Zakupy on-line zapas chemia, spożywka

Dziewczyny mam pytanie czy robicie zakupy na zapas np. chemia? Najlepiej on-line. Mam gdzie trzymać a latanie co chwila do sklepu po nowy środek do sprzątania to jakiś dramat, mam wrażenie że przynajmniej raz w tygodniu kupuję bo coś się kończy. Gdzie robicie takie zakupy i jakiej chemii do sprzątania domu używacie?

I czy ze spożywczych rzeczy tez kupujecie coś na zapas gdzie? Macie jakieś polecajki?

Chodzi mi też o strony gdzie rzeczywiście będzie taniej niż jak pójdę do sklepu.

1 polubienie

Ja robie zapasy jak sa promocje np w biedronce . Wtedy biore sobie swoja karte , meza , mamy , brata (zalezy ile potrzebuje) i po prostu skanuje na inny rachunek . Robilam tak z pampersami , proszkiem do prania lovela , plyn do plukania pomaranczowy eden (ten maly)
Zalezy co akurat jest na promkach , online zamawiam naprawde rzadko
Tak samo ze spozywka czy np papierem toaletowym

Właśnie też tak robiłam ale u mnie jest dużo spraw logistycznych i pilnowanie promocji już trochę mnie męczy a też nie zawsze mogę podjechać autem z mężem do sklepu tylko autobusem, wiec liczyłam na jakieś polecajki on-line :slight_smile:

Ja robię tylko zapasy chemii jak jest w biedronce 1+1 lub 2+2 i w rosmannie ostatnio była też promocja 1+1 na środki czystości to też zrobiłam zapasy bo akurat mam szafę gospodarczą i mam gdzie trzymać . Żywności nie mam za bardzo gdzie więc ograniczam, aż takie robienie zapasów . Ale przez internet to nie zamawiam. Czasem widuję jakieś promocje na allegro ale nigdy nie zamawiałam.

U mnie różnie. Jak jestem w biedronce i jest super promka na np tabletki do zmywarki 1+1 to kupuje, albo jakieś domestosy itp specjalnie nie jeżdżę bo mam kawałek do biedronki (5km) a z wózkiem ciężko mi brać jakieś większe rzeczy. Wolę zamówić płyn do prania na allegro, czasem wychodzi niewiele drożej niż na promocjach w supermarketach, a o wiele wygodniej. Zauważyłam też że płyny do prania np persil są o wiele bardziej rzadkie jak kupuję w biedronce niż te z wllegro (ale też zależy od sprzedającego, niektórzy mają te „gorsze”)

Ja staram się kupować z promocji w biedronce , ale kupuję dopiero jak widzę , że się kończy , nie robię jakoś żadnych zapasów

Ja to ostanio szukam wszystkiego na alegro i kupuje do darmowej wysyłki z dostawą pod drzwi :blush:

Ja jak są jakies promocje w Biedrze czy Lidlu to wtedy kupuje większe ilości taki cięższych żwaczy jak puszki z groszkiem, kukurydzę czy ananasa. Tak też gromadzę mąki pszenną i żytnią bo piekę chleby. Pomidory w puszkach, przeciery czy koncentraty, ryby w puszkach czy ogórki w słojach, passaty., makarony, ketchupy, ocet, ziarna do chleba itd. Wszystko co ma długą datę Ale też spożywkę jak masła, boczek surowy w plastrach czy słupkach czy parówki i zamrażam.
Jesli chodzi o chemię to zamawiam ostatnio albo na allegro albo w media ekspert i albo z dostawą albo mąż po pracy odbiera. Tak samo pieluchy.
Wprawdzie mieszkam w mieszkaniu ale mamy taką Ala kanciapę za którą płacimy parę złoty za wynajem i tam gromadzę wszystko. To jest super sprawa bo jak na coś mamy ochotę to robimy i nie lecimy do sklepu ci nie trzeba też robić zakupów co drugi dzień oprócz szynki czy chleba. Ale szybko też kupuje na ryneczku i zamrażam.

Ja jak robię zapasy, to przy okazji stacjonarnie. Nie kupuję za dużo, nie lubię gromadzić rzeczy.

Hmmmm ja nie robię zapasów . Tylko pampersów mam więcej a tak to na bieżąco kupuje , czasem po 2 szt jak coś wg mnie się opłaca :slight_smile: na zakupy hurtowe musiałabym mieć dom z gumy :grin::grin::grin::grin:

Ja zamawiam wszystko na allegro. Lubię zrobić sobie zapas i mieć wszystko pod ręką z chemi oczywiście. Spożywcze kupuję stacjonarnie

1 polubienie

Ja ostatnio wlansie się zastanawiałam czy nie kupić kawy , bo w biedronce zawsze promocja przy zakupie dwóch a na allegro przy zakupie jednego wychodzi taniej :see_no_evil:

1 polubienie

Z kawą trzeba uważać bo często jest podrabiana :frowning: ja zamawiałam kawę od sprzedającego Blue Orca Coffe - jest pyszna i cenowo super wychodzi. Jest świeżo palona

2 polubienia

O tak tego sprzedawcę kawy Blue Orca Coffe też bardzo polecam :slight_smile: Przepyszną mają kawę :slight_smile:

1 polubienie

Ale to jest sprzedawca na allegro?

1 polubienie

No właśnie ja u siebie w domu mam dwie kanciapki i strych jeszcze :smiley: więc jest gdzie trzymać zapasy :slight_smile: Ale jak porównuję ceny on-line to czasami bardziej opłaca sie co chwila latać do sklepu bo promocja 1+1 na coś niż zamówic :frowning: A ja nie ma siły na dźwiganie a autem jeździ mąż a do biedronki tez mamy kawałek.

1 polubienie

Ja mam blisko więc wstępuje jak idę z małym na spacer :upside_down_face: a jak jest więcej rzeczy to wysyłam męża po zakupy autem lub sama jadę a on zostaje z młodym

Ja w piwnicy duże zapasy zrobione :see_no_evil: lubię mieć pewność, że wszystko pod ręka mam i nic mi nie zabraknie. Chemi mam zrobiony zapas bo raz na jakis czas jeździmy do niemiec na zakupy. Dodatkowo mam podstawowe produkty spożywcze takie co mogą dłużej poleżeć jakieś puszki, mleko, napoje. Dla małego mam zapas podstawowych srodkow higienicznych jak pampersy, chusteczki.

Wszystko staram się kupować na promocji. Kocham promocje i takie zakuoy dają mi dużą satysfakcję.

1 polubienie

Ja nie robię zapasów, ponieważ nie mam miejsca w mieszkaniu :face_with_peeking_eye:
Jeśli chodzi o zakupy chemiczne to robię stacjonarnie w marketach lub na giełdach/targach gdzie jest niemiecka chemia :grinning:

Chemii nie robimy zapasów, kupujemy na bieżąco, a jeżeli chodzi o jedzenie to kupujemy normalnie w sklepie czy to w lidlu czy biedronce tak żeby zawsze było coś w razie wu, mamy spiżarkę w domu i tam to trzymamy. Zawsze mamy papier, jakieś słoiki z sosami do makaronu, suszone pomidory, pomidory w puszcze, zapas wody, coś do przekąszenia :grinning: