wyjścia nihdy nie spinam. Fajnie poczuć się tak inaczej :D Co do włosów mam tendencje do baby hair i zawsze je miałam, ale co z tego jeśli włosy u nasady gęste a czym niżej to robią sie coraz cieńsze :( oczywiście najladniejsze włosy miałam i mam w ciąży. Chętnie bym się wybrala na to kreatynowe prostowanie włosów, podobno efekt super i na długo a do tego bardzo poprawia kondycję wlosa. Wcierki są super, ale właśnie trzrba być systematycznym. Słyszałam tez o nowości od Jantaru, jakiejsc galaretce do laminacji włosów? Podobno efekt powala :)

Dla mnie 3 fryzjerów odradzilo keratynowe prostowanie i zdecydowałam się nanoplastie. Narazie jestem zadowolona ale to zaledwie kilka dni od zabiegu..

Ja staram sie oszczedzac wlosy boje sie ze jak tak wypadaja nie chce ich dodatkowo obciazac ale farbe by się przydalo juz nałozyc ;)  ale najgorsze to jednak jest to ze zakazdym razem podczas czesania ciagle szczotka pelna;/

Suplementuje witaminy po porodzie ale i tak mimo wszystko wypadają, pomimo starania się dbać o nie 

Ja właśnie w tamtym tygodniu zaszalałam i poszłam zrobić farbę bo odrost na parę centymetrów już mi działał bardzo na nerwy.

Włosy jeszcze nie zaczęły jakoś szczególnie wypadać... w ciazy miałam miesiąc że strasznym wypadaniem i cały czas po ciuchu liczę, że mnie teraz oszczędzi.

A jakie witaminy bierzecie już po ciąży?

Ja mam póki co włosy bez blasku I pozbawione objętości. Nauczyłam się chodzić w związanych ale gdy gdzieś jedziemy to rozpuszczam 

Ja codziennie związane , właśnie chyba ze jadę do kogoś to wtedy prostuje :)

Ja jestem zadowolona bo nie.musze prostować włosów i dalej ładnie wyglądają. Końcówki podcinam sama split-enderem więc narazie nie planuje wizyty u fryzjera. Jedynie mogłyby tak nie wypadać ala kupiłam zestaw z wellness który niby ograniczy wypadanie.. zobaczymy ;)

Femka to czekamy na opinie. 🙂 Ja  suplement mybestbeauty na 3 miesiące także już biorę o też jestem ciekawa czy coś da. Włosy zaczęły trochę                 

Femka pierwsze słysze o split enderze - jak to dokładnie działa? Nie podcina za dużo? ;) 

Miałam robione polecam ! :)

Ja skusiłam się dziś na zrobienie odrostu. Mam nadzieję że nie pożałuję i włosy nie będą lecieć jeszcze bardziej. Bo niestety zaczęło się pociazowe wypadanie...

To takie urządzenie jak na zdjeciu. Podcina końcówki do 5mm które zostają w pojemniku w urządzeniu. Przesuwa się nim jak prostownicą i obcina rozdwojenie i zniszczone końcówki.

O Femka nie znałam takiego urządzenia. Ja często same końcówki podcinamy sobie sama ale to pokazała mi bratowa, która jest fryzjerka haha a dwa że ja mam kręcone włosy więc ew nierówności nie widać aż tak. 

Oo Ja zawsze chciałam mieć kręcone włosy,  a mam takie byle jakie falowane.. ani kręcone,  ani proste ;)

Karolina - jestem pół roku po porodzie i w końcu mi mniej włosy wypada, także w końcu się wszystko unormuje. 
Femka ten sprzęt wydaje się ciekawy - i z tego co piszesz jest prosty w obsłudze. Chętnie bym go wypróbowała. Przy okazji muszę spytać o niego moją fryzjerkę. Mam bardzo gęste włosy, więc wolę się upewnić czy u mnie by zdał egzamin. 

Swojego czasu to urządzenie było naprawdę modne w salonach fryzjerskich jak i do użytkowania w domu. Sama nie używałam więc nie mam możecie jak faktycznie się sprawdza :(

Femka ciekawe urządzenie. Nie słyszałam o nim. Mi czasem mąż.podcina. Bo szkoda za te 2 centymetry płacić 80 zł za fryzjera.:)

to ja sobie sama końcówki podcinam , mam swój na to sposób i jakoś od lat mi się sprawdza i nie wyglądam źle :D 

z tym, że ja nie mam jakichś mega grubych włosów , więc to dla mnie prosty sposób 

Nie widziałam takiego urządzenia :) Ciekawe. Ja końcówki to tylko córce podcinałam bo nie chciała iść do fryzjera. Teraz w wieku 6 lat odważyła się pierwszy raz. 

Ale mimo ,że mam nożyczki i degażòwki to sobie nie miałam nigdy odwagi :D