Wysokie ciśnienie w ciąży

To dobrze, że obyło się bez leków. Czyli ciśnienie nie było takie złe. Teraz trzeba tylko pilnować czy się coś nie zmieni, ale pod koniec ciąży to tak naprawdę każda ciężarna powinna mierzyć ciśnienie przynajmniej raz dziennie.

Właśnie dobrze ze bez leków się obyło 

Mama Wojtusia super że już jesteś w domu i nie musisz brać żadnych leków. Masz w domu ciśnieniomierz? Nie odpuszczaj tematu i kontroluj sobie chociaż 2 razy dziennie�

Ma, lekarz kazał kontrolować wiec badam, zrezygnowałam też z picia kawy ale to sama z siebie, lekarz nic nie mówił o piciu kawy 

Mi kiedyś mówili , że kawa wcale nie podnosi ciśnienia i to taki mit. A jak jest to w sumie nie wiem. Kiedyś miałam problem z niskim ciśnieniem , próbowałam je podwyższyć kawą , ale nic z tego. 
W drugiej ciąży tak mnie odrzucało od kawy , że bardzo chciałam ją pić , ale nie mogłam bo odruch wymiotny od razu.   

Pewnie też zależy od osoby i może jeszcze innych czynników. Ale odstawienie tej kawy pewnie nie zaszkodzi, więc jeśli nie jest to duże wyrzeczenie to czemu nie :)

Mi przy trzeciej ciąży na prenatalnych wyszło wysokie ciśnienie i chyba ryzyko stanu przedrzucawkowego co mnie bardzo zdziwiło ale ja chyba w poprzednich ciążach w ogóle nawet takiego badania nie miałam. Więc tu mnie już zestresowały, na szczęście przez całą ciążę ciśnienie było książkowe a z reguły mam niskie.

To super, że obyło się bez leków. U mnie siostra brała w ciąży leki na nadciśnienie. Rodziła przez CC. Dbaj o siebie, spaceruj i kontroluj ciśnienie. Dużo zdrówka dla Was. 

Kawa to chyba takie placebo. Działa jak ktoś w to wierzy. Kontroluj się i w razie czego do lekarza 

Zawsze można spróbować zmierzyć sobie ciśnienie przed i po kawie i tak przez kilka dni, ale tak naprawdę jeżeli jej nie potrzebujesz to może faktycznie lepiej nie pić.

Przez większość ciąży też nie mogłam na kawę patrzeć  miałam do niej brzydzenie, ostatnio zaczęłam pić bo byłam bardzo senna, ale teraz odpuściłam. Jak mam ochotę to piję Inkę