Z Ciastolina czy plastelina trzeba uważać jeśli chodzi o dywany niestety. Zabawa dla dziecka fajna ale sprzątanie dla rodziców mniej fajnie ;)
Ja się zastanawiam często czy córce nie kupić ciastoliny ale obawiam się że będzie chciała ją zjeść a jakie jest wasze zdanie ? Warto poczekać czy może spróbować ? Moze akurat się przyjemnie taka zabawa to samo myślałam nad piaskiem kinetycznym wsypać do jakiejs miski żeby się bawiła
MamaLaury a ile Laura już ma? Mi się wydaje że nie powinna tego wkładać do buzi no chyba że mną takie skłonności do jedzenia zabawek. Bo to różnie u dzieci bywa. Ale jak będziesz przy niej to może nie będzie chciała tego zjeść ;)
mamaLaury z tego co kojarzę to twoja córcia chyba w granicach 3 latek?
jeśli tak to bym wybrała ciastoline pod kontrola rodzica fajnie wzbogaca wyobraźnie a dziecko rozwija sie manualnie;) piasek kinetyczny też fajny ale predko go nie kupie młodszej ;) po dosyć krótkim czasie w wiaderku zaczał dziwnie pachnąc;/
Anisss coś Ty moja córka w grudniu będzie mieć dopiero albo już 2 latka wszyscy myślą że to już jest dziecko przedszkolne :)
No co ty;) naeet na zdjeciu widac ze panna ;) hehe no to mozna sie oszukac;)
MamaLaury to córka strzelcem jest? Wydaje mi się, że pod twoją opieką mozna zacząć się bawić taką ciastoliną..
No wszyscy mi mówią że wygląda jakby chodziła już do przedszkola w tu jeszcze jej trochę brakuje :) a nawet nie wiem nie myslalam o tym :) no to będę musiała spróbować może się zainteresuje :)
Ja myślę że to będzie fajna zabawa dla niej ;) wiesz zawsze możesz spróbować a jak jednak się jej nie spodoba to wyrzucisz, znowu majątku to nie kosztuje ;)
Na pewno mniejszy bałagan niż przy malowaniu farbami czy innych tego typu rozrywkach
Duza panienka a jeszcze wieksza sie bedzie wydawac jak sie braciszek urodzi;)
A nie lubi malować farbami czy jeszcze nie próbowałyscie? Bo z reguły dzieci lubią farby
To na pewno ale wszyscy właśnie mówią że duża bardzo jest :) próbowałam z nią raz na zasadzie że rączki odbijalam jej na kartce ale była mniejsza teraz nie próbowałam
Podobno takie malowanie farbami super wpływa na dziecko, ale ja też jeszcze nie próbowałam:D
Na pewno ma to swoje właściwości szczególnie jak dziecko maluje rączkami zalecane są takie zabawy właśnie
czy dziecko 2,5 roku może już malować farbami oczywiście pod moją opieką?
MamaWojtusia mam kolezankę, której roczne dziecko już malowało:D
Pewnie że może dzieci lubią takie zabawy nie ważne czy pędzlem czy rączkami jest to super zabawa
U nas ciastolina puzzle i klocki najlepsze zabawki
musze kupić córce cos z nią porobić bo wieczory już długie wiec przydałaby się jakaś nowa zabawa