Zabawki dla 3 latka

z planszówkami to jeszcze kwestia aby miał z kim grać;) bo czasami rodzice niekoniecznie chcą grać;)

my mamy duzo gier ale córka lubiła wiec to zawsze był dobry pomysł na prezent;) 

jednak mega zaskoczeniem były  1 klasie prośba o szachy;) 

mówicie, że te spadające małpki fajne to może kupię córce bo ona lubi grać z nami, ale ja niekoniecznie lubię planszówki, a tego ma pełno 

a od jakiego wieku są te mapki ?

Aniss i co lubi Twoja starsza grać w tę szachy? Jest taki fajny serial na Netflix gambit królowej o dziewczynce która zaczęła grać w szachy super :D od razu mi się skojarzyło

Ja chyba bym wolała grać w jakieś planszowymi niż w szachy jakoś nigdy nie rozumiałam fenomenu tej gry 

moj dziadek lubił grac w szachy. Może dlatego ze kiedys nie było innych gier a szachy to chyba  były od awsze. mnie tez jakos nie pociągaja szachy. 

ja ostatnio czesto gram w planszowe gry ze starsza córką,młodsza jakoś nie wykazje zainteresowania..wczoraj grałysmy w statki i państwa miasta....Szachy uwielbiam tata mnie nauczył a gdy zmarł to orzekłam mamie że są moje i zabrałam szachy do siebie..teraz czasami z synem gram 

Mazia bardzo wciagająca gra na pewno sama polubisz

w szachy to  ja bym pograła 

Ja podziwiam dla mnie szachy to nie jest grą raczej wytężenia umysłu 

Patrzę to niby 5plus te spadające małpki ale młodsze dzieci sobie na pewno poradzą... :)

MamaEm chyba dlatego 5+ że te małpki zawierają małe elementy ale to wiadomo że takie gry używa się pod okiem dorosłego jednak 

ale młodsze to na pewno trzeba pilnowac bo jak mowicie ze ma małe elementy to żeby czegoś dziecko nie połknęło jednak 

to jak małe elementy to u nas na razie się nie nadają 

tak jak małe dziecko to trzeba mieć szczególną uwagę zwracać na nie, by czegoś nie wzieło do buzi lub gdzieś nie wsadziło 

warto tez uczyc dziecko od malego ze nawet jak cos jest małe i zmieści sie do buzi to jednak do tej buzi nie wolno tego brac 

Ja na początku właśnie chowałam jak coś miało małe elementy a teraz staram się po prostu tłumaczyć że nie wolno brać do buzi albo że jest ble 

U mnie raczej córka nie bierze zabawek do buzi  

Natalinka to kwestia czasu raczej to jest taki odruch że dziecko raczej różne rzeczy bierze do buzi

male rzeczy do buzi to chyba każde dziecko wąłsnie bierze bo chce spróbować wiec nawet jesli teraz nie bierze to w każdej chwili może zabrac i trzeba pilnowac 

chwila nie uwagi i dziecko zaraz ma w buzi więc  trzeba dmuchać na zimne