Zabawy wzmacniające

moja mala to taka zrobila sie akrobatka ze nie ktorzy zastanawiaja sie czy mala ma kregoslup a drudzy mowia ze to czlowiek z gumy

chyba większość dzieci potrafi odstawiać taki gimnastyki. Kiedy Emilka miała jakieś 1,5roku nóżka wpadł jej do wiadereczka na piasek i obruciła o 180". Ja Byłam mega wystraszona z płaczem wołałam męża ze Emi zwichnęła nóżkę, a ona najzwyczajniej w świecie po wyjęciu stópki pobiegła dalej…

dzieci bardzo długo sa wygimnastykowane, dorosły ma ciezko dotknac stopa nosa a dla dziecka to zero problemow… w kazdej chwili tak zrobi, kazde dziecko jest jak z gumy:)

No nasz Aruś to co raz bardziej nas zaskakuje położony na brzuszku potrafi już z główką do góry podniesioną wytrzymać tak z 1,5 do 2 minut a nie skończył jeszcze 2 mesięcy

oska to swietne :slight_smile: moja niunai tez jest bardzo silnm i ostroznym dzieckiem:) cwiczenia na brzuszku sa najbardziej wzmacniajacymi cwiczeniami

Kingusia na brzuszku nie bardzo lubila lezec ale ostatnio to sie zmienia bo glowka juz nie opada i wszystko widzi. Takze teraz cwiczymy jak w poradzie.

mój synek też długo nie lubił leżeć na brzuszku a teraz to tylko tak śpi

mój też mało leżał na brzuszku, od razu się przekręcał

mamutek moja tak samo jak mala byla to lezenie na brzuszku bylo okropne tylko wrzeszczala a teraz sama ciagle tak sie bawi i spi

Coz teraz to nawet o 2 w nocy Kinga na brzuszku lezy. Jak sie przebudzic to tak sie kreci i bach na brzuch. Ja podchodze w nocy do lozeczka a ona usmiech, oczy wielkie i glowka w gorze.

my z mala teraz sobie cwiczymy brzuszki siadamy na przeciwko siebie lapiemy sie za raczki i na wzajemjedna z nas kladzie sie na plecach a druga probuje ja dzwigac i tak na zmiane

Moja niunia jest teraz na takim etapie,że bawimy się w chowanego,albo ją gonie powoli,a Ona uczy się biegać :slight_smile:

my teraz cwiczymy raczkowanie:)

moja mała to juz biega ze hoho nienadążam czasem za nią

no to normalne, ale z drugiej str dziwne, że na tak krótkich nóżkach można aż tak szybko biegać

ja tez staram sie z mala cwiczyc np sadzam ja na chwile, stawiam w pionie, zeby stopkami do twardego podloza dotykala

My na razie ćwiczymy jedynie na leżąco, ale już niedługo bedzie więcej możliwości :slight_smile:

Moja córka już sie sama gimnastykuje w ciagu dnia gdy raczkuje lub chodzi do 12 kroczków.

mój czteromiesięczny maluch siłuje się do siadania gdy chwyci palce

Jak maluszek podrośnie to zaczniemy ćwiczyć:)