Wyprawka - must have

:sparkles: **Mamusie, co się u Was sprawdziło? :white_heart:

Dziewczyny, rodzę pierwszy raz i serio czuję się zagubiona :see_no_evil:
Internet mówi jedno, lista wyprawkowa drugie… a życie podobno trzecie :joy:

Podpowiedzcie proszę z doświadczenia:

Jakie smoczki polecacie? Bo widzę, że są milion rodzajów :face_with_spiral_eyes:
• silikon vs kauczuk?
• anatomiczne / symetryczne / dynamiczne?
Podobno ważny jest rozmiar i dopasowanie do wieku, żeby nie wpływał źle na zgryz

Ja patrzyłam np. na:
• Philips Avent Ultra Air Smoczek uspokajający
• LOVI Smoczek silikonowy dynamiczny 0-6m Prime

Które dzieci faktycznie akceptują? Bo słyszałam, że i tak dziecko wybiera :joy:

Gryzaki – co naprawdę działa przy ząbkowaniu?
• silikonowe?
• chłodzące?
• takie do „gryzienia i szczotkowania”?

Jakie rzeczy były game changerem?

Słyszałam o:
• lampce nocnej
• białym szumie
:point_right: Co Was zaskoczyło, że było MUST HAVE, a nikt o tym nie mówił?

Będę mega wdzięczna za każdą odpowiedź :white_heart:
Ratujcie przyszłą mamę :sweat_smile::pray:

O Boziu co tu się dzieję w poscie , jak żywo jak kolorowo :slight_smile: widzę Cie tu 1szy raz , nie powielamy wątków - jest ich masa - wpisz w lupkę a się pojawią :blush::blush::blush:

6 polubień

@MamaSloneczka ma rację trochę tematów związanych z wyprawką warto je przejrzeć

1 polubienie

U nas ulubiony smoczek to lovi dynamiczny. Dużo osób i wielu neurologopedów poleca lovi prime. U nas za duża była ta tarczka na początku i wypluwała i wkurzała się.
Są dzieci które akceptują wszystkie są takie że tylko jeden i koniec kwestia indywidualna

U nas szum wkurzył. Ogólnie naprawdę co dziecko to preferencje. Ja mam dwójkę i jak np. właśnie smoczek dynamiczny lovi obie lubiły. Tak starsza uwielbiała szumisia, młodsza nie. Starsza nie była zainteresowana gryzakami. Młoda jak tylko zobaczy e sklepie to pisk.

A ponadto jak dziewczyny pisały masz powielony wątek

Z wyprawki napewno był post i z tym co się sprawdza a co nie

1 polubienie

Ja mam taką prośbę od siebie nie wiem czy reszta użytkowniczek się ze mną zgodzi.

Jak piszemy że wątek jest powielony i odsyłamy do innego który już były to może nie piszmy odpowiedzi na ten już powielony wątek bo jedna napiszę, drugą odpisze i powielony wątek znów staje się aktywny i robi się bałagan.
Jak sądzicie?
@zewsidziewczyna wpisz w lupke słowo klucz i w filtrach wyszukaj np z 2025 roku. Wyskoczy ci wiele wątków na ten temat

Jest jeszcze, wyprawka malucha , z głową, i pierwsze zakupy dla niemowlaka

8 polubień

Zgadzam sie. Robi się tylko bałagam później.

1 polubienie

Oczywiście, że tak i zgadzam się z tym i ja już z @Patrycjaw25 pisałyśmy o tym w innym wątku, ale chyba zostało to pominięte przez resztę/niezauwazone :grinning: więc mam nadzieję, że teraz już wszystkie na to zerkniemy i będzie porządeczek :grinning:

3 polubienia

Zgadzam się. Ja odpisałam a potem właśnie usunęłam komentarz i powołałam się na powielony wątek o którymi pisała @MamaSloneczka

1 polubienie

I dla nowej dziewczyny informacja , nie używamy ,wspomagaczy wypowiedzi” tj np chat Gpt na forum doświadczonych mam :blush:

1 polubienie

hej, dzięki wielkie i przepraszam za zamieszanie! Przyznaje, że dopiero zaczyna chodzić po forum i nie wiedziałam jakie tutaj są zasady. Dziękuję za podpięcie postów, na pewno skorzystam! Czy mam jakoś usunać ten wpis?

Nie da usuwać zostaw po prostu. Albo można ofagowac i zniknie ale to nic złego. Każda się uczy nic nie szkodzi. Wpisuj sobie w lupke słowa które cię interesują i filtruj sobie żeby co wyszukiwało świeże wątki. Jak czegoś nie wiesz to pytaj mu tutaj pomagamy sobie wzajemnie. Panuje tu miła atmosfera :blush::blush:

1 polubienie