ja podaje wode do picia i nie mamy problemu
też podawałam przegotowaną wodę
Mój maluszek ma ponad 6 miesięcy,podaje do picia sok jabłkowy i rumianek a czasem dicopeg junior.
Podawać dziecku dozo wody
Bardzo uciążliwa dolegliwość, przy czym mój syn na piersi więc pediatra mówiła żebym się nie martwiła jak kilka dni kupki nie będzie.
zaparcia zdarzają się nawet u niemowlaków poniżej 6 miesiąca
u nas były w pierwszych 3 miesiącach i minęło.wynikało to z niedojrzałego układu pokarmowego
u nas bez zaparć mała jest na Enfamilu a to mleko z wyższj półki
nawet mleko z wyższej półki może wywołać zaparcia trzeba indywidualnie dobrać dla maluszka
raczej u nas rzadkość
że tez to maleństwo musi się tak nacierpieć
Ja myślałam, że moja ma zaparcia ale lekarz powiedział,że to normalne, że robi kupkę co 3 dni
czasem zaparcia sa natury psychicznej
U mnie domowe sposoby na zaparcia nie pomogły, gdy po czekoladzie (nieszczęsnej) się męczyliśmy, dopiero dicopeg z apteki pomógł, nie obyło się bez lekarstwa. Kompot ze śliwek to była męczarnia, a efektu w sumie żadnego. Może po prostu za mało wypiła.
U nas byly po mleku
dziecko kuzynki miało również problemy z zaparciami, doszło aż do tego stopnia że panicznie bał się siadać na nocnik (czy nawet do pieluchy) i robić kupę. Tak głęboko w mózgu zakodował sobie z jakim bólem się to wiąże, że na prawdę musieli długo nad nim pracować by sobie z tym poradzić.
na zaparcia jest dobrze podawać wodę do picia
A u nas zaparcia nie występowały
najlepiej dbać o dietę dziecka aby ich unikać
pomocne są ćwiczenia brzuszka