Wyprawka - niania, dostawka, monitor oddechu

A co to masło daje w przeziębieniu?

O widzisz, każde dziecko inne. Ja obecnie stosuje sól fizjologiczną do noska. Te takie opakowania po 5ml

@Karcia no bo to ma specyficzny smak przez czosnek ale jak ta mikstura odleży to lepiej smakuje :upside_down_face: Ja biorę łyżkę stołową

Ja nawet bez czosnku nie dam rady wypic. Nie lubię ciepłego mleka :slightly_smiling_face:

My go mamy, ale szczerze mówiąc jak rano używam ampułki z solą fizjo to wolę z tej ampułki zakropić nos małemu bo z tego marimera jest dość obfity “prysk” i już parę razy mój syn dostał nim w oko :grinning::face_with_peeking_eye:

Rozumiem, ja też używam tego ładnie tych jednorazowych ampułek. Im prostszy skład tym lepiej.

Ta sól co podałam to wyczytałam gdzieś E jest polecana dla dzieci ale nie stosowałam jeszcze.

Tak, ja zawsze piłam jak byłam przeziębiona albo czułam że mnie rozkłada. Mleko+masło+miód.
Jak dla mnie, to ma to wgl fajny smak. Smak dzieciństwa :crazy_face:

Ale jak nie lubisz mleka to sobie zrób miód, cytryna imbir i czosnek. Równie dobra mikstura.

1 polubienie

Ja w okresie jesienno zimowym robię dla wszystkich wodę z miodem i cytryną. Codziennie rano pijemy taka szklaneczkę zapobiegawczo. To uwielbiam. Działa jak naturalny energetyk

2 polubienia

Jak będę przeziębiona to też spróbuję :smiley: Ale z czosnkiem też jest dobre :stuck_out_tongue: mój teściu robi takie soki / mikstury z czosnku imbiru i cytryny i jak się to powącha to zaraz aż chce się wymiotować… ale działa cuda , no on jak wypije to dwa dni i zdrowy i nawet leków nie bierze , a ja bym nawet tego nie przełknęła :rofl::see_no_evil:

A próbowałaś? Ciekawe jak smakuje :smile: może trzeba pić szybko i nie wąchać

Mój tata też robi takie dziwne mikstury ale on daje dużo czosnku a jak za dużo nie lubię bo się śmierdzi i generalnie jest ciężki

@Karcia
My też pijemy taką - wieczorem robimy i rano naczczo pijemy :honey_pot:

Z tym też trzeba uważać bo siostra takie mikstury robiła i ja cytryna zaczęła uczulać

Ja tak samo robię. Pyszneee i zdrowe

1 polubienie

Próbowałam z zatkniętym nosem , wzięłam łyka i zaraz i tak to poczułam i ble :sweat_smile: mnie zaraz na takie zapachy cofa :sweat_smile:

Ja ogolnie nawet samego mleka nie wypije :joy: tylko do kawy mala ilosc :sweat_smile:

1 polubienie

Nie to ja w ciąży k na początku KP miałam straszną ochotę na mleko ale że nie wiedziałam czy mały nie ma po tym uczulenia to kupowałam bez laktozy. Oczywiście nie miał uczulenia

A to Płatków też nie zjesz z mlekiem? :face_with_peeking_eye: