Ząbkowanie

Wiadomo dziecko raz ma lepsze a raz gorsze dni i na to już nie mamy wpływu, a tym bardziej jak ząbkuje to trzeba dziecko zrozumieć 

Mam właśnie potwierdzenie od pediatry że fizycznie jest zdrowy. Także to ząbki. Powiedziała że ma rozpulchnione. Czerwonych ogólnie niema tylko jasniutkie . Także mamusie nie zawsze widocznie muszą być czerwone . 

Miskapyska pewnie że tak. Trzeba zrozumieć. Staram się mimo iż potrafi płakać cały dzień i się wyginać. A mój synek ma operowy krzyk 🙂

wiadomo ze jak cos dziecku jest cos go boli to bardo marudne,no ae my tez mamy złe dni

Lsuraq rośnie może być bo nigdy nie wiadomo czy wyjście pierwszego żabka nie pociągnie za sobą drugiego i tak w kółko. Słyszałam że kły są najgorsze

Ja słyszałam że trójki i czwórki bo są większe, także mnie pocieszyłas. Te napady histerii i piski są trudne . Staram się być opanowana, przytulać i pokazać że jest bezpieczny.

Najgorzej jak wychodzi kilka zabkow na raz ;( u nas mieliśmy taki moment  gdzie szło  5 ząbków na raz wtedy to i gorączka się pojawiła nie mówiąc o płaczu 

Lauraq a próbowałaś czymś posmarować żeby ulżyć 

Aneczka smaruje bobodentem z lidokainą, daje camilie, masuje szczoteczką silikonową, daje gryzaki ale on gryzakow nie lubi bo sobie nie może do buzi trafić, nawet tego grzybka sławnego . I momentalnie zanosi się od płaczu i jest bardzo drażliwy. Wszystko powoduje płacz. Pediatra widzi rozpulchnione dziąsło ale ja tam za bardzo jeszcze dużo nie widzę ...

Lauraq może tym co smarujesz nie pomaga. A dentonox próbowałaś? 

Sprawdzałam ma taki sam skład . Akurat Pani w aptece nie miała i dała bobodent. Aczkolwiek chyba kupię bo może mimo takiego samego składu, ilość jest inna.

Dentonex wycofany ze sprzedaży 

O czyli coś w składzie jednak było złego ? Bo napewno tutaj i tutaj jest lidokaina.

A co oprócz maści pomaga?

Nati dużo mam sobie chwali camilie na ząbkowanie. Są też takie kapsułki z Niemiec Osanit i to jest to samo co camilia ale mniej kasy wydasz . I żele właśnie ten bobodent najlepszy teraz bo ma lidokainę. Dodatkowo gryzaki schłodzone z różnymi wypustkami. Osmiorniczki co mają macki takie specjalne czy też inne. W smyku są fajne gryzaczki. Ja jeszcze kupiłam silikonowa szczoteczkę na palec i masuje dziąsełka. Szczerze powiem że to mu pomaga a gryzaki nie bo jest jeszcze malutki i sobie do buzi nie trafia i się złości .

MiśkaPyśka nie słyszałam o tym i nie widzę w internecie wzmianki o tym. Żeby to była prawda raczej głośno by było o tym

Aneczka ja tylko wiem że nie było w aptece przy szpitalu profamilia a tam raczej wszystko jest. Tyle że mi pani nie mówiła że jest wycofany tylko ze nie mają .

Lauraq nie ma w aptece a wycofane to jest duża różnica 

Ano słuszna uwaga. 

Wątpię żeby wycofali. Byłoby głośno. Nie wiem czy to to samo ale ja polecam dentinox