Zastosowanie bursztynu u dzieci i niemowląt

Będąc na wakacjach nad polskim morzem kupiłam nalewkę bursztynową .Szczerze mówiąc chyba działa bo katarek ustępował po kilku dniach

Bursztyn Bałtycki to kamień szlachetny pochodzenia roślinnego, który bogaty jest w mikroelementy takie jak żelazo, magnez, wapń, potas, kwasy żywiczne oraz jod. Na pierwszy rzut oka mały drobny kamyk, a jest w nim tyle właściwości zdrowotnych.

Dobrze o tym wszystkim wiedzieć, mam nadzieję, ze drugi synek nie będzie miał kolek, ale jeśli tak się zdarzy, wypróbujemy termofor z bursztynem. Przy pierwszym dziecku próbowaliśmy niemal wszystkiego, niestety z marnym skutkiem…
O tym, że bursztyn uśmierza ból podczas ząbkowania nawet nie słyszałam, ale szczerze powiem nie założyłabym dziecku takiego naszyjnika, żeby był nie wiadomo jak solidnie wykonany. Bransoletki bardziej do mnie przemawiają, ale zdecydowanie te na nóżkę.
O nalewce bursztynowej też wiele dobrego słyszałam, ale osobiście nie próbowałam, a widzę, że warto się zaopatrzyć :slight_smile:

Bardzo jestem ciekawa działania bursztynu na kolki , czy to pomaga
Czy może któraś z was to próbowała ?

Czego teraz nie wymyślą

nigdy o tym nie słyszałam :slight_smile: aż trudno uwierzyć :slight_smile:

Dokładnie! Bursztyn Bałtycki to nie tylko piękna ozdoba, ale też naturalne źródło mikroelementów i kwasów żywicznych, które mają właściwości przeciwzapalne i wspierają zdrowie. Mały kamyk, a taki ogrom korzyści!