Haha piszcząca teściowa
ach te teściowe
moja tak krzyczy, że mi potem w uszach dzwoni ![]()
A Wy kiedy chrzciny robicie? My się w końcu zebraliśmy i 7 czerwca mamy
Oooo to faktycznie lipa. Ja też w takiej sytuacji małego bym nie wzięła. Albo poszedłby sam mąż albo jak miałabym z kim zostawić to poszłabym z mężem na chwilę.
Hahaha
maskara, moja taka sama, taka głośna jest, że te decybele z głosu wbijają mi się w głowę na kilka godzin ![]()
![]()
w ogóle oni z teściem tacy głośni są, jak mówią to się drą właściwie
dobrze że mój mąż już się wyciszył ![]()
![]()
bo tak to też miał po nich to że tak głośno się mówi jakby każdy głuchy byl ![]()
![]()
ja to się niewiele u nich odzywam bo nie mam siły przebicia głosem,. Z nimi nie mam szans ![]()
To u mnie mama nawija ciągle i czasem mnie to drażni bo pyta stale o to samo jakby pytała i nie słuchała odpowiedzi ![]()
Ojej to rzeczywiście może być irytujące
bo fakt, można tak odebrać to że nie słucha jak w koło o to samo pyta ![]()
![]()
Noooo nie wiem czemu tak ma, zastanawiam się że nie slucha czy nie przyswaja informacji
no ale cóż …… czasem myślę że zadaje tak żeby coś powiedzieć i tylko to co ją ciekawi to zapamiętuje a
Inne idą w niepamięć ![]()
Haha
pamięć dobra ale wybiórcza ![]()
![]()
O to w ten sam dzień będziemy mieć imprezki ![]()
![]()
![]()
kurczę czytam te niektóre odpowiedzi i czuję się wyrodną matką chociaż jeszcze nie urodziłam
będziemy mieli wesele jak mała skończy jakoś rok + wpadną nam inne uroczystości. Ja przed ciążą byłam zdania (i chyba go nie zmienię
), że niektóre imprezy nie są dla dzieci i warto poszukać jakiejś opieki na jedną noc, albo wieczór. Po pierwsze rodzice nie mogą się wgl pobawić, a przecież odpoczynek jest bardzo ważny, a po drugie byłam wielokrotnie świadkiem jak dziecko “skradało show” i uważam to po prostu za nieeleganckie - goście zamiast interesować się parą młodą, albo dzieckiem na chrzcinach biegali za bobasem i krzyczeli o zdjęcia przede wszystkim z nim…
@zewsidziewczyna
Ja mam dokładnie takie samo podejście
Serio, to nie jest bycie „wyrodną”, tylko zdrowy rozsądek. Nie każda impreza jest przyjazna dla dzieci i tyle - i to jest okej
Też uważam, że czasem lepiej ogarnąć opiekę na kilka godzin czy jedną noc. Rodzice mogą wtedy naprawdę odpocząć, pobawić się, pobyć ze sobą jak dorośli ludzie, a nie w trybie ciągłego czuwania. To nikomu krzywdy nie robi - wręcz przeciwnie ![]()
Im dłużej o tym myślę tym mam zdanie jak wy. Nie wyobrażam sobie zabrać synka na wesele gdzie jest pełno pijanych osób, nie trudno o jakiś wypadek biorąc po uwagę że wózek zajmuje dużo miejsca a zazwyczaj na weselach jest mało przejścia pomiędzy stolikami. Bałabym się że ktoś się potknie o wózek czy po prostu na niego wpadnie. Bo komunie, bierzmowanie czy jakaś inna uroczystość rodzinna jak dla mnie jest ok z dzieckiem ale wesele już nie
Ja też nie jestem zwolenniczką ciągania dzieci na całonocne wesela. I też uważam że jak jest możliwość to lepiej dziecko zostawić z babcią czy dziadkiem, teściem lub teściową …. Oczywiście są różne dzieci i jedne lepiej drugie gorzej znaczą hałas i tłumy ale za każdym razem to i tak dla nich jest stres i sporo przeżyć …… mój maluszek do tej pory jak się dzieje za dużo to ma gorsze noce a ma już roczek. Ja to wolałabym nawet odpuścić wyjście niż ciągać małego
No właśnie i jak jest głośno na tych weselach.
@ironiczniepateyczna hehe właśnie pamiętam, że mówiłaś że macie w czerwcu. W sumie to od Ciebie zmalpowalam, bo miałam ciśnienie żeby w maju, że syn już będzie za duży. Ale jak Ty napisałaś że robicie w czerwcu to stwierdziłam, że nie ma co wyskakiwać z tym komunijnym miesiącem ![]()
Ja mam w czerwcu ślub i wesele siostry ale to wesele to tylko obiad i kolacja więc nie cało nocne. Jadę z małym więc zobaczymy ile posiedzimy
Ja mam podobnie. W lipcu ślub siostry rodzonej a będę miała ok 1,5 miesięczne dziecko. Jesteśmy ze sobą bardzo blisko więc nie wyobrażam sobie nie pójść ale obie wiemy że jakby coś się wydarzyło to jednak mogę się nie pojawić. Nie jest to wesele tylko ślub cywilny więc ok 20 minut w urzędzie plus obiad dla najbliższych w restauracji. Jeśli będę się dobrze czuła i z dzieckiem też wszystko będzie dobrze to na pewno idziemy.
W sierpniu mamy kolejny ślub ale już z całonocnym weselem. Na ten moment myślę że jeśli będzie dobrze to pojedziemy na ślub do kościoła.
Na moim weselu była para z miesięcznym dzieckiem. Było cały ślub a wesele tylko chwilkę i całą noc w pokoju. Ja chyba nie jestem taka odważna ale kto wie czy po porodzie coś mi się w myśleniu nie zmieni.
Miałyście tak że przed porodem mówiliście że na pewnie nie a po totalnie co innego robiłyście ? Mówię właśnie o takich wydarzeniach.
Ja tak miała. Wydawało mi się że będę z małym dużo jeździ bo będą akurat wakacje a potem życie mnie zweryfikowało bo się okazało że mały nie lubił gondoli a w obcych miejscach miał mega przebodźcowanie i potem nie spał całą noc, tylko płakał i trzeba było spędzać te noce na siedząco…. Dużo rzeczy myślałam że będę robić a nie miałam po prostu siły po chronicznym braku snu
I super!
mam nadzieję, że będzie piękna pogoda i już żadne choróbska się nie przywlecza ![]()
@chloria @zewsidziewczyna każdy ma prawo wychowywać jak uważa i nikomu nic do tego
a każda matka jest najlepsza na świecie dla swojego dziecka ![]()
Ja nawet nie biorę pod uwagę chorób ![]()
Moja to jest dość specyficzna ona wyciągnie z rąk dziecko ani się człowiek nie spodzieje , ja od niej zawsze zagotowana wychodzę ![]()
Ja tak mam z rodzina od mojej strony, ostatnio pojechalismy do nich i odrazu od wejscia byly ochy i achy do tego stopnia , ze mala sie przestraszyla i pozniej lrzez caly pobyt nje chciala do nikogo isc . Non stop tylko u mnie na rekach , nawet do lazienko ciezko mi bylo wychodzic . Oczywiscie nie obylo sie bez komentarzy typu " co wy z dzieckiem zrobiliscie , wczesniej taka kontaktowa byla a teraz nie chce do nikogo"
mialam ochote prosto z mostu powiedziec , ze jakby nie odwalali szopki z piszczeniem , cmokaniem i nie naturalnym wysokim tonem glosu to by tak nie bylo no i druga sprawa , ze ona juz poznaje ludzi i jesli dlugo kogos nie widzi to bardzo wysoce prawdopodobne , ze nie bedzie od wejscia taka chetna do kontaktu .