Za mało, za dużo - czy maluch dobrze waży?

Rośnij brzuszku mój malutki, rośnij duży okrąglutki - taki wierszyk zwykłam recytować całując w brzuszek moje maleństwo przy zmianie pieluszki czy wieczornym masażyku. Nie przeszkadzało mi, a nawet cieszyłam się, że malec tak dobrze przybiera na wadze. 

Moja coreczka przybiera 100 g tygodniowo, pediatra uwaza ze nie ma,sie czym martwic jest zdrowa wesola :slight_smile: jest po prostu drobnej budowy

Kruszyna a ile ma twoja coreczka ?

U nas waga urodzeniowa 4.190 a w 12 tygodniu 6,400 :slight_smile:

jak zdrowa, wesoła i przybiera to moim zdaniem jest ok

Każde dziecko jest inne i nie można wszystkich dzieci mierzyć jedną miarą. Jeżeli maluszek jest zdrowy, wesoły i nie daje żadnych niepokojących sygnałów to wydaje mi się, ze nie ma co panikować z wagą.

u nas wszystko wpozadku tylko raz mało przytyłai nawetpani doktor tak powiedziała ale to przez plesniawki

u nas niby mały po porodzie bardzo spadł z wagi w szpitalu ale kiedy wróciliśmy do domku i zaczęliśmy ładnie jeść odrazu wszystko wróciło do normy i mały przybierał bardzo fajnie :slight_smile:

u nas waga ok

my na samym poczatku mielismy problem z waga malo przybieral ale z czasem tak sie poprawilo ze teraz wszyscy pytaja czym go karmie taki grubasek fajny jest

Waga mojego maluszka jest prawidlowa.

my mamy niewielkie problemy z waga, ponieważ moje dziecko jest bardzo wysokie, a przy tym bardzo chude, ale to po mamusi

Fajny artykuł. Mój synek przybiera prawidłowo bo karmiony cycem;) Ale taki silny chłopaczek z niego, ciałka ma ba boczkach:D (68 cm i 8,5 kg) Mimo, że ma już 8,5 miesiąca, to niewiele je poza moim mlekiem, a mimo to przybiera. Dla mnie to niesamowite!

u nas było prawidłowo az mała dostała plesniawke nie chciała przez nie jesc potem jak znikneły moment nabrała wagi

u nas 4 miesiace i okolo 7,5 , z plesniawkami nie mialam jeszcze stycznosci

mój synek też fajnie przybiera na wadze. Ma skończone 7 miesięcy, oprócz mleczka z cyca mamy uwielbia zupki oraz starte jabłuszko

mój maluszek ma 4 miesiące i też karmiony jest piersią przybiera normalnie na wadze mimo ze nieraz musi sobie częściej possać

Mój synuś ma 10 miesięcy, 11 kg , 87 cm . :slight_smile: Jest dość duży chyba jak na swój wiek. Ubranka kupujemy mu na rok , półtora :slight_smile:

Moja córka ma 2lata i 4 miesiące i wazy 12,800/

ja jestem ciekawa ile waży moja 6 tygodniowa córcia:) jak się urodziła miała 3500:)