Ząbkowanie - wszystko do buzi, a palce w szczególności

U nas te wodne gryzaki dają radę i takie z wypustkami co mają bo dodatkowo podrażniają dziąsła. Używam dentinoxu, ale córka oprócz tego, że jest maruda to nie ma innych dolegliwości. Jakoś trzeba to przetrwać. Jeden już się pokazał, więc czekam na resztę. 

U nas gryzaki narazie dają radę zobaczymy jak dalej 

jak już jest większe dziecko to juz gryzaczki nie za bardzo się u nas sprawdzają 

u nas niestety to samo, a ząbkuje baaaaardzo wolno i baaaardzo długo. Czesto podwyższona temperatura, lejący katar z nosa, luźniejsze stolce, marudzenie na potęge, w nocy pobudki co 15 minut. Gryzienie nas, mebli, wkładanie do buzi absolutnie wszystkiego, żadne gryzaki ect nie miały racji bytu. Zanim wyszedł pierwszy ząb osiwiałam całkiem, o następne nawet nie pytajcie xD syn 1,5 roku i dopiero 6 zębów, więc jeszcze długa droga przed nami. Cierpliwości życze, bo nic innego nam nie pozostało 

Jak nie gryzaki to owoce np jabłko z lodówki super się sprawdza na takie bolące ,podrażnione dziaselka :) u nas na razie króluje dentodept mini i myślę że z tych wszystkich różności których próbowaliśmy jest najlepszy no i szczoteczka sylikonowa do masażu :) 

U nas córka przy ząbkowaniu to właśnie się odparzała 

u was też takie rzadkie kupy szły przy ząbkach ? bo juz nie wiem czy to przez rozszerzanie diety czy przez zabki? dodam ze w weekend miała 37,6 ale to taka w sumie żadna temperatura bo bardziej taki skok był niż ciągle

Tak u nas do tego stopnia że ledwo zrobiła i wsiąkło w pampersa w dodatku bardzo kwaśne i od razu ją odparzalo żeby wyszły i wsyztskie objawy ustały więc musisz cierpliwie poczekać niestety nie ma na to sposobu ale kup probiotyk u nas coś tam pomógł jednak

a widzisz a ja już probiotyk odstawiłam nawet  bo mysłałam ze moze za dużo , bo w sumie 3 kupy w ciagu dnia i 2 to rzadkie ale też pupa taka czerwona co wygoi to z powrotem ;(

już pół paczki pieluch poszło bo co podsiusia to zmieniam  

u nas aż czasami się lało z niej 

Aniss nie u nas nie było rzadkich kup ale słyszałam że przy ząbkowaniu może być i gorączka i katar i rzadkie kupy. Więc wszystko jest możliwe przy ząbkowaniu 

My akurat mamy łagodne ząbkowanie , ale gryzaczki silikonowe super się sprawdzają , mamy tez smoczek cały silikonowy i syn uwielbia go gryźć . Fajnie tez się sprawdza pieluszka , uwielbia ja zagryzać , ale on to sam wybrał i widze ze mu to pomaga 

u nas teraz piątka idzie ale na razie nie ma tragedii i nie ma biegunek jak to było wcześniej 

U nas idzie druga jedynka i rzadkie kupy się pojawiają, więc Aniska to może być o tego ;( 

u nas to czasami aż się przelewało z niej 

U nas jedynie płacz marudzenie i standardowo dzieciaki przy wychodzeniu zębów łapały katar . U nas to norma idą zęby jest katar ...

U nas jak narazie wyszły 5 zębów bez objawowo ale chyba idą kolejne i zaczyna się gryzienie , i też wszystko do buzi 

Mazia ja to się cieszę, że nie gorączkuje, bo jakoś zawsze ta gorączka mnie przeraża:/

Ja wiem wlasnei kiedy idą zęby bo os razu tyłek odparzony niestety a aktualnie idzie nam kolejna 5 tragedia po prostu wszystko zgryzione cumle , sylikonowa szczoteczka....

Mazia właśnie u synka też przy zębach pojawił się katar i myślałam że to zbieg okoliczności. A jednak to chyba z tych zębów. Nam od 3 dni wychodzi lewa górna dwójka. Marudzi okropnie a do tego gryzie wszystko, dosłownie wszystko. A najbardziej to nas po ramieniu. No co go wezmę na ręce żeby przytulić bo marudzi i płacze to mnie od razu gryzie.