Nie dałabym do zabawy 7 miesięcznemu dziecku zabawki z odzysku
U nas synek bardzo był zainteresowany na przykład grochem w słoiku czy ryżem
U nas synek uwielbia wszystko ładować jak tylko widzi ładowarkę albo jakiś kabel to zaraz go zbiera i udaje że ładuje bum samochod. PODŁĄCZA do stoliczek majsterkowicza
my lubimy zabawe w lapki albo lubimy sobie pospiewac
jest dobry pomysł to i dobra zabawa np zabawa światłem latarką
zabawki robione samemu dają jeszcze większą radość
ja nie robie wlasnych zabawek
Dzieci maja za dużo tego wszystkiego
dokładnie, kiedyś nie było i dzieci używały wyobraźni a teraz nie wiedzą czym się bawić…
Ja będę robić z dzieckiem zabawki
Mój starszy synek bardzo lubi majsterkować z tatą, nie powiem bo troche mnie to przeraża,.bo tata mu daje prawdziwe narzędzia (te mniej niebezpieczne, ale prawdziwe) nie powiem bo dobrze sobie radzi angażowanie dzieci w sprawy pracy, majsterkowania właśnie to super sprawa, trzeba tylko uważac
jest jesień a my juz wczesniej nazbierałyśmy dużo kasztanów i żołędzi a teraz tworzymy z nich zwierzatka lub ludziki
Wystarczy jak dziecko ma fajną wyobraźnie
dziecko jak dziecko ale to mam powinna cos wymyslec fajnego aby zachecic do zabawy
Najbardziej lubiłam robić zabawki po jogurtach, córeczce napewno pokażę.
my robimy ekologiczne zabawki np samolot z butelki i filcu
Z wszystkiego można zrobić cos fajnego a wtedy dziecko ma ogromną frajdę
Synek bardzo lubi się bawić miseczkami i garnkami w kuchni
zabawy kreatywne są super , zawsze możemy przygotowac zgłoszenie na konkurs przy okazji doskonale się bawiąc
Ja dziś siadłam z synkiem w kuchni dałam mu dwa koszyki i owoce oraz warzywa a synek przez ok godzinę przekładał je z koszyka do koszyka a jego zabawa sprawiała mu tyle radości że ilekroć przełożył wszystkie owoce z jednego do drugiego kosza bił brawo i cieszył się że ma fajne zajęcie.