A co to masło daje w przeziębieniu?
O widzisz, każde dziecko inne. Ja obecnie stosuje sól fizjologiczną do noska. Te takie opakowania po 5ml
@Karcia no bo to ma specyficzny smak przez czosnek ale jak ta mikstura odleży to lepiej smakuje
Ja biorę łyżkę stołową
Ja nawet bez czosnku nie dam rady wypic. Nie lubię ciepłego mleka ![]()
My go mamy, ale szczerze mówiąc jak rano używam ampułki z solą fizjo to wolę z tej ampułki zakropić nos małemu bo z tego marimera jest dość obfity “prysk” i już parę razy mój syn dostał nim w oko ![]()
![]()
Rozumiem, ja też używam tego ładnie tych jednorazowych ampułek. Im prostszy skład tym lepiej.
Ta sól co podałam to wyczytałam gdzieś E jest polecana dla dzieci ale nie stosowałam jeszcze.
Tak, ja zawsze piłam jak byłam przeziębiona albo czułam że mnie rozkłada. Mleko+masło+miód.
Jak dla mnie, to ma to wgl fajny smak. Smak dzieciństwa ![]()
Ale jak nie lubisz mleka to sobie zrób miód, cytryna imbir i czosnek. Równie dobra mikstura.
Ja w okresie jesienno zimowym robię dla wszystkich wodę z miodem i cytryną. Codziennie rano pijemy taka szklaneczkę zapobiegawczo. To uwielbiam. Działa jak naturalny energetyk
Jak będę przeziębiona to też spróbuję
Ale z czosnkiem też jest dobre
mój teściu robi takie soki / mikstury z czosnku imbiru i cytryny i jak się to powącha to zaraz aż chce się wymiotować… ale działa cuda , no on jak wypije to dwa dni i zdrowy i nawet leków nie bierze , a ja bym nawet tego nie przełknęła ![]()
![]()
A próbowałaś? Ciekawe jak smakuje
może trzeba pić szybko i nie wąchać
Mój tata też robi takie dziwne mikstury ale on daje dużo czosnku a jak za dużo nie lubię bo się śmierdzi i generalnie jest ciężki
@Karcia
My też pijemy taką - wieczorem robimy i rano naczczo pijemy ![]()
Z tym też trzeba uważać bo siostra takie mikstury robiła i ja cytryna zaczęła uczulać
Ja tak samo robię. Pyszneee i zdrowe
Próbowałam z zatkniętym nosem , wzięłam łyka i zaraz i tak to poczułam i ble
mnie zaraz na takie zapachy cofa ![]()
Ja ogolnie nawet samego mleka nie wypije
tylko do kawy mala ilosc ![]()
Nie to ja w ciąży k na początku KP miałam straszną ochotę na mleko ale że nie wiedziałam czy mały nie ma po tym uczulenia to kupowałam bez laktozy. Oczywiście nie miał uczulenia
A to Płatków też nie zjesz z mlekiem? ![]()