Zabawki made in mama

Super pomysły na pewno wypróbuję zrobić kule z folii aluminiowej i przywiązać do karuzeli :wink:

Wszystkie mamy wiedzą, że zabawki ze sklepów sa drogie, szybko sie maluchom nudzą i żal się ich pozbyć, kiedy dziecko traci na nie ochotę. Czasem warto zrobić coś samemu z materiałów, które kosztują niewiele, a kiedy dzieci się tym znudzą, po prostu bez żalu wyrzucić. Polecam kilka takich zabawek.

te kule to świetny pomysł , na pewno gdy ur sie kolejne malenstwo zrobie takie , folia aluminiowa na pewno przyciagnie uwage malucha.

szkoda ze to zabawki tylko dla starszych dzieci bo dla maluszka to tylko grzechotka

Kolorowe skarpetki można wypełnić grochem lub ryżem i zawiesic też na pałąk.

Naprawde fajne pomysły , musza jakaś sama zrobic zabaweczkę

trzeba być kreatywnym i troszke pomyśleć a pomysłów jest całe mnustwo

dzieci też lubią bardzo zabawe wspólną np z mamą plastyczną

strasza córka teraz w szkole robiła mase solną i robili sewrduszka jak stwardniały malowali je a my wdomu robiliśmy bałwanki z niej świtnie wyszły

No własnie przynjamniej pewne że polskie zrobione naszymi wspaniałymi rekoma, ja zrobiłam już sporo i dzieciaki najbardziej je uwielbiają

my z masy solnej jeszcze nie próbowaliśmy ale za to synek uwielbia lepić z modeliny

my aniołki z masy solnej kolorowej robilismy i nad lozeczkiem synka wisza i drugi czeka na malude

teraz gdzie sie nie popatrzy wszystko jest chińskie i to nawet dobre marki

nawet "oryginały"są chińskie

ja ostatnio potrzebowałam paste do zebów biała najtańsza do malowania na plastyke i też bylo made in china

hehe , to nieźle. chyba rzadko kiedy spotkamy made in cokolwiek niżeli china

Nie ma sensu wspierać Chin,lepiej robić samemu co można

Takie zabawy gdzie wspólnie robimy zabawki są bardzo fajne bo wspierają kreatywność i pomysłowość u dziecka, a do tego wspólny czas na robieniu jest naprawdę cenny i dla mamy i dla dziecka.

pomysł fajny sam w sobie

teraz jest tyle zabawek do wyboru ze czasami niewiadomo co wybrać