nie wolno stosować termometru! mozna uszkodzić odbyt dziecka …
lepiej pomasować brzuszek albo okolice odbytu palcami i wtedy kupka ładnie wyjdzie. A tak termometr może faktycznie uszkodzić małą pupę
Nigdy nie stosowalam termometru ,wolałam masowalac brzuch.
lepiej nic nie wkładac w odbyt bo potem beda w przyszłosci problemy z wypróznianiem
masowałam brzuszek czasami pomagał czopek glicerynowy
czopki powinny być stosowane w ostateczności bo rozleniwiają jelita. Zawsze trzeba najpierw próbować naturalnie i nie aż tak inwazyjnie
zgadzam się, czopki w ostateczności jeśli już nic innego nie działa, często po mleku modyfikowanym występują zaparcia i zatwardzenia
masaż brzuszka i dużo płynów pomaga
czopek to dla mnie ostatecznosc, najpierw lepiej naturalne sposoby
ja mam bezdotykowy termometr ,
mimo iż synek męczy się z zaparciami to nigdy nie stosowałam i nie bede stosować czopków
kolega robił na mydełko ale sama bym tak nie zrobiła nigdy
Do czopkow i innych wspomagaczy szybko dzieci się przyzwyczajaja, więc nie radzę stosować za często
gdy synkowi ciężko było się wypróżnić to stosowałam czopek ale od odbytu wkładałam i wyciągałam tylko końcóweczkę cały czas trzymając resztę czopka w ręce, pó takim chwilowym zabiegu wyrzucałam czopek, to była najskuteczniejsza metoda dla nas bo kupka pojawiała sie po chwili od jej zastosowania
jeszcze nam się zaparcia nie zdarzyły
podaje dziecku sok sliwkowy, a u starszego trzeba wprowadzić większą ilość błonnika ![]()
Trzeba próbować naturalnych sposobów
Zobaczymy co nam czas przyniesie. Oby jak najmniej problemów z maluszkiem.
Tozallezy w jakim wieku dziecko
Dziecko musi pic dużo wody