to musze uwazac, moja mi wyrywa wlosy i jak zlapie to od razu do buzi, juz nie raz jej wyciagalam z buzi
mały też mi rwie włosy ale na razie jestem szybsza i mu je zabieram zanim je właduje do buzi
ale za to bierze wszystko inne do buzi
martita246 ja też słyszałam że od zjedzenia włosów dziecko ma problemy straszne z brzuszkiem ale jakoś to biorę jako zabobon, bo nie chce mi się wierzyć, że mój maluszek nigdy włosa nie połknął.
pierwsze slysze o tych wlosach, rozumiem, ze jak dlugı i dziecko polknie przynajmniej czesc, to moze faktycznie byc problem
No ja tez myśle że to mit z tymi włosami
włos może zatkać przewód pokarmowy bo przecież dziecko ma malutkie wszystko
przy zatruciu i biegunce trzeba koniecznie pamiętać o nawadnianiu, szczególnie u bardzo małego dziecka
dużo picia
Zgadzam się z wami, podstawa to porządnie nawadniać dziecko, nawet jak nie chce jeść to niech nie je ale pić choćby małymi łyżeczkami musi.
mój ostatnio tyle kupek robi że zastanawiam się czy to od jedzenia właśnie nie jest; tylko muszę pomyśleć od czego…
czasami jak więcej zje to i kupka jest codziennie
u nas kupka jest co 2,3 dni i to zazwyczaj z pomoca
karcia, to trochę rzadko, a próbowałaś podawać jagody lub śliwki. U nas to się sprawdziło jak był problem.
dobrym sposobem na nawodnienie malca jest podawanie mu orsalitu tzw kroplówki do picia,posiada on wszystkie mikroelementy
jagody zatwardzają
karcia nie przejmuj sie moja robi raz na tydzień, dawaj małemu deserki z jabłka i śliwek, dużo picia herbatek (koper włoski, rumianek ), unikaj bananów jagud, marchwi
karcia u mnie rekord byl dwa tygodnie nie masz sie czym martwic ja karmie piersia i codziennie jem ryz z jablkami bo inaczej mala nie zrobi kupki
koniecznie powinniśmy wyrabiać w dziecku nawyk mycia rąk przed jedzeniem i po powrocie do domu, na pewno zminimalizujemy ryzyko zatrucia
kto by pomyślał z bedziemy kiedyś cieszyć sie na widok kupy hehehe