Z dzieckiem na piknik – o czym należy pamiętać?

Dla mam które karmią butelką.
Polecam kupić termos na wodę przegotowaną - woda musi być min. gotowana 5 min - woda letnia. dziecko nie może pić ciepłego mleka - może pojawiać się kolka, a w osobny pojemnik przesypać mleczko.

Spacerować jak najdłużej :slight_smile:

Moje spacery jeśli jest ładna pogoda to nawet 6 godzin dzięki spacerkom schudłam już 20 kilogramów :slight_smile:
Nie wychodzę z dzieckiem jak wieje wiatr.

Nie jestem zwolennikiem siedzenia na ławeczce - mam starszego syna 8 lat on jeździ na rowerze lub hulajnodze a ja spaceruję.

Powodzenia mamusie :slight_smile:

Słoneczna pogoda i wolny od pracy dzień to idealny czas na zorganizowanie rodzinnego pikniku. Nie ma chyba nic lepszego niż rodzinny wypad za miasto, na łąkę, leśną polanę czy do pobliskiego parku ;)

piknik na powietrzu fajna sprawa.

my musimy wybrać się na piknik

fajna sprawa taki piknik, ostatnio wypróbowaliśmy, synek przez większość czasu spał, nie ma to jak świeże powietrze:)

My uwielbiamy urządzać sobie rodzinne pikniki, często na takim robimy grilla jeżeli oczywiście w danym miejscu jest taka możliwość.

grilla tez na pewno wyprobujemy w tym roku

może pod koniec wakacji :slight_smile: póki co synek jest jeszcze trochę za mały na takie rzeczy

Córeczka w tym roku będzie jeszcze za mała może za rok.

my małemu zabieramy ulubione zabawki, żeby miał się czym zająć bo nie usiedzi na miejscu i piłkę bo uwielbia grać w nią z tatem

mnie się w sumie przypomniało że mam grilla elektrycznego, można wystawić na balkon i grilować, a nawet w domu przy otwartych oknach, więc przy malutkich dzieciach to chyba najlepsza opcja

Sama bym na piknik się gdzieś wybrała, nie ma kiedy

my urzadzilismy ostatnio sobie super piknik nad zalewem nowohuckim:)

my byliśmy na grilu tydz temu

my mamy już za sobą piknik i grilla:)

To jest świetna sprawa, córka dzięki temu może pochodzić trochę boso po trawie a to bardzo zdrowe.

Piknik całą rodzinką - piękny sposób na spędzenie dnia.

Piknik świetny pomysł na dzień , spędzenie miło czasu na śweżym powietrzu :wink:

oj my jak wychozimy to jeszcze musimy mnostwo rzeczy spakować począwszy od chusteczek po jedzenie skonczywszy więc jest to wyprawa

szkoda, że w długi weekend pogoda nie dopisała, mieliśmy w planach piknik i padało :frowning: