Zaparcia u dzieci – jak sobie z nimi radzić?

Gdy nie pomagają trzeba zwrócić się o pomoc lekarza.

no właśnie… podawała ktoras z Was siemię lniane dzicku?

przerabiałam jak moja miała ok 3 lat tragedia- pomagaly kompoty ze sliwkami, tabletki lekarka przepisala były tez okropne lewatywy- A NAJLEPSZY JEST SYROP TAKI W APTECE BARDZO NAM POMOGL

Ja chodziłam tylko do lekarza

dzieci maja zaparcia po podróżach gdy coś jest inaczej niz zwykle

Moim zdaniem zawsze należy udać się do lekarza

Przede wszystkim dziecko powinno jak najwięcej pić i jeść owoce które pomagają pozbyć się zaparć. Ja synkowi podaję również w takich sytuacjach probiotyki które poprawiają prace jelit. Polecam też podawanie dziecku suszonych śliwek i moreli - sama wypróbowałam i naprawdę mają nieoceniony wpływ na pozbycie się zaparć.

Juz nie przedadzajmy żeby z zaparciami iść od razu do lekarza

U nas czopki glicerynowe sie sprawdzily podczas zaparc

Dla starszych dzieci polecam suszone śliwki

jak jest zel to sliwki nie pomoga i woda na rano czy tez czopki= przerabilam tylko syrop

Myślałam, że czopki to zawsze są skuteczne, nie wiedziałam nic o syropie. Oczywiście najlepiej zacząć od naturalnych metod.

Czopki czasem nie działały sliwilki reszta tez nawet lewatywa koszmar trwał ok 3 m musieliśmy zmieniać stopki bi sie organizm przyzwyczaja potem przepisała tabletki otwierasz i mieszasz ale dzieki Bogu przeszło mała trzymała i darła sie w niebo głosy co przeżyłam to moje

u nas chyba sie juz uregulowalo

u nas jak wystapiły to czopki pomogły

Sporadycznie moje dzieci maja , ale zawsze pomaga sliwka

Dużo dziecko musi pić, jeść rzeczy bogate w błonnik, śliwi, jogurty, kefiry itd.

Moja 5 miesięczna córa ładnie reaguje na śliwki ze sloiczka

u mnie czasem były ale to przez słodycze jak mały jadl teraz juz jest wporządku

U nas corcia miala rzadko ale wtedy śliwki pomagaly