Zabawki wspierające aktywność maluchów od 0 do 3 lat

Należę do mam, które mają duży dystans do tego, co dziecko powinno i w jakim wieku. Normy rozwojowe są szerokie i trzeba o tym pamiętać. Przy tym uważam jednak, że jeśli w łatwy i prosty sposób można wspomóc dziecko w nabyciu przez nie kolejnych, nowych umiejętności, to czemu tego nie zrobić?

Mamy matę edukacyjną, bardzo fajna rzecz, rozwijająca dziecko.

Maty są rzeczywiście super, ładne kolorowe, mięciutkie i dziecko ma na takiej macie wiele atrakcji.

Jest ogromny wybór mat, fajnie że niektórzy producenci robią także maty z użyciem kolorów biało - czarnych.

Gdzieś czytałam, że najlepsze kolory na początku dla dzieciaczka to czarno- białe. że dobrze jest nad łóżeczkiem coś takiego kontrastowego powiesić

ja wolę jak jest kolorowo

tez spotkałam się z opinia że na samym początku lepiej jest kupować zabawki w kontrastowych kolorach - własnie biało-czarne, bo dziecko i tak nie odróżnia kolorów

U nas jest pstrokato i kolorowo :slight_smile:

my tez mamy kolorowe zabawki :slight_smile: mamy mate, zabawke edukacyjna, sortownik, mielismy takie male zabawki do ciagania i pchania, ale teraz dla corci betrzeba kupic jak podrosnie :slight_smile: mamy jezdziki, do rowerkow biegowych cos sie przekonac nie moge :stuck_out_tongue: oczywiscie mamy karuzele, szeleszczace i piszczace ksiazeczki, pileczki, grzechotki itp itd :slight_smile: normalnie przedszkole by sie wybawilo :smiley:

fajny artykuł :wink: synuś ma 4,5 mies i chyba najwyższy czas kupic mate edukacyjną bo wszystko go interesuje :wink:

oj tak mata edukacyjna to dobra rzecz, moja corcia jak się polży na macie to potrafi się patrzeć na te zabawki i zajmuje się sama sobą

moja 3 miesięczna córcia narazie interesuje sie tylko karuzelą,na inne zabawki ma jeszcze troszkę czasu, zgadzam się co do trampoliny- wspaniała zabawa dla całej rodziny, klocki też potrafią na długo zająć dzieciaki- moje maluchy uwielbiają kiedy budujemy coś razem, najczęściej są to garaże dla samochodzików, albo farma, czasem też tunele dla chomików zuzu

maty edukacyjne czy zabawi dzwiękowe to dobrzy pomocnicy przy rozwoju dziecka. Warto mieć takie rzeczy.

wszytsko co sie rusza, brzeczy jest super, a jak się jeszcze kręci karuzela to już totalny odlot

u nas wszystko się sprawdza klocki a mata to do tej pory służy małej choć ma prawie 2 latka to teraz robi sobie z niej namiocik

Na macie edukacyjnej synek wciaz ma coś do odkrycia.

Zabawki wspierające rozwój dzieci są bardzo fajne. Dzieki nim dzieci mogą sie wiele uczyć od najmłodszych latek.

dla mnie hitem jest mata edukacyjna, niby coś prostego a jednak szalenie niezwykłego

Ostatnio hitem okazuje się rowerek biegowy, na moim osiedlu dzieciaki mają super zabawę, wyścigi są codziennie…no chyba, ze pada. :slight_smile:

taki rowerek to super sprawa